Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

newstream - informace o tématu

Lenka Hrochová

Obchodní tým Newstreamu posílila Lenka Hrochová

Do obchodního týmu vydavatelství zpravodajského byznysového webu newstream.cz nastoupila zkušená account manažerka Lenka Hrochová. Bude rozvíjet přímou inzerci a další klientské projekty. 

Přečíst článek

Newstream vydává třetí číslo magazínu newstream CLUB. Tématem je odkaz, hvězdou František Kinský

Přečíst článek
Obálka nového magazínu Newstream CLUB

Newstream vydává první číslo magazínu Newstream CLUB, přinese články z Harvard Business Review 

Přečíst článek
Moderátoři Realitního Clubu Petra Jansová a Dalibor Martínek.

Hlasujte v anketě Podcast roku. Podpořte Realitní Club

Rádi nás čtete a posloucháte? Ve čtvrtém ročníku ankety Podcast roku můžete hlasovat pro podcasty Newstreamu. Čas máte do 5. června.

Přečíst článek
Vychází další číslo magazínu Realitní Club

Vychází nové číslo magazínu Realitní Club. Zachycuje dramatickou změnu na nemovitostním trhu

Stagnující i padající ceny nových i starých bytů, růst nájmů a výnosů. Hlavně toto se nyní píše o nemovitostním trhu v České republice. Skutečnost je ale mnohem komplikovanější, pestřejší. Nyní vychází druhé číslo úspěšného magazínu Realitní Club, který představuje dění v tuzemských nemovitostech nejkomplexněji na celém trhu.

Přečíst článek
Markéta Podhrazská posiluje obchodní tým newstream.cz

Obchodní tým Newstreamu posiluje Markéta Podhrazská

Obchodní tým Newstream Agency, vydavatele zpravodajského webu zaměřeného na ekonomiku a byznys Newstream.cz, posílila zkušená obchodní manažerka Markéta Podhrazská. Bude se z pozice Business Development Manager starat o klienty v týmu Moniky Panochové, která přišla do Newstream.cz začátkem roku. 

Přečíst článek

Češi smýšlejí podobně jako Irové. A vždy jsme se navzájem podporovali, říká irská velvyslankyně

Jaké společenské události mohou přivést člověka na dráhu diplomatky? Která žena jí byla velkou inspirací? A jak se proměnila irská společnost a nerovné postavení irských žen za posledních šedesát let? Nejen o tom jsme si povídaly s Clionou Manahan, velvyslankyní Irska pro Českou republiku před setkáním Innovative Women Shaping the Future, které spolupořádají Velvyslanectví Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen. 

Přečíst článek

Přítel v osamění i zbraň proti virům. Mladá vědkyně vyvíjí roboty, které mění budoucnost zdravotní péče

Robot dnes už není jen postava z románů Karla Čapka či ze sci-fi filmů. S roboty se dá běžně setkat i tam, kde byste je nečekali. Pomáhají zdravotníkům v první linii. Přesouvají se do restaurací nebo skladů velkých e-shopů.  A na jejich vývoji se úspěšně podílí i mladé ženy, které by před pár desítkami let k takovým projektům nikdo nepustil. Seznamte se s inspirativní irskou vědkyní a specialistkou na sociální robotiku Niamh Donnelly, která bude v Praze na konci února přednášet na setkání Innovative Women Shaping the Future pořádaném velvyslanectvím Irska, Enterprise Ireland a Newstream Business Club českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Newstream společně s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland pořádá akci pro inovativní ženy v byznysu

Inovativní ženy utvářejí budoucnost. A jaká bude ona budoucnost? Diskutovat o tom budou hosté akce Innovative Women Shaping the Future koncem února v rezidenci irské velvyslankyně Cliony Manahan. Akce, kterou pořádá Newstream Business Club českých a slovenských žen spolu s velvyslanectvím Irska a Enterprise Ireland, je pouze na pozvání.

Přečíst článek
Monika Panochová, obchodní ředitelka Newstream Agency.

Newstream.cz posiluje. Obchodní ředitelkou je Monika Panochová

Do vedení Newstream Agency, vydavatele zpravodajského byznysového webu Newstream.cz, nastupuje zkušená manažerka Monika Panochová. Bude z pozice ředitelky obchodu vést obchodní tým a rozvíjet přímou inzerci a další klientské projekty. 

Přečíst článek
Redakce Newstream.

Redakce Newstream.cz spouští Realitní Club

Trh realit se rychle otáčí, přináší to nové výzvy a témata. Newstream.cz spouští Realitní Club, který zahrnuje podcast, magazín, eventy a speciál na webu včetně oborově zaměřeného newsletteru.  

Přečíst článek
ESG, ilustrační foto
video

Jak přežije ESG v krizové době? Sledujte záznam debaty odborníků na udržitelnost

Snaha po udržitelnosti mění byznys. Zkratka ESG se tak stává hybatelem současného investování i každodenního fungování firem. Ty se snaží fungovat ekologičtěji, snižují vlastní energetickou zátěž, snaží se narovnávat podmínky svých zaměstnanců, dodavatelů či vztahy k místním komunitám. Jak se změnila kritéria ESG pro firmy a co bude nutné nově uvádět ve výročních zprávách představí odborný seminář s názvem „Jak přežije ESG v krizové době“, který se koná ve středu 4. května od 09:00 v hotelu Courtyard by Marriot Prague city. Seminář pořádá byznysový zpravodajský server newstream.cz, který nabízí on-line přenos.

Přečíst článek
Premium Guide ESG

Newstream.cz vydává ve spolupráci s A 11 první tištěný magazín věnovaný tématu ESG

Od roku 2023 bude muset velká spousta firem reportovat, jak plní kritéria udržitelné ekonomiky, tedy takzvané ESG. Newstream.cz vydává ve spolupráci s vydavatelstvím A 11 první tištěný magazín věnovaný právě tématu ESG.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme