Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

development - informace o tématu

V Praze vznikne největší dřevěný bytový dům v Česku, Radlický dřevák

Realitní trh ožívá. Novostavby zlevňovat nebudou, starší byty už méně razantně

Trh s novými byty ožívá, tvrdí nejnovější analýza společnosti Skanska, Trigema a Central Group. V prvním čtvrtletí se prodalo 650 bytů, o 18 procent více než v posledním čtvrtletí loňského roku.

Přečíst článek
Southbank - návrh pro novou výstavbu v Bratislavě. Developer Penta Real Estate.

Penta odtajnila návrhy pro novou čtvrť Southbank v Bratislavě. Do 10 let tu chce tisíc bytů

Přečíst článek

Rozvoji pražských čtvrtí příspěvky developerů pomáhají, ale to nestačí, shodli se pražští politici

Přečíst článek
David Černý a jeho vztyčený prostředníček.

David Černý už zase provokuje. Vztyčil v Praze obří prostředníček

Sochař David Černý je známý rebel. A nyní v Praze připravil další provokativní kousek ze své dílny. Černý v minulosti mimo jiné dodal do Bruselu skulpturu nazvanou Entropa, která měla být jakýmsi podpisem pod prvním českým předsednictvím Evropě v roce 2009. Když uprostřed předsednictví padla tehdejší Topolánkova vláda, nechal Černý svůj obří výtvor z Bruselu odvézt.

Přečíst článek
Vít Soural, Flat Zone

Bydlení v Praze bude luxus. Lidé z ní budou utíkat do menších měst, říká Vít Soural

Tuzemský realitní trh zamrzl. Prodeje bytů zamrzly. Zájem o bydlení v Praze ale nikdy neopadne. „Praha je kosmopolitní město v samém středu Evropy, tedy poptávka ze zahraničí tu vždy bude. Zahraniční investoři zde navíc stále vidí potenciál růstu cen,” říká zakladatel společnosti Flat Zona Vít Soural.

Přečíst článek
Areál bývalé textilky Interlana v Liberci se promění na rezidenční čtvrť.

Stavět na zelené louce je čím dál těžší. O brownfieldy se investoři poperou, leží v nich miliardy, říká expert

V tuzemsku je minimálně 11 tisíc hektarů opuštěných průmyslových areálů, objektů a ploch. Vzhledem k tomu, že stavět na zelené louce bude stále obtížnější dostanou se i do hledáčku developerů a soukromých investorů, říká Jan Hana, vedoucí oddělení brownfields na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.

Přečíst článek
Southbank - pozemek pro novou výstavbu v Bratislavě. Developer Penta Real Estate.

Penta přivede do Bratislavy další světové architekty. Pro svůj Southbank už má vítěze. Projekt odtajní za měsíc

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže, kterou vyhlásila Penta Real Estate pro svůj pozemek Southbank na břehu Dunaje v Bratislavě, se stal norsko-britsko-slovenský tým špičkových architektů. Jejich návrh hodlá developer odtajnit až za měsíc, 31. března. Už teď to ale odborníci hodnotí jako výhru i pro Bratislavu.

Přečíst článek
YIT v loňském roce zkolaudoval projekt Parvi Cibulka v pražských Košířích, který vznikl revitalizací bývalé továrny Meopta na bydlení loftového typu se 150 byty.

Dvě kolaudace, dvě hrubé stavby, dva nové projekty. Developer YIT loni v Česku utržil přes dvě miliardy

Obrat finského developera YIT v Česku loni překročil dvě miliardy korun. Konkrétní výši obratu ani čistý zisk společnost nespecifikovala. Developer loni prodal 204 bytů. Letos plánuje zahájit nové projekty v pražských městských částech 5, 11 a 12 s více než 300 byty a poprvé připravuje i projekt mimo metropoli, a to v Kladně.

Přečíst článek
Tam kde stával lihovar bude nová čtvrť.

FOTOREPORTÁŽ: Smíchov už nebude černá díra Prahy. Vyroste zde nová čtvrť plná bytů i kultury

Skoro pět tisíc metrů čtverečních na místě bývalého smíchovského lihovaru by se do konce roku 2026 mělo zcela proměnit. Na místě opuštěného industriálního areálu, který zeje prázdnotou od roku 2001, má vzniknout nová čtvrť po vzoru známé londýnské Kings Cross.

Přečíst článek
Vizualizace nové nejvyšší budovy v ČR AZ Tower. Budova bude mít po dokončení výšku 109,1 m

Brněnské kanceláře se vylidňují. A bude hůř, ukazuje analýza

Klesající počet absolventů vysokých škol, nedostatečné pobídky i proměna trhu po pandemii covidu zřejmě povedou k rostoucí neobsazenosti kancelářských prostor v Brně. V analýze aktuální situace o tom informovala poradenská společnost Cushman&Wakefield, která regionální kancelářský trh sleduje.

Přečíst článek
Martin Baláž, country manager pro ČR, SR a Maďarsko.

Expert: Český stavební zákon patří k nejhorším na světě. Pokud se nezmění, bude to brzdit ekonomiku

Pokud se v Česku nezmění přístup úřadů k developmentu a budeme mít stále jeden z nejhorších stavebních zákonů na světě, bude to brzdit ekonomiku i trh s nemovitostmi. Nepotřebujeme tedy od státu finanční pomoc, potřebujeme pomoc legislativní, říká v rozhovoru pro Newstream.cz Martin Baláž, senior viceprezident a country manager pro Česko, Slovensko a Maďarsko společnosti Prologis, největší průmyslové realitní firmy na světě. 

Přečíst článek
Tereza Kouklová  se věnuje financování developerských projektů.

Na trh se dostávají i exkluzivní nemovitosti v Praze 1. Kupující ale čekají na další propad cen, říká odbornice

K redukci cen nemovitostí dojde, ale nebude tak razantní jako například v Londýně. Počet nabídek na prodej se meziročně zvýšil o 35 procent, ale prodej se téměř zastavil. „Stále se ještě nesetkávají očekávání prodávajícího a kupujícího. Jejich očekávání se ještě neprolnula. K tomu dojde zřejmě až na jaře,“ přibližuje v rozhovoru pro Newstream Tereza Kouklová z SFG holding, který se věnuje financování developerských projektů.

Přečíst článek
Více než na jednu miliardu vyjde výstavba dalšího bytového domu na brownfieldu ve Vysočanech.

Jiří Vančura: Český trh s bydlením se změní, přiblíží se tomu západnímu

Nové formy nájemního bydlení mění tuzemský trh s rezidenčním bydlením. Developeři mění strategie. Očekávají, že nově budou jejich klienty ve větší míře investiční fondy. Možná i ty penzijní, pokud to česká legislativa umožní. Co se aktuálně děje na trhu s bydlením shrnuje ve svém komentáři Jiří Vančura, ředitel úseku Real Estate v Trinity Bank.

Přečíst článek
Reklama

News box

Škoda Auto 📈 zvýšila v prvním čtvrtletí dodávky vozů zákazníkům o 5,2 procenta na 220 500 aut. Nejprodávanějším modelem značky zůstává Octavia s 61 200 vozy, což představuje meziroční nárůst o 36 procent.
Energetická společnost ČEZ 📉 zlevní dodávky elektřiny a plynu. Od léta sníží ceny energií pro 1,7 milionu stávajících zákazníků se smlouvou na dobu neurčitou, a to nejprve v červnu zlevní plyn zhruba o 17 procent, následně v červenci i elektřinu o devět procent. Od května firma zlevňuje i fixované produkty. 
Podmínky v českém zpracovatelském průmyslu se v dubnu výrazně zhoršily. Útlum táhl 📉 silný pokles ve výrobě a nových zakázkách. Index nákupních manažerů (PMI) klesl v dubnu na 44,7 bodu z březnových 46,2 bodu, uvedla dnes společnost S&P Global. Úroveň 50 bodů v indexu je předělem mezi růstem a poklesem sektoru.
Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) zlepšila výhled růstu globální ekonomiky na letošní rok na 3️⃣,1️⃣ procenta, zatímco v únoru počítala s růstem o 2,9 procenta. Organizace to dnes uvedla ve svém aktualizovaném výhledu. Česká republika si povede nejhůře ze zemí Visegrádské skupiny (V4).
Americký provozovatel alternativní taxislužby Uber čelí v Británii žalobě ze strany tradičních londýnských taxikářů, která by ho mohla stát více než 250 milionů liber (přes 7️⃣ miliard korun). Informuji o tom server BBC a list Financial Times.
Ukrajinské drony v noci na dnešek poškodily ⚡ energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. Útok bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání ruské invazi, na energetické zařízení dnes oznámil i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval.
Nejméně 36 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část 🛣️ dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na čínské úřady o tom dnes informovala agentura AP. Předchozí bilance hovořila o 24 mrtvých.
Nejméně 1️⃣3️⃣ zraněných si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý balistickou raketou. Úder také na místě vyvolal rozsáhlý požár, uvedla agentura Reuters s odkazem na šéfa správy Oděské oblasti Oleha Kipera.
Spojené státy dnes obvinily Rusko z porušování 📜 úmluvy o chemických zbraních. Podle Washingtonu Rusové proti ukrajinským vojákům nasadili dusivou látku chlorpikrin i chemické prostředky k potlačování nepokojů, informovala agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme