Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sklo z českého Moseru zdobí výlohy Harrods, obchodu pro bohaté Brity

Harrods
Moser/užito se svolením
 nst
nst

Britská smetánka má karlovarský Moser dlouhodobě v oblibě: Početnou nápojovou kolekci Splendid vlastnila bývalá panovnice Alžběta II. a sklenky a karafy ze secesního souboru Paula má současná královna Camilla.

Reklama

Díla karlovarské sklárny Moser zdobí po celý duben výlohu londýnského Harrods, jednoho z nejproslulejších obchodních domů na světě. Vázy a mísy Hruška, Caorle, Montagne, Stones a Ananas uchvacují půvabnými barvami, mistrovským řemeslným zpracováním i moderním designem, oznámila mluvčí firmy Barboda Vondalová. 

Český křišťál je v obchodním domě Harrods zastoupen díky spolupráci s rodinnou firmou Carrs Silver, která se specializuje na výrobu luxusních stříbrných příborů. Obě společnosti spojují hluboké historické kořeny a důraz na precizní zpracování. Moser zde prezentuje nejen své moderní vázy a mísy, ale také tradiční nápojové sety – například kolekce Paula, Papež či Bar.

V šlechtických sídlech i na jachtách

Prostřednictvím prezentace v obchodním domě Harrods ukotvuje společnost Moser svou pozici na britském trhu. Početnou nápojovou kolekci Splendid vlastnila bývalá panovnice Alžběta II. a sklenky a karafy ze secesního souboru Paula má současná královna Camilla. Historické soubory křišťálového skla i kolekce v současném designu zdobí nejen britská šlechtická sídla, od venkovských zámečků po městské paláce, ale i vily, byty a luxusní jachty.

Reklama

Společnost Moser se již 167 let věnuje výhradně ruční výrobě skla. Její díla, která jsou vyráběna z kvalitního bezolovnatého křišťálu, dobývají český i zahraniční trh. Díky tomu dnes firma patří mezi přední české exportéry a reprezentuje tak celosvětově umění českých sklářů. Moser je členem francouzské asociace Comité Colbert, která si klade za cíl udržet a rozvíjet tradiční rukodělnou výrobu luxusních výrobků. Klíčovým momentem pro sklárnu bylo také nedávné zapsání sklářské ruční výroby na Reprezentativní seznam nemateriálního kulturního dědictví lidstva UNESCO.

Sklárna v Květné znovu spustila ruční výrobu skla pod novým majitelem

Tradice zatím drží. Sklárna v Květné spustila ruční výrobu skla pod novým majitelem

Sklárna v Květné, která je součástí obce Strání na Uherskohradišťsku, slavnostně spustila ruční výrobu skla pod novým majitelem. Bývalý vlastník ji kvůli vysokým cenám energií plánoval zastavit a propustit většinu zaměstnanců. Díky změně majetkové struktury se tak nestalo. Do práce dnes nastoupilo 56 z 82 lidí, kteří koncem loňského roku dostali výpovědi, řekl generální ředitel sklárny Marek Mikláš.

Přečíst článek

která hostí další ze setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen.

Bez péče o duši je úspěch vyloučen, říká spolumajitelka Moseru, která hostí klubové setkání žen

Úspěch přichází až s duševní rovnováhou. Nezáleží jen na intelektuálních schopnostech ale také na tělesné zdatnosti a emocionální vyrovnanosti, míní Kateřina Zapletalová, spolumajitelka sklárny Moser. Úspěšná manažerka a spoluzakladatelka nadačního fondu Flamínia, který podporuje duševní zdraví teenagerů, hostí další ze setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Skleněná instalace od Aleny Matějka s názvem Lost Souls

V Benátkách startuje mezinárodní festival sklářského umění. Prohlédněte si výstavu českých umělců

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme