Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Krkonošská chata Dvoračky šla po sto letech k zemi. Majitel postaví kopii

Majitel zboural krkonošskou boudu Dvoračky na úpatí Lysé hory.
ČTK
 ČTK

Majitel zboural krkonošskou boudu Dvoračky na úpatí Lysé hory. Původně plánoval menší stavební úpravy, ale při nich zjistil, že statiku celého objektu narušila dřevomorka. Nová bouda, která by měla být zvenčí téměř identickou kopií té původní, by na místě měla stát za dva roky. Uvedla to televize Nova.

Reklama

Majitel Dvoraček Milan Starý televizi řekl, že nová bouda vznikne na původním půdorysu, zachované zůstanou základy a jedna opěrná zeď.

Ilustrační foto

Češi zjistili, že za stejné peníze jako v Krkonoších koupí nemovitost v jižní Evropě, říká šéf realitky

Zájem Čechů o luxusní nemovitosti v zahraničí se v poslední době zvyšuje. Lidé nemají zájem pouze o typicky české dovolenkové destinace jakými jsou Chorvatsko či Španělsko, ale čím dál více investují také do nemovitostí v Thajsku či Dubaji. Uvedl to výkonný ředitel realitní kanceláře Luxent Jiří Kučera.

Přečíst článek

Boudu provozuje 30 let. Nosný materiál se musel vyměnit, aby se revitalizace chaty mohla udělat na solidní úrovni, uvedl. "Budou ve stejném duchu, stejném designu, ve stejné barvě, stejná okna, bude to všechno nějakým způsobem napodobenina," řekl k nové podobě Dvoraček.

Staronová chata bude menší 

Stavební úřad to ohlídá, řekl Nově Petr Matyáš, starosta Rokytnice nad Jizerou, v jejímž katastru bouda leží. "Předpokládám, že ten objekt bude ve stejném duchu, protože v této lokalitě a v této zóně by to ani jinak být nemohlo," podotkl. Nova uvedla, že dosavadní bouda měla 40 lůžek, nová jich bude mít méně, ale s větším ubytovacím komfortem.

Původní Dvorské boudy vznikly v roce 1707 a sloužily jako zemědělská usedlost pro chov dobytka. Vyhořely před více než 120 lety, dosavadní podobu měla bouda posledních zhruba 100 let.

Apartmány ve Filipovicích navrhli architekti ze studia CL3.

Chaty a chalupy ještě zlevní. Ale ne všude. Krkonoše, Lipno a Dolní Morava jsou výjimkou

Rekreační nemovitosti v Česku zlevňují. Až na ty, které stojí v těch turisticky nejatraktivnějších regionech. Tam naopak ceny stále mírně stoupají.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Za první rok provozu přešlo po nejdelším visutém mostě pro pěší na světě v horském resortu Dolní Morava na Orlickoústecku asi 290.000 lidí.

FOTOGALERIE: Nejdelší visutý pěší most na světě zaujal zahraničí. Dolní Morava zlákala tisíce lidí až z Japonska či Koreje

Přečíst článek
Tyto útulny budou v budoucnu umístěny na všech turisticky atraktivních lokalitách.

FOTOGALERIE: Čeští turisté plesají. Dostanou možnost pohodlného přespání

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme