Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Svět financí: Investice přes fondy má řadu výhod. Hlavně nižší riziko

Stanislav Šulc
sta

Investorka a spoluzakladatelka fondu Espira Andrea Ferancová Bartoňová a hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda v nejnovější epizodě pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS vysvětlují výhody investování prostřednictvím fondů.

Reklama

Investice Čechů prostřednictvím fondů rostou. Potvrzuje to výroční zpráva Asociace pro kapitálový trh České republiky. V podílových fondech a fondech kvalifikovaných investorů mají Češi k polovině roku 2023 prostředky přesahující 1,2 bilionu korun.

Nárůst financí přitom zrychluje, protože jen za druhý kvartál letošního roku do fondů přiteklo 44 miliard korun, což je stejný objem jako za celý rok 2022. Jak je možné, že Češi investují více v době, kdy jim klesá životní úroveň nejrychleji od devadesátých let?

Češi si uvědomují, že vysoká inflace jim výrazně snižuje hodnotu majetku, proto investují, aby se před inflací ochránili,“ vysvětluje v nejnovější epizodě pořadu Svět financí s Trinity Bank investorka Andrea Ferancová Bartoňová.

Bývalý viceguvernér ČNB Marek Mora bude od dubna náměstkem ministra financí Zbyňka Stanjury

Marek Mora: Jih Evropy příští rok překvapí rychlým snížením zadlužení. Česku naopak poroste

Česká republika sice momentálně stále má velmi nízký podíl dluhu na HDP, zejména v kontextu eurozóny. V příštím roce se ale může situace dramaticky změnit, uvedl náměstek ministra financí a bývalý člen rady České národní banky Marek Mora v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS.

Přečíst článek

„Výhodou investic prostřednictvím fondů je to, že si můžete své investice rozložit do více sektorů. Je to jako sázka na několik vajec. Když se pak jedno vejce rozbije, ostatní zůstanou,“ dodává v pořadu hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Co zaznělo v pořadu

Do kterých fondů Češi nejvíce investují? Jak se daří investicím do nemovitostí? A jak se daří vládním protiinflačním dluhopisům?

Sledujte celý nejnovější epizodu pořadu Svět financí s Trinity Bank na webu CNN Prima NEWS.

Andrea Ferancová Bartoňová a Tereza Zavadilová v seriálu Jiný peníze
video

Newstream rozjíždí investiční videoseriál Jiný peníze s Andreou Ferancovou Bartoňovou

Investorka Andrea Ferancová Bartoňová a vydavatelka portálu Newstream.cz Tereza Zavadilová mluví o investování v těžkých dobách v první epizodě nové série o investování nazvané Jiný peníze. Pořad se natáčí v prezidentském apartmá pražského hotelu Augustine.

Přečíst článek

video

Silke Horáková: Impaktové investování už je v kursu, děláme větší fond

Venture kapitálový fond Tilia investorky Silke Horákové a partnerů bude mít brzy mladšího bratra, Tilia 2. Bude v něm více peněz.

Přečíst článek

Reklama

Související

Finanční poradkyně Iva Flídrová v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS

Finanční poradkyně Iva Flídrová: Na státní penzi již nelze spoléhat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme