Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Radikální krok. Britové zvažují, že dětem zakážou používání chytrých telefonů

Britští poslanci chtějí, aby vláda zvážila zákaz chytrých telefonů pro děti
iStock
 ČTK

Školský výbor britské Dolní sněmovny vyzval vládu, aby zvážila zavedení zákazu používání chytrých mobilů pro děti do 16 let, píše britský tisk. Výbor ve své zprávě poukazuje na možné škodlivé vlivy, kterým jsou děti skrze telefony s připojením k internetu vystaveny. Záležitostí se však vzhledem k blížícím se parlamentním volbám současná konzervativní vláda už nestihne zabývat.

Reklama

Podle stanice BBC zveřejněná zpráva školského výboru tvrdí, že u používání chytrých telefonů dětmi do 16 let převažují škody nad možnými benefity. Podle šéfa výboru a konzervativního politika Robina Walkera má nadměrné používání chytrých telefonů „jasný negativní dopad“ na zdraví dětí. „Od vystavení pornografii až po zločinecké gangy, které používají internetové aplikace pro nábor členů, z on-line světa přicházejí závažné hrozby,“ uvedl politik. Podle něj svádí rodiny a školy těžký boj s těmito negativními dopady. „To by si mohlo vyžádat radikální kroky, jako možný zákaz chytrých telefonů pro lidi mladší 16 let," dodal.

Mezi dalšími kroky, který výbor doporučuje budoucí vládě, je jednání s telekomunikačním regulátorem Ofcom o zpřísnění aplikací pro rodičovskou kontrolu či prosazení zákazu používání telefonů ve školách. Podle poslanců by příští vláda měla zvážit i zvýšení minimálního věku pro založení účtu na sociálních sítích z 13 na 16 let.

Příští britskou vládu budou po červencových volbách pravděpodobně sestavovat labouristé, kteří vedou v předvolebních průzkumech. Pokud by k zákazu nový kabinet přistoupil, znamenalo by to velký zásah. Podle zprávy školského výboru skoro všechny britské děti ve věku do 12 let mají telefon.

Lenovo chce ze značky Motorola udělat trojku na trhu s chytrými telefony

Motorola bude do tří let konkurovat Samsungu i Applu, plánuje Lenovo

Čínská technologická společnost Lenovo věří, že její značka chytrých telefonů Motorola se do tří let stane trojkou na světovém trhu, kterému nyní vévodí firmy Samsung a Apple. V rozhovoru se zpravodajskou televizí CNBC to řekl výkonný viceprezident Lenova Matthew Zielinski.

Přečíst článek

Reklama

Podvodníci vymysleli nový systém jak vybrat cizí peníze, zjistili policisté

Šmejdi mají nový způsob jak obrat lidi o peníze. Z bankomatu vyberou i bez karty

Pražští kriminalisté odhalili nový způsob, jakým podvodníci dokážou vybrat z bankomatu cizí peníze, aniž u sebe mají platební kartu okradeného. Používají k tomu bezdrátovou technologii NFC a falešnou bankovní aplikaci pro mobilní telefony. Minulý týden policisté zadrželi muže podezřelého z toho, že touto metodou neoprávněně vybral desítky tisíc korun. O případu na webu pražské policie informoval její mluvčí Richard Hrdina.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme