Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Smíchovský Green Point znovu změnil majitele. Za stamiliony jej koupila Wood & Company

Green Point - administrativní budova na pražském Smíchově.
Wood & Company
Věra Tůmová
tmv

Portfolio realitního podfondu Wood & Company Office se v červenci rozšířilo o v pořadí již desátou kancelářskou budovu a třetí v Praze. Jde o smíchovský Green Point, který Wood & Company koupila od společnosti Ronaldsay. Cenu akvizice budovy dokončené v roce 2021 ani jedna ze stran nekomentovala.

Reklama

Green Point – vloni dostavěná budova na pražském Smíchově s nepřehlédnutelným elipsovitým půdorysem znovu změnila majitele. Kancelářský komplex na Plzeňské ulici obklopený silničním uzlem nově od července vlastní český Wood & Company Office podfond. Administrativní budovu třídy A koupil fond za asistence společnosti Colliers od společnosti Ronaldsay. 

Když rozestavěný projekt Green Pointu v roce 2016 koupil Alessandro Pasquale, hovořilo se před zahájením stavby o investici ve výši 400 milionů korun. Po dostavbě a při současných cenách a situaci na realitním trhu se tak ale dá předpokládat, že kupní cena byla násobně výšší.

Solitérní sloupcovitá budova Green Point s kancelářskými prostorami o rozloze 7 500 metrů čtverečních (m2) se honosí ekologickým certifikátem BREEAM úrovně Excellent a má osm nadzemních podlaží a tři podzemní s parkovištěm. V tuto chvíli má být minimálně z poloviny již pronajatá, a to především její horní patra. Díky dopravní dostupnosti, občanské vybavenosti a popularitě lokality Smíchova očekává nový majitel, že se v nejbližší době pronajme i zbývající část budovy. 

Herec Hugh Jackman zaplatil 21,125 milionu dolarů za penthouse ve věži kondominia v New Yorku, kterou navrhl Jean Nouvel

Penthouse pro Wolverina. Jackman za byt s výhledem na řeku Hudson dal půl miliardy

Herec Hugh Jackman proslulý rolí Wolverina v sérii X-Men si pořídil nové, velice luxusní bydlení. Za více než 21 milionů dolarů koupil penthouse v newyorské čtvrti Chelsea v domě, který navrhl proslulý architekt Jean Nouvel, mimo jiné autor návrhu budovy Zlatý Anděl na pražském Smíchově, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

V současnosti jsou podle předsedy představenstva realitního fondu Marka Herolda mezi nájemci Green Pointu firmy především z oblasti logistiky, IT a gamingu jako například kontejnerová přepravní společnost MSC, herní studio Grip Digital, ale třeba také výrobce a prodejce produktů ekologického zemědělství Agriwell.

Wood & Company Office podfond se jako jeden z tuzemských fondů kvalifikovaných investorů zaměřuje na komerční kancelářské nemovitosti v regionu hlavních měst střední a východní Evropy, primárně pak u nás, na Slovensku a v Polsku. Po akvizici Green Pointu tvoří portfolio obou realitních podfondů Wood & Company – kancelářského i retailového – sedm objektů v Bratislavě, pět budov v Praze a jedna ve Varšavě. Celková pronajímatelná plocha v majetku fondu je přes 340 000 m2 a hodnota aktiv ve správě fondu už překonala jednu miliardu eur.

Studie: Velké realitní transakce jsou zpátky. Investičním hitem jsou zase kanceláře

Trh komerčních realit v Česku směřuje ke svému zotavení. Celkový objem investic v prvním pololetí letošního roku dosáhl 1,15 miliardy eur (28,2 miliardy korun), což představuje meziroční nárůst o 60 procent. Největší transakcí druhého čtvrtletí byla akvizice 18 komerčních nemovitostí v Česku a Maďarsku společností Adventum. Výrazně ale zabodovali také tuzemští investoři, jak vyplývá z nejnovější zprávy poradenské společnosti Savills.

Přečíst článek

Projekt Dornych v centru Brna - vizualizace.

Vedle hlavního nádraží v Brně vyroste šestice budov. Investorem projektu za sedm miliard je Crestyl

Nový projekt developerské společnosti Crestyl má do roku 2026 výrazně proměnit centrum moravské metropole. Ze sousedství brněnského hlavního nádraží zmizí chátrající obchodní centrum a vznikne zde volně přístupný veřejný prostor se šesti budovami. Sedmimiliardový projekt už získal letos územní rozhodnutí a stavební povolení očekává příští rok. Při přípravě projektu se využívala i virtuální realita.

Přečíst článek

Rezidenční projekt Green - Michalovice

DRFG postaví u Mladé Boleslavi bytový komplex se stovkou apartmánů

V blízkosti golfového hřiště v Mladé Boleslavi v Michalovicích začala investiční skupina DRFG stavět nový bytový komplex. Do roku 2024 by zde měla vzniknout více jak stovka bytů od malometrážních až po velké apartmány. Projekt Green s celkovou rozlohou pozemku 11 tisíc metrů čtverečních má tržní hodnotu 634,6 milionů korun, uvedla pro newstream.cz mluvčí DRFG Monika Brichtová.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Drobní investoři se už téměř rok stahují z evropských realitních fondů

Evropské realitní fondy přestaly být „sexy“. Investoři z nich stahují své peníze

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme