Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Donald Trump - informace o tématu

Ruský prezident Vladimir Putin

Putin neuzavře mír, dokud nebude znát výsledky prezidentských voleb v USA

Ruský prezident Vladimir Putin neuzavře mír na Ukrajině, dokud nebude znát výsledky amerických prezidentských voleb, které se uskuteční v listopadu příštího roku, je přesvědčen vysoce postavený činitel americké diplomacie, kterého citovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Dům po Ivaně Trumpové zeje prázdnotou. Extravagantní sídlo za půl miliardy ani po roce nikdo nechce

Přečíst článek

Trump kupí chyby, které ho mohou oslabit v boji o Bílý dům. Orbána představil jako lídra Turecka

Přečíst článek

Karel Pučelík: Až tam nezbyl žádný. Donalda Trumpa u soudů postupně opouštějí jeho věrní

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Biden má účet na Trumpově síti Truth Social. Chce tam bojovat proti dezinformacím

Volební štáb amerického prezidenta Joea Bidena začal v pondělí přidávat příspěvky na sociální síť založenou jeho hlavním soupeřem a exprezidentem Donaldem Trumpem. Spuštění účtu na platformě Truth Social vysvětlil tým hlavy státu tím, že to považuje za velmi vtipné.

Přečíst článek
Robert Kennedy jr. kandiduje americkou hlavu státu jako nezávislý

Karel Pučelík: Zhatí antivaxer Kennedy Bidenovu kandidaturu? Bát by se měl spíš Trump

Syn Bobbyho Kennedyho a synovec JFK opouští demokraty a do prezidentských voleb půjde jako nezávislý. Jak kandidatura konspirátora a odpůrce očkování ovlivní kampaň, není jisté. V klidu ale nemůže být Donald Trump ani Joe Biden.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Staří pokračují a mladí mlčí. Osmdesátník Biden není v americké politice unikátem

Americkému prezidentovi Bidenovi by bylo na konci druhého funkčního období 86 let. Sílí názory, že na druhou kandidaturu je to již příliš. Mezi demokraty ale nemá vážného konkurenta – a v americké společnost se navíc z vrcholu neodchází.

Přečíst článek
V New Yorku začal proces s Trumpem

Začal proces s Trumpem. Ten se možná bude muset vzdát některých nemovitostí, včetně Trump Tower

Bývalý americký prezident Donald Trump se v New Yorku účastní zahájení hlavní části prvního z několika soudních sporů s federálními a státními úřady, které jej v nadcházejících měsících čekají.

Přečíst článek
Trump se při budování realitního impéria dopouštěl podvodu, rozhodl soud

Nový problém pro Trumpa. Podle soudu měl podvádět při budování svého realitního impéria

Bývalý americký prezident Donald Trump se při budování svého realitního impéria léta dopouštěl podvodu, rozhodl soud v New Yorku. Informovala o tom agentura AP, podle níž soudce vynesl verdikt v občanskoprávní žalobě, kterou podala newyorská generální prokurátorka Letitia Jamesová.

Přečíst článek
Rupert Murdoch odchází z čela mediálního impéria

Murdoch odchází. Vliv v „ekosystému hněvu a zábavy“ mu ale zůstane

Dvaadevadesátiletý Rupert Murdoch odchází z čela mediálního impéria, které desítky let kontroverzně ovlivňuje americkou i britskou politiku. Že by se strategie Fox News a dalších médií, však změnila očekávat nelze. Ostatně i odstoupení je možná tak trochu „na oko“.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Boj proti korupci nebo odveta za Trumpa? Republikáni chtějí sesadit Joea Bidena

Američtí republikáni se pustili do dalšího útoku na prezidenta Joea Bidena. Jako záminka posloužil jeho problematický syn Hunter. Pokud ale nepřijdou s novými důkazy, zůstane pokus o impeachement jen součástí nevybíravého politického boje.

Přečíst článek

Pro republikány je Reagan legendou. Zvláště pro mladé demokraty je zase hrdinou Obama

Úcta amerických republikánů k Ronaldu Reaganovi přežívá i trumpovskou dobu. Zatím. Biden, ačkoli je hegemonem primárek, na své demokratické předchůdce v hodnocení úspěšnosti mezi spolustraníky ztrácí.

Přečíst článek

Karel Pučelík: Našli američtí republikáni „nového Trumpa“?

V průzkumech před republikánskými primárkami se takřka z ničeho nic na předních příčkách objevuje jméno miliardáře a biotechnologického podnikatele Viveka Ramaswamyho, který se prezentuje jako Trumpův skandály nezatížený dědic. Třeba skončí jako jeho viceprezidentský kandidát. Pro USA by však jeho úspěch byl znepokojující, pro Evropu špatný – a pro Ukrajinu dost možná katastrofální.

Přečíst článek
Lídr Proud Boys dostal 22 let, je to nejvyšší trest spojený s útokem na Kapitol

Lídr Proud Boys Tarrio si za útok na Kapitol odsedí 22 let ve vězení

Bývalý lídr krajně pravicové skupiny Proud Boys Enrique Tarrio, usvědčený z rozvratného spiknutí, byl dnes odsouzen k 22 letům ve vězení za roli v násilnostech 6. ledna 2021. Federální soudce ve Washingtonu tak uložil dosud nejvyšší trest spojený s událostmi 6. ledna 2021, kdy příznivci končícího prezidenta Donalda Trumpa narušili projednávání volebních výsledků v Kongresu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální společnost Sony Pictures a investiční fond Apollo Global Management projevily zájem o převzetí mediální skupiny Paramount Global za 26 miliard dolarů 💲 (zhruba 600 miliard korun). S odkazem na informované zdroje to ve čtvrtek uvedl americký list The New York Times (NYT) a další média.
Svobodu tisku na celém světě ohrožují právě ti, kteří by měli být jejími garanty, tedy vlády a politické orgány zemí🗺, varuje organizace Reportéři bez hranic (RSF). V jejím aktuálním žebříčku svobody médií si Česko pohoršilo o tři pozice a je 17., Slovensko se propadlo o 12 míst a skončilo 29. ze 180 hodnocených zemí. Na první příčce🥇 je stejně jako před rokem Norsko, poslední skončila Eritrea.

Počet nabízených ojetých aut🏎 v tuzemských autobazarech a inzerci v dubnu meziročně vzrostl o 22 procent na 118.674 vozů. Proti březnu je to ale o 2,1 procenta méně. Cena inzerovaných vozů klesla proti předchozímu měsíci o pět procent na medián 200 tisíc korun💰. Stále byla o 2,5 procenta vyšší, než před rokem. 

Komerční bance klesl 📉 v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 21,3 procenta na 2,8 miliardy korun. Provozní zisk stoupl o 1,7 procenta na čtyři miliardy korun. Celkový objem úvěrů i vkladů meziročně vzrostl. Banka, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská Société Générale, neauditované konsolidované výsledky zveřejnila na svém webu. Číst více
Výrobci olivového oleje 🌿čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací. Číst více
Čistý zisk americké technologické společnosti Apple 🍏 ve fiskálním druhém čtvrtletí klesl o více než dvě procenta na 23,6 miliardy dolarů (549 miliard korun). Tržby se snížily o čtyři procenta, byly však o něco lepší než se očekávalo. Generální ředitel Tim Cook agentuře Reuters řekl, že firma očekává v tomto čtvrtletí návrat k růstu tržeb díky investicím do umělé inteligence (AI), které plánuje představit v příštích měsících. Číst více
Daňový portál Moje daně byl včera v posledních hodinách řádného termínu pro odevzdání daňového přiznání zpomalený či nefunkční kvůli velkému přetížení. Na síti X na to upozornila Finanční správa ČR. Ujistila, že pokud lidé a firmy nestihnou podat přiznání k dani z příjmu za loňský rok do dnešní půlnoci, jak ukládá zákon, žádné pokuty ani úroky z prodlení jim nehrozí
Reklama
Reklama
Doporučujeme