Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Iveta Fabešová: Byla jsem příliš naivní a důvěřivá

Eva Čerešňáková

Iveta Fabešová je úspěšnou podnikatelkou a jednou z nejlepších cukrářek v Česku. Svůj byznys ale musela rozjíždět hned nadvakrát. Mnoho let budovala síť kaváren s ročními obraty v desítkách milionů korun, o ty však ze dne na den přišla. Nevzdala to a nedlouho na to otevřela cukrárnu ve Werichově vile v samotném srdci pražské Kampy.

Reklama

S odstupem času hodnotí partnerský podraz jako to nejlepší, co se jí v mohlo stát. Motivací do nového začátku jí byly děti, kterým nechtěla jednou říct, že svůj sen vzdala. V pořadu Eva Talks se cukrářka Iveta Fabešová rozpovídala o tom, jak byla příliš naivní a důvěřivá. A že se za to může zlobit především sama na sebe.

Její cesta za sladkým snem rozhodně nebyla bez překážek. „Člověk už na počátku předpokládá, že to tak jednoduché nebude. Ta odhodlanost a vytrvalost je to, co vás oddělí od neúspěšných, protože se tomu musí dát ta energie. Překážky nejsou jednoduché, ale patří k tomu,“ říká Iveta v pořadu Evy Čerešňákové na Newstream TV.

Ukradené sny

A její rada pro ty, kteří se rozhodnou podnikat s někým blízkým? Nejdůležitější je mít nastavená pravidla hry hned od začátku. A je dobré, aby byli oba mentálně vyspělí. Jedině tak, když dojde k rozkolu, nemusí situace vygradovat v nepřátelské prostředí. „Mně se začaly dít nehezké věci ze strany manžela a bývalých kolegů. Z těch, kteří byli mými kamarády, se během okamžiku stali nepřátelé. Celá situace po lidské stránce gradovala víc, než bylo nezbytně nutné, a to mě na tom asi bolelo nejvíc,“ vzpomíná Iveta.

Při náročném druhém začátku ji ovšem velmi potěšila solidarita a podpora mnoha lidí, za kterou je velmi vděčná. Podnikatelka a cukrářka Iveta Fabešová v pořadu Eva Talks prozradila i to, jaké jsou její další sny a plány. Celý díl sledujte v úvodu tohoto článku nebo si ho poslechněte na vaší oblíbené podcastové platformě. 

Další díly Eva Talks: 

video

Rakovina mi změnila život. Jsem vděčná za druhou šanci, říká umělkyně

Do svých třiceti let zažila bohužel více, než někteří za celý život. Lékaři jí ve 27 letech sdělili krutou diagnózu – rakovina tlustého střeva ve čtvrtém stádiu s metastázemi na játrech. Nemoc ji dostala na dno. Zároveň ji ale naučila užívat si života. Tohle je příběh fotografky a influencerky Lucie Levé, o který se podělila s posluchači pořadu Eva Talks na Newstream TV.

Přečíst článek

video

Ewa Farna: Každá žena je superwoman

Úspěšná podnikatelka, úřadující česká slavice i máma dvou dětí Ewa Farna září spokojeností a vyrovnaností. Na výsluní je již sedmnáct let a svých fanoušků si natolik váží, že autenticita je pro ni klíčová. I proto dobře zvažuje, k jaké spolupráci v rámci svých sociálních sítí přistoupí. Přitom zájem o spolupráci s ní je velký. Není divu, když se s písní Tělo dostala až na slavnou reklamní obrazovku na newyorské Times Square. Jak těžké je spojit roli hvězdy a mámy? Sledujte první díl videosérie Eva Talks, v níž Eva Čerešňáková zpovídá významné osobnosti českého byznysu a kultury.

Přečíst článek

video

Vladimíra Glatzová: Mám štěstí. Povahou jsem spíš hrdina než skeptik

První dáma české advokacie Vladimíra Glatzová třicet let vede jednu z nejprestižnějších českých právních kanceláří. Na rané devadesátky vzpomíná jako na dobu nekonečných možností. „Práce bylo hodně a nebylo třeba dělat žádný marketing. Prvních deset let to ale byla pořádná jízda!” zavzpomínala Glatzová pro Newstream v pořadu Eva Talks. Houževnatost, nebojácnost a odhodlání jsou jí vlastní, i díky tomu se dostala na výsluní. „Mám štěstí. Životním nastavením jsem spíš hrdina než skeptik,” dodala.

Přečíst článek

Marketing je jako sval, musí se neustále cvičit, říká šéfka reklamky Iva Welker
video

Marketing je jako sval, musí se neustále cvičit, říká šéfka reklamky

Iva Welker působí v reklamním světě přes dvacet let. A pořád ji její práce baví. „Reklama spojuje osobní invenci a kreativitu, to se mi na tom líbí. Každý den je díky tomu jiný. Správný marketér se za běhu učí stále něčemu novému,“ prozrazuje v dalším díle pořadu Eva Talks na Newstream TV Iva Welker, ředitelka české pobočky mezinárodní kreativní agentury VMLY&R.

Přečíst článek

Reklama

Související

Farářka Martina Viktorie Kopecká a moderátorka Eva Čerešňáková
video

Z platu farářky bych si v Praze nezaplatila ani nájem, říká farářka Martina Viktorie Kopecká

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme