Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČSOB - informace o tématu

ČSOB

ČSOB Pojišťovna loni vytvořila rekordní zisk přes dvě miliardy

ČSOB Pojišťovna se sídlem v Pardubicích loni vytvořila rekordní čistý zisk 2,153 miliardy korun. Výsledek je o 22 procent vyšší než rok předtím. Společnosti se dařilo zejména v pojištění vozidel, pojištění domků a domácností a průmyslového pojištění, uvedla společnost ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin. Za růstem stály jak nové smlouvy, tak průběžné navyšování pojistných částek u dosavadních smluv v reakci na rostoucí inflaci.

Přečíst článek

REPORTÁŽ: Jak mi kyberpodvodníci vysáli z účtu tisíce. A jak jsem je získala zpět

Přečíst článek
Invia nabízí nákup zájezdů na třetiny. Ekonomové před tím varují

Revoluce v zájezdech. Lidem bude stačit na dovolenou v cizině tisícovka, nabízí největší prodejce zájezdů u nás. Zbytek doplatí později

Přečíst článek
Nicole Krajčovičová, generální ředitelka v ČSOB Asset Management

Češi se bojí investic. Ve Švédsku skrze fondy investují i děti, říká portfolio manažerka

Češi v investování zatím zaostávají, částečně za to může chybějící podpora ze strany státu. „Ten může pomoci skrze daňové zvýhodnění, to je nejjednodušší způsob,“ říká Nicole Krajčovičová, generální ředitelka ČSOB Asset Management. Nadějí by mohli být mladší ročníky. „U mladých lidí vidím zájem, lákají je i investice do jednotlivých akcií. Takže si říkám, že je tu naděje, že se něco změní, že to možná chce jen čas,“ říká Krajčovičová v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek

E-shopy bojují s cash-flow, náklady na logistiku jim stouply o desetinu

Náklady na logistiku českým e-shopům na začátku letošního druhého čtvrtletí meziročně vzrostly o přibližně desetinu. Propisuje se to i do chování zákazníků, asi v polovině případů volí tu nejlevnější možnou dopravu, i když je mnohdy pomalejší. Vyplývá to z průzkumu poskytovatele odložených plateb Skip Pay, který patří pod ČSOB. Zúčastnilo se ho 121 e-shopů a uskutečnil se na přelomu dubna a května.

Přečíst článek
ČSOB

Stoupl objem aktiv i počet klientů. Ale čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí klesl o 22 procent

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí klesl o 22 procent na 3,6 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou stoupl o 12 procent na 326 miliard korun. Počet klientů se zvýšil meziročně o 55 tisíc na 4,339 milionu. ČSOB patří mezi největší tuzemské banky.

Přečíst článek
"Táta hypoték" Jan Sadil v podcastu Realitní Club.

Jan Sadil: Před čtvrt stoletím nikdo hypotéky neuměl. Půjčka se často řešila až na centrále banky

Rok 1995 byl začátkem hypotečního byznysu v Česku. „Poskytly se první hypotéky, dolaďovala se legislativa,“ říká v podcastu Realitní Club Jan Sadil, který u tohoto začátku nejen stál. On ho tvořil. I když okolnosti vzniku českého hypotečního trhu působí po téměř třiceti letech možná až poněkud komicky.

Přečíst článek

Hypotéka se starou, nízkou sazbou? Jde to, ale jen někde a jen pro někoho

Rozvod nebo dědictví, to jsou nejčastější důvody, kdy banky svolí ke speciální variantě poskytování hypotéky. Nový dlužník získá úvěr za původních, o dost výhodnějších podmínek, než by dostal nyní. Říká se tomu převzetí hypotéky dlužníkem. Nový dlužník díky tomu ušetří i několik tisíců korun měsíčně oproti stávajícím sazbám. V tuto chvíli tento typ hypotéky nabízí v plném rozsahu jen čtveřice bank a jedna další částečně. Přečtěte si, které to jsou a za jakých podmínek převzetí hypotéky umožňují.

Přečíst článek
Novým šéfem Patria Finance se v květnu stane Richard Podpiera

Novým šéfem Patria Finance se v květnu stane Richard Podpiera

Richard Podpiera se od 1. května 2023 stane generálním ředitelem Patria Finance, společnosti, která je součástí finanční skupiny ČSOB. V této pozici vystřídá Tomáše Jaroše, který se od 1. května 2023 stane novým výkonným ředitelem útvaru Strategie & Lidské zdroje ve skupině ČSOB. Personální změna nového generálního ředitele Patria Finance podléhá schválení ČNB.

Přečíst článek
David Filippov nově povede obchod ve fintechu Skip Pay ze skupiny ČSOB

Obchod ve fintechu Skip Pay ze skupiny ČSOB povede David Filippov. Přichází z Klarny

Čtyřiatřicetiletý Filippov přebírá kompletní zodpovědnost za obchodní výsledky fintechu Skip Pay. Jeho úkolem bude posílit partnerství s největšími hráči na poli českého e-commerce.

Přečíst článek
V Česku začalo tažení proti TikToku. Úřady i firmy jej zaměstnancům zakazují, ruší své účty

V Česku začalo tažení proti TikToku. Úřady i firmy jej zaměstnancům zakazují, ruší své účty

Státní úřady a podniky i soukromé firmy v ČR zakazují svým pracovníkům z bezpečnostních důvodů používání čínské aplikace TikTok na služebních počítačích a telefonech. Zákaz často platí i pro osobní zařízení, pokud je zaměstnanci používají k práci. Vyplývá to z ankety mezi úřady a společnostmi. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) vydal minulý týden varování před používáním TikToku na zařízeních s přístupem do významných informačních systémů. Aplikace podle NÚKIB představuje bezpečnostní hrozbu.

Přečíst článek
Ve funkci generálního ředitele společnost Patria Finance, která je součástí skupiny ČSOB, po pěti letech končí Tomáš Jaroš a stane se výkonným ředitelem nového útvaru Strategie & lidské zdroje ve skupině ČSOB.

Tomáš Jaroš končí ve funkci šéfa Patria Finance, bude výkonným ředitelem pro lidské zdroje ve skupině ČSOB

Ve funkci generálního ředitele společnosti Patria Finance, která je součástí skupiny ČSOB, po pěti letech končí Tomáš Jaroš a stane se výkonným ředitelem nového útvaru Strategie & lidské zdroje ve skupině ČSOB. Nový šéf Patrie Finance bude oznámen do konce dubna, uvedla ČSOB.

Přečíst článek
ČSOB se od rána potýká s kybernetickým útokem.

AKTUALIZOVÁNO: ČSOB nefungovalo internetové bankovnictví, na banku útočili ruští hackeři

ČSOB se Potýkala s kybernetickým útokem, kvůli kterému několik hodin nefungovaly některé její bankovní služby. Výpadek dopoledne zaznamenalo internetové bankovnictví, bankovní aplikace a nebylo možné platit platební kartou na internetu. Před 13:30 byly služby podle vyjádření banky na twitteru opět dostupné. Současně uvedla, že její interní systémy útok nezasáhl a veškeré finance i klientská data jsou v bezpečí.

Přečíst článek
Reklama

News box

V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory.
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem.
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů.
Reklama
Reklama
Doporučujeme