Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nyní si chci zlepšit časy v maratonském běhu, říká ekonom Lukáš Kovanda

Michal Nosek

Je výraznou osobností v českém mediálním prostoru. Veřejnost jej zná skrze jeho analýzy a komentáře z oblasti ekonomiky a finančních trhů. Sám o sobě ale říká, že je introvert a své soukromí si přísně střeží. Pozvání do pořadu Eva Talks, který moderuje Eva Čerešňáková, přijal hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda. A co na sebe v rozhovoru prozradil? Například to, že ve volném čase se věnuje běhání a má za sebou například i newyorský maraton. 

Reklama

Syn významného českého výtvarníka a konceptuálního umělce Jiřího Kovandy vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. K tomu Lukáš Kovanda říká, že jablko spadlo velice daleko od stromu. „S tátou o umění hovoříme, ale do příliš hlubokých debat se nepouštím. Přesto si s jeho pomocí začínám budovat uměleckou sbírku,” říká s tím, že to může být výborná investice. Jako investor je ale konzervativní a své portfolio staví na akciích, dluhopisech a zajímá se i o bitcoin

Své znalosti a názory sdílí prostřednictvím médií, ale také veřejných debat a přednášek. Jeho analýzy se často zaměřují na makroekonomické trendy, geopolitické události a jejich dopad na světové trhy.  

Láska k cestování

Kovanda je známý svým nekonvenčním přístupem k ekonomickým otázkám a často přináší netradiční a originální pohledy na současné ekonomické jevy. Je také autorem několika knih a článků, ve kterých se zabývá různými aspekty ekonomiky a investování. Nadhled a přehled získal i díky svým studijním pobytům v USA, Japonsku a na Novém Zélandu. „Díky cestování a studiu v zahraničí jsem poznal nové obzory a naučil se vnímat věci v souvislostech,” říká v pořadu Evy Čerešňákové. 

Kolik hodin denně se věnuje práci? 

Reklama

Jaké má životní priority? 

Co je jeho slabá stránka? 

Do čeho investuje? 

A proč si ke studiu vybral ekonomii?

Dozvíte se v aktuálním díle pořadu Eva Talks na Newstream TV. Video se spouští v úvodu článku. Ve formě podcastu ho najdete také na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

Moderátorka Eva Čerešňáková si povídá s Martinem Zounarem
video

Dobré divadlo se uživí i samo, říká Martin Zounar

Martin Zounar své diváky v posledních měsících překvapuje změnou vizáže. Dodržováním striktních stravovacích pravidel se mu podařilo zhubnout třicet kilogramů a už si může s přáteli znovu zahrát fotbal a věnovat se i jiným sportům. "Už to se mnou bylo vážně tragické. Skoro jsem si ani nedokázal zapnout přeskáče," vzpomíná na doby, kdy mu bylo nejhůř.

Přečíst článek
   

Reklama

Související

video

Ve sportu i filmu si dávám vysoké cíle. Proto musím umět přijímat i prohry, říká režisér Petr Jákl

Přečíst článek
Důvěra v českou ekonomiku je nejvyšší za dva roky. Nálada stoupá hlavně podnikatelům

Důvěra v českou ekonomiku je nejvyšší za dva roky. Nálada stoupá hlavně podnikatelům

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme