Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Krkonoše - informace o tématu

Chalupu v Krkonoších navrhli architekti ze studia ADR

FOTOGALERIE: Jsou krkonošské chalupy stylovější než ty v Alpách?

Jako houby pod dešti v Krkonoších rostou stylové chalupy. Citlivě zapadají do okolí a nabízí svým majitelům veškeré pohodlí. Jednou z nejaktuálnějších realizací je chalupa Haj na Pomezním hřebenu. Navrhli ji architekti ze studia ADR.

Přečíst článek

Lyžování v Alpách letos už jen pro bohaté? Chudší lyžaři se vrátí do Krkonoš

Přečíst článek
Skiareál Špindlerův Mlýn v zimní sezóně představí nové sjezdovky

Krkonoše získají miliardové investice. Známá střediska se výrazně změní

Lyžařské areály ve Špindlerově Mlýně mohou do nastávající sezóny nabídnout dvě nové sjezdovky, a společnost Melida, spadající do impéria TMR miliardáře Igora Rattaje, hodlá v centru dál investovat. Další výrazné inovace čekají s novým majitelem i areál v Rokytnici nad Jizerou, který před měsícem koupil další miliardář, Marcel Soural, zakladatel developerské společnosti Trigema. Každá z obou plánovaných horských investic se pohybuje okolo miliardy korun. 

Přečíst článek
Skiareál Špindlerův Mlýn v zimní sezóně představí nové sjezdovky

Skiareál Špindlerův Mlýn představí nové sjezdovky. Miliardář Rattaj investuje 300 milionů

V nejznámnějším krkonošském středisku, Špindlerově Mlýně, chystá společnost Melida, která patří do skupiny TMR miliardáře Igora Rattaje masivní investici. Nabídne dvě nové a dvě rozšířené sjezdovky, i modernější spůsob zasněžování.

Přečíst článek
miliardář Marcel Soural, šéf developerské společnosti Trigema

České hory zažijí souboj miliardářů. Po Rattajovi investuje do skiareálů i Soural z Trigemy

Developerská skupina Trigema miliardáře Marcela Sourala podala nabídku na koupi skiareálu v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. Lyžařské středisko s 20 kilometry sjezdovek je největším skiareálem v Libereckém kraji a pátým největším v zemi.

Přečíst článek
Majitel zboural krkonošskou boudu Dvoračky na úpatí Lysé hory.

Krkonošská chata Dvoračky šla po sto letech k zemi. Majitel postaví kopii

Majitel zboural krkonošskou boudu Dvoračky na úpatí Lysé hory. Původně plánoval menší stavební úpravy, ale při nich zjistil, že statiku celého objektu narušila dřevomorka. Nová bouda, která by měla být zvenčí téměř identickou kopií té původní, by na místě měla stát za dva roky. Uvedla to televize Nova.

Přečíst článek
Aparthotel Svatý Vavřinec v Peci pod Sněžkou

Místo obchoďáku stylový Aparthotel. Jak vypadá nejlepší architektura v Krkonoších?

Projekt Aparthotelu Svatý Vavřinec v Peci pod Sněžkou ateliéru ov-architekti je podle odborné poroty vítězem prvního ročníku soutěže Krkonošská cena za architekturu. Podivejte se ve fotogalerii, čím porotu zaujal.

Přečíst článek
Jedna z vyhlídek na kopci Strážné v Jablonci nad Nisou.

Krkonošská novinka: Místo klasické rozhledny pět drobných vyhlídek

Rokytnice nad Jizerou má od minulého týdne novou atrakci. Sérii drobných vyhlídek na vrcholu Stráž navrhli architekti z libereckého studia Mjölk.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme