Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

AKTUALIZOVÁNO: Zátah v ministerstvu průmyslu. Policie se zajímala o dotace z dob ministrů za ČSSD a ANO

AKTUALIZOVÁNO: Zátah v ministerstvu průmyslu. Policie se zajímala o dotace z dob ministrů za ČSSD a ANO
Profimedia
 ČTK

Policie zasahovala na ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO) v trestním řízení, které se týká dotací, a zadržela několik lidí. Kriminalisté zatím nikoho neobvinili, řekl Aleš Cimbala, mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze, které případ dozoruje. Kriminalisté podle informací ČTK byli v hlavní budově MPO, nikoli v Agentuře pro podnikání a inovace, jak informovaly některé servery.

Reklama

Cimbala upozornil, že nejde o zahájení trestního řízení. „Jedná se o věc, kde trestní řízení už probíhá,“ řekl. „Zatím žádné informace, že by byl někdo obviněn, nemám. Mám informace, že několik osob bylo zadrženo," dodal.

Zátah se týkal let 2016 až 2018

Zásah potvrdilo MPO. „Od dnešního dopoledne poskytujeme součinnost příslušníkům Policie ČR, kteří v našich prostorách provádějí úkony trestního řízení. Podle předběžných informací jde o dotační výzvy z let 2016 - 2018. Bližší detaily v tuto chvíli poskytovat nemůžeme," uvedlo MPO na sociální síti X. Ministerstvo tehdy vedli ministři za ČSSD a ANO.

Zásah vedla Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ). „Provádíme úkony trestního řízení," řekla za NCOZ před 15:00 Barbora Kudláčková. Bližší informace útvar poskytovat nebude, doplnila.

Antimonopolní úřad zahájil řízení s řetězcem Globus

Antimonopolní úřad zahájil řízení s řetězcem Globus. Hrozí mu miliardová pokuta

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zahájil správní řízení s obchodním řetězcem Globus. Podezírá jej z dlouhodobé diskriminace dodavatelů, uvedl to mluvčí úřadu Martin Švanda. Za porušování zákona o významné tržní síle hrozí pokuty až do výše deseti procent z celkového obratu provinilé firmy, v případě Globusu by to mohlo být až 2,4 miliardy korun.

Přečíst článek

Kauza exšéfa IKEM Stiborka pokračuje. V prestižní nemocnici zasahuje policie

AKTUALIZOVÁNO: Kauza exšéfa IKEM Stiborka pokračuje. V prestižní nemocnici zasahovala policie

Kauza nyní již bývalého šéfa prestižního pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) Michala Stiborka pokračuje. V nemocnici dnes zasahuje policie, důvodem je podezření z vydírání, korupce či ovlivňování zakázek. Zatím nikoho nezadržela ani neobvinila, uvedla poté policie.

Přečíst článek

Reklama

Související

V kauze Dozimetr bylo obviněno pět dalších lidí včetně bývalého poslance ODS Marka Šnajdra (na snímku ze 16. července 2013). Nová obvinění se podle serverů týkají větve kauzy kolem Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP).

AKTUALIZOVÁNO: Policie obvinila pět lidí v kauze Dozimetr kvůli VZP. Mezi nimi i exposlance ODS Šnajdra

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme