Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Donald Trump - informace o tématu

Pro republikány je Reagan legendou. Zvláště pro mladé demokraty je zase hrdinou Obama

Úcta amerických republikánů k Ronaldu Reaganovi přežívá i trumpovskou dobu. Zatím. Biden, ačkoli je hegemonem primárek, na své demokratické předchůdce v hodnocení úspěšnosti mezi spolustraníky ztrácí.

Přečíst článek
Trump vybral od čtvrtka na příspěvcích pro svou kampaň přes sedm milionů dolarů

Trumpova vězeňská fotka zapůsobila. Za několik dní vybral na kampaň přes sedm milionů dolarů

Přečíst článek
Bývalý americký prezident Donald Trump

Trumpovi právníci hrají o čas. Hlavní líčení chtějí posunout na rok 2026, přečíst musí miliony stránek obžaloby

Právníci bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa ve čtvrtek navrhli soudkyni duben 2026 jako termín hlavního líčení ve federálním procesu ohledně exprezidentovy snahy zvrátit výsledky posledních voleb hlavy státu. Žádost zdůvodnili mimo jiné „masivním" množstvím dokumentů, které musí projít. Prokurátoři žádají termín dlouho před prezidentskými volbami v listopadu 2024. Soudkyně Tanya Chutkanová by o věci mohla rozhodnout do konce měsíce.

Přečíst článek
Donald Trump se ocitl ve společnosti jižanských otrokářů

Donald Trump se ocitl ve společnosti jižanských otrokářů

Americký exprezident a favorit republikánských primárek Donald Trump nakonec neušel obvinění za svou roli v tři a půl roku starém vyplenění Kongresu. Na scénu se kvůli němu vrací zákon z bouřlivé doby po občanské válce.

Přečíst článek
Sídlo amerického vydavatelství Simon & Schuster v New Yorku.

Americký vydavatel Kinga, Trumpa či Dana Browna změní majitele za desítky miliard v hotovosti

Čtvrté největší americké vydavatelství se stoletou tradicí Simon & Schuster změní majitele. Od Paramount Global jej za 1,6 miliardy dolarů (35,3 miliardy korun) v hotovosti koupí investiční gigant KKR. Dosavadní vlastník vydavatele bestsellerů Stephena Kinga či Dana Browna, amerických klasiků jako Ernsta Hemingwaye či politiků Donalda Trumpa a Hillary Clintonové hledal kupce tři roky, podotkl server BBC.

Přečíst článek
Americký exprezident před soudem

Stanislav Šulc: Trump už vyhrál. O podstatě zločinu se nikdo nebaví

Donald Trump stanul před soudem. Dokázat jeho podíl na událostech ze 6. ledna 2021 bude takřka nemožné. I tak aktuální soud hodně vypovídá o změnách, kterými prochází nejen americká společnost.

Přečíst článek
Podporovatelé Donalda Trumoa v roce 2021 po prohraných prezidentských volbách vzali Kapitol útokem

Trump je potřetí obviněný. Tentokrát v souvislosti se snahou zvrátit výsledky voleb

Bývalý americký prezident Donald Trump byl obviněn kvůli snahám zvrátit výsledky prezidentských voleb v roce 2020, v nichž ho porazil Joe Biden. Informují o tom zahraniční agentury, podle kterých jde už třetí obvinění exprezidenta, jenž se chce do Bílého domu vrátit ve volbách příští rok.

Přečíst článek
Bývalý americký prezident Donald Trump

Trump ostrouhal. Soud shodil ze stolu jeho desetimiliardovou žalobu na CNN

Floridský soud zamítl žalobu bývalého prezidenta Donalda Trumpa na stanici CNN, ve které se politik domáhal odškodnění ve výši 475 milionů dolarů (asi deset miliard korun). Trumpovi se nelíbilo, že stanice označila jeho tvrzení, že mu bylo odcizeno vítězství v prezidentských volbách v roce 2020, za "velkou lež". Bývalý prezident tvrdil, že se tím stanice snažila vytvořit spojitost mezi ním a Adolfem Hitlerem, což však federální soudce odmítl, napsala v sobotu agentura Reuters.

Přečíst článek
A zase ten Trump. Prokuratura rozšířila obvinění kvůli schovávání tajných dokumentů

A zase ten Trump. Prokuratura rozšířila obvinění kvůli schovávání tajných dokumentů

Bývalý americký prezident Donald Trump čelí novým obviněním ohledně neochoty vzdát se utajovaných dokumentů po odchodu z úřadu. Prokurátoři jej nově mimo jiné viní z pokusu vymazat záznamy z bezpečnostních kamer ve svém floridském sídle, které vyšetřovatelé požadovali. Aktualizovaná obžaloba také přidává dalšího z Trumpových podřízených, který měl být do pokusu o maření spravedlnosti zapojen, informují americká média.

Přečíst článek
Bývalý americký prezident Donald Trump

Trumpův nátlak. Po prohraných volbách chtěl po guvernérovi Arizony, aby zrušil výsledek, uvádí svědectví

Deník The Washington Post přinesl nové podrobnosti o snahách bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa změnit nepříznivé výsledky voleb v roce 2020. Zjistil, že když si Trump po volbách volal s tehdejším guvernérem státu Arizona Dougem Duceym, snažil se jej přesvědčovat svými výmysly o podvodech s hlasy. Také pověřil svého viceprezidenta Mikea Pence, aby Duceyho kroky následně monitoroval.

Přečíst článek
Kandidáti na prezidenta USA: Kdo je kdo a jaké mají šance a názory?

Kandidáti na prezidenta USA: Kdo je kdo a jaké mají šance a názory?

Jeden osmdesátník, jeden téměř osmdesátník, jeden potomek indických rodičů, jeden bývalý viceprezident kandidující proti „svému” bývalému prezidentovi, i kandidát se slavným politickým jménem, ale příznivec konspiračních teorií. Kdo se chce stát prezidentem USA, jaké mají šance a názory?

Přečíst článek
Drahota, štěnice v hotelu a Trumpův duch. Zahraniční turisté ztrácejí zájem o Ameriku

Drahota, štěnice v hotelu a Trumpův duch. Zahraniční turisté ztrácejí zájem o Ameriku

Spojené státy pozbývají nejen kvůli vysokým cenám atraktivity pro cizince. Evropané raději vyrazí do Egypta, Spojených arabských emirátů nebo Thajska. Málokdo se dnes na zimu chystá na Floridu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme