Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čekají nás epická předvolební videa Joea Bidena? V týmu má Spielberga

Slavný režisér Steven Spielberg
ČTK
 ČTK

Na kampani amerického prezidenta Joe Bidena za znovuzvolení do Bílého domu se podílí režisér Steven Spielberg, píší americká média, poprvé o tom informoval server Puck.

Reklama

Režisér podle zdroje stanice NBC News zatím neplánuje vytvořit kampaňový film, jak udělal pro demokratického exprezidenta Baracka Obamu, ale spolupracuje na „předvolební strategii“ a přípravě nominačního sjezdu Demokratické strany v srpnu, kde Biden dle očekávání získá podporu svých spolustraníků pro listopadové volební finále.

Spielberg na žádost serveru Deadline odmítl zprávy komentovat, je však dlouhodobým podporovatelem současné Bidenovy administrativy a už v prosinci se objevil na Bidenově benefiční akci v Los Angeles společně s dalšími osobnostmi americké kultury - herečkou a muzikantkou Barbrou Streisandovou, režisérem Robem Reinerem, hudebníkem Lennym Kravitzem nebo vydavatelem Davidem Geffenem.

Spielberg není ve vysokých kruzích demokratické strany nováčkem; demokratickým kandidátům pro jejich kampaně za uplynulá desetiletí daroval stovky tisíc dolarů, uvádí analytický server OpenSecrets. Už koncem minulého století podpořil exprezidenta Billa Clintona, který podle deníku The New York Times (NYT) v průběhu kampaně i přebýval ve Spielbergově domě v Los Angeles. Režisér cenami ověnčených snímků jako Schindlerův seznam (1993), série o Indianu Jonesovi (1981-2008) nebo nejnovějšího filmu Fabelmanovi (2022) v kampani o Bílý dům podpořil i Hillary Clintonovou, když se roce 2016 utkala s republikánem Donaldem Trumpem.

prezident USA Joe Biden

Bidenova popularita dál padá, Trump si v průzkumech prezidentských voleb drží náskok

Bývalý republikánský prezident Spojených států Donald Trump, který se opět uchází o křeslo v Bílém domě, si podle předvolebního průzkumu společnosti SSRS pro televizi CNN nadále udržuje náskok nad prezidentem Joem Bidenem zvoleným za demokraty. Většina dotazovaných také hodnotila kladně Trumpovo čtyřleté funkční období, zatímco u Bidena to byla méně než polovina.

Přečíst článek

Jerome Powell, šéf Fed

Politická válka v USA. Trumpovi spojenci kují pikle, chtějí narušit nezávislost Fedu

Spojenci bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa tiše připravují návrhy, které by mohly narušit nezávislost centrální banky (Fed), pokud by byl Trump letos opět zvolen prezidentem. S odkazem na své zdroje to napsal ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ). Mezi Trumpovými poradci se přitom podle deníku prohlubují spory o to, jak razantně napadnout pravomoci Fedu.

Přečíst článek

Volodymyr Zelenskyj a Joe Biden

Biden: Kyjev může počítat se „silnou“ dodávkou vojenského vybavení

Spojené státy urychleně poskytnou Ukrajině významné balíky vojenské pomoci, jakmile americký Senát po Sněmovně reprezentantů schválí uvolnění dodatečných peněz na tento účel.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme