Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

film - informace o tématu

Kazmův film Onemanshow: The Movie kritici rozcupovali. Ale dál vládne návštěvnosti kin

Kazmův film Onemanshow: The Movie kritici rozcupovali. Ale dál vládne návštěvnosti kin

V čele žebříčku víkendové návštěvnosti tuzemských kin zůstal i po druhém víkendu film Onemanshow: The Movie, za kterým stojí influencer a moderátor Kamil Bartošek vystupující pod pseudonymem Kazma. O uplynulém víkendu ho vidělo téměř 62 tisíc diváků, víkend předtím to bylo 290 tisíc diváků, což je nový český rekord.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Případ Kazma. Jaký je nejvíc sledovaný film? Lepší otázkou je, jací jsou vlastně Češi

Přečíst článek

Fenomén Barbenheimer nepolevuje. Barbie i Oppenheimer vládnou kinům a vydělávají miliardy

Přečíst článek
Snímek Barbie se zapsal do historie. Režisérka je první ženou, jejíž film vydělal miliardu

Snímek Barbie se zapsal do historie. Režisérka je první ženou, jejíž film vydělal miliardu

Přečíst článek
Světová premiéra filmu Barbie v thajském Bangkoku 17. července 2023.

Nechte ten telefon! Barbiemánie vyostřila spory mezi kinofily a fanoušky sdílejícími selfie přímo z promítání

Letošní filmové léto přineslo hned dva filmové hity Oppenheimer a Barbie, které daly vzniknout fenoménu Barbenheimer. Filmová studia a kina se zálibou hledí na zaplněné sály po celém světě, milovníci tmavých kinosálů už méně. Zejména mladší a excentričtí příznivci filmu Barbie mají ve zvyku si během promítání pořizovat a sdílet selfie na sociálních sítích, což vyostřilo řadu sporů v obecenstvu s milovníky tradičního kina. A kina řeší, jak spory urovnat a nepřijít ani o jednu skupinu diváků, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
O panenky Barbie je opět mimořádný zájem

Česko zasáhla barbiemánie. Do hračkářství si vezměte pytel peněz

Barbie je v kurzu. Nový film se stal hitem. A radost mají i prodejci hraček, jimž rostou tržby o stovky procent. A nejen jim. Prodává se také růžové oblečení. Pro rodiče to ale není nejlepší zpráva. Za hračky totiž utratí výrazně více peněz.

Přečíst článek
Sklářská společnost Klimchi Lukáše Klimčáka, která vyrábí ve Sklárně Jílek v Kamenickém Šenově na Českolipsku. Je dalším sklářským podnikem, jenž se prosadil ve filmu. Jejich růžový džbán si zahrál v novince Barbie.

České sklo si zahrálo ve velkofilmu Barbie

Růžové džbány s ananasovým vzorem od sklářské společnosti Klimchi z Kamenického Šenova na Českolipsku si zahrály v novém americkém filmu Barbie. Nejde přitom o produkt vyrobený přímo pro film, zdejší sklárna vyrábí džbány už několik let v různých barvách. Zájem o růžové džbány Hobnail ale poté, co se objevily ve filmu, výrazně vzrostl, řekl majitel značky Lukáš Klimčák, který svou firmu založil v roce 2019.

Přečíst článek
Indiana Jones 5

Hollywood má vedle stávky další problém: lidé nechodí na vysokorozpočtové filmy

Problémy továrny na sny Hollywood se začínají množit. Tím zdánlivě nejviditelnějším je stávka, kterou vyhlásily scenáristická a herecká asociace, což podle předběžných odhadů zainteresovaných společností bude mít miliardové dopady.

Přečíst článek
Hollywoodští herci se přidali ke stávce scenáristů, studia jsou ochromená

Stanislav Šulc: Zmlsaní herci stávkují, reagují Češi na stávku v Hollywoodu. Realita je složitější

Hollywood jde do další stávky. Po scenáristech, kteří se bojí umělé inteligence, se rozhodli stávkovat také herci. Důvod? Nová realita Hollywoodu, kterou stávající kolektivní smlouva prostě nezohlednila. Nejde tedy o to, že by zmlsaní herci zvyklí na 20milionové honoráře (v dolarech) chtěli nově 30milionové honoráře, jak si představují mnozí Češi. Realita je barvitější a smutnější.

Přečíst článek
Ochromený Hollywood. Po scenáristech stávkuje i 160 tisíc herců

Ochromený Hollywood. Požadujeme úctu, vzkazuje studiím 160 tisíc stávkujících herců

Vedení odborového svazu amerických herců a televizních a rozhlasových umělců (SAG-AFTRA) se rozhodlo zahájit stávku poté, co se vyjednavači odborů nedohodli se studii na nové kolektivní smlouvě. Informují o tom americká média, podle nichž krok prakticky znamená ochromení hollywoodského zábavního průmyslu.

Přečíst článek
Nenasytní producenti. Audiovizuální průmysl měl loni rekordní příjmy, stejně prý ale hrozí „krize“

Audiovizuální průmysl měl loni rekordní příjmy, stejně prý ale hrozí „krize“

Český audiovizuální průmysl v roce 2022 dosáhl obratu 15,4 miliardy korun, překonal tím historicky nejvyšší obrat z roku 2021, který byl zhruba 12 miliard korun. Ve svém výročním zhodnocení to uvedla Asociace producentů v audiovizi (APA). Audiovizuálnímu průmyslu v ČR ale podle producentů hrozí krize. Důvodem jsou podle asociace pozastavené filmové pobídky a případný neúspěch při jednání o novele zákona o audiovizi.

Přečíst článek
Jurský park
video

Jurský park měl premiéru před 30 lety. Spielberg jím změnil filmovou zábavu

Rok 1993 byl jednoznačně rokem amerického filmaře Stevena Spielberga. Ten rok totiž uvedl na plátna kin hned dva snímky, díky nimž se stal nesmrtelným. Větších poct se mu dostalo za Schindlerův seznam, za nějž později sklidil sedm Oscarů. Přitom snímek, který navždy změnil možnosti kinematografie byl až ten druhý. Jurský park. Od jeho premiéry dnes uplynulo třicet let. A tady je pár důvodů, proč jde o jeden z nejlépe zrežírovaných filmů všech dob. Kde jej můžete dnes vidět zdarma?

Přečíst článek
Hollywoodští scenáristé stávkují. Nejen kvůli penězům, odmítají vliv umělé inteligence na tvorbu

Ať se nám do práce neplete umělá inteligence, žádají hollywoodští scenáristé. A začali stávkovat

V USA začala stávka hollywoodských scenáristů, kteří se s producenty nedohodli na zlepšení finančních podmínek a dalších zárukách, týkajících se vlivu umělé inteligence (AI) na tvorbu. Od pondělní půlnoci tak nepracuje 11 500 tvůrců, které zastupuje sdružení filmových a televizních scenáristů (WGA), což může podstatně zpomalit přípravy na natáčení nových seriálů a filmů. Úplně se zastaví natáčení populárních talk show, jako jsou například ty s moderátory Jimmym Fallonem nebo Jimmym Kimmelem, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Oscarem oceněná ruská opozice se potácí v chaosu

Ruská opozice vůči Kremlu a Putinovi byla oceněna Oscarem. Potácí se však v chaosu

Poté, co západní dokumentární film o vězněném opozičním politikovi Alexeji Navalném získal Oscara, byli tento týden kritici Kremlu oslavováni. Jeho politické hnutí se však zmítá v chaosu a někteří ukrajinští politici tvrdí, že si cenu nezaslouží, píše agentura Reuters.

Přečíst článek
Reklama

News box

Populární sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok a její čínská mateřská společnost ByteDance zažalovaly americkou vládu. Cílem je 🛑 zablokovat zákon, který má firmu ByteDance přimět k prodeji sítě TikTok. Informovaly o tom dnes agentury AP a Reuters. Žaloba by podle AP mohla znamenat začátek vleklého právního sporu ohledně budoucnosti sítě TikTok ve Spojených státech.
Celosvětové zadlužení v letošním prvním čtvrtletí vzrostlo o zhruba 1,3 bilionu dolarů na rekordních 315 bilionů dolarů (asi 7️⃣,3️⃣ biliardy korun). Uvedl to podle agentury Reuters v dnešní zprávě Institut pro mezinárodní finance (IIF). Poměr celosvětového dluhu ke globálnímu hrubému domácímu produktu (HDP) se zvýšil na 333 procent. Zaznamenal tak první nárůst po třech čtvrtletních poklesech za sebou.
Estonci budou mít možnost odevzdat svůj hlas ve volbách i za pomoci 📱 mobilního telefonu. Příslušnou změnu zákonů dnes podle agentury DPA schválil tamní parlament. Už dříve mohli obyvatelé 1,3milionové pobaltské země volit přes počítač.
Pražská burza dnes stejně jako v pondělí 📈 vzrostla. Index PX se zvýšil o 1,23 procenta na 1548,65 bodu. Víc než dvě procenta přidaly akcie energetické společnosti ČEZ, rostly také cenné papíry bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna dnes k euru i dolaru zakončila téměř beze změny.
Česká koruna dnes oproti pondělnímu závěru 📈 posílila k euru i dolaru shodně o haléř. K euru skončila na úrovni 25,01 koruny za euro a k dolaru na 23,20 koruny za dolar. Vyplývá to z informací uvedených k 17:00 na serveru Patria Online.
Rusko zvažuje, že  zruší zákaz vývozu benzinu. Uvádějí to zdroje agentury Reuters z řad ruských úředníků a vládní činitelé. Krok umožňuje fakt, že se rafinerie vracejí do normálního provozu a že zásoby pohonných hmot rostou. Rusko zavedlo částečný zákaz vývozu benzinu na šest měsíců od 1. března. 
Rusko letos v bývalé továrně japonské 🚗 automobilky Toyota Motor v Petrohradu zahájí výrobu luxusních vozů značky Aurus, které používá ruský prezident Vladimir Putin. Uvedl to dnes podle agentury TASS prozatímní ruský vicepremiér Denis Manturov.
V departementu Drôme na jihu Francie četnictvo objevilo a zadrželo dodávku více než milionu tablet extáze. Zásilka drog o celkové hmotnosti 5️⃣4️⃣2️⃣ kilogramů by na černém trhu měla cenu zhruba deset milionů eur (250 milionů korun). Zadržená zásilka svým objemem odpovídá zhruba dvěma třetinám extáze zabavené ve Francii za celý rok 2022. 
Bělorusko zahájilo prověrku připravenosti své armády k nasazení 🚀 taktických jaderných zbraní, informovalo dnes podle agentury AFP ministerstvo obrany v Minsku. Bělorusko nedisponuje jaderným arzenálem, ale na jeho území během již více než dva roky trvající rusko-ukrajinské války rozmístilo své taktické jaderné zbraně Rusko. Dnešní oznámení Minsku přišlo poté, co v pondělí Moskva informovala, že takové cvičení chystá ruská armáda.
Slovenská policie dnes zaznamenala přes 1️⃣1️⃣0️⃣​​​​​​​0️⃣​​​​​​​ hrozeb pumovými útoky po celé zemi. Většina se týkala škol, další byly zaměřené na banky či prodejny elektrotechniky. Odpoledne to uvedla policie, která dříve během dne informovala, že výhrůžky dostalo přes 200 škol.
Reklama
Reklama
Doporučujeme