Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: O čem se šušká v politických kuloárech

Nově zvolený český prezident Petr Pavel.
ČTK
Jana Havligerová

Proslýchá se, že přítel po boku nově zvolené hlavy státu, lobbista Kolář, má téměř hotovou knihu o historické cestě generála Pavla z obce Černouček na Pražský hrad. Prozatím s pracovním názvem – „Jak jsem panáčkovi z gumy vdechl život“. Bude to prý bestseller. Coming soon.

Reklama

Velký ohlas vzbudila možnost, že budoucí prezidentský pár přesídlí do nového bydliště i se svojí kočkou Mickou. Někteří zákonodárci teď při dlouhých pracovních pauzách řeší, co je pravicovější a co levicovější. Domácí mazlíčci psi (prezidenti Havel, Zeman) nebo kočka? Definitivní ortel ještě nepadl, jasno má jen parlamentní myslivecká lobby: „Nám je to jedno, trefujeme vše, co se pohybuje“. Jistota je jistota.

Političtí matadoři nevěřícně kroutí hlavou. Nejde jim na rozum, že důvěra, chcete-li popularita, šéfky sněmovny Pekarové Adamové poklesla několikanásobně víc, než ministra zdravotnictví Válka. Podle průzkumu CVVM jí věří třiadvacet procent, a nevěří pětašedesát procent lidí. Jednoznačná první příčka mezi nejméně důvěryhodnými politiky. Je to s podivem. Wrich by řekl: "Když nejde o život…"

Ministr financí Zbyněk Stanjura

Politický diář Jany Havligerové: Budíček, vládo. Volba prezidenta už skončila

Ministr financí Stanjura se svěřil tisku, že by kabinet mohl zvýšit daň z nemovitosti, a případně upravit daň z přidané tak, že se sjednotí její nižší sazby. Konkrétní opatření podle něj závisejí na jednání koaličních stran a výsledek politických dohod nebude předjímat. Bylo by fajn, kdyby vládní koalice konečně přišla s uceleným plánem fiskální konsolidace. Hra vadí – nevadí, kdy rezort u odborné i laické veřejností sonduje odezvu na možné zásahy, není moc zábavná.

Přečíst článek

Andrej Babiš s Markem Prchalem.

Prchal u Babiše skončil. Odejít chtěl už před prezidentskou kampaní

Marketér Marek Prchal a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) ukončili spolupráci, která trvala deset let. Prchal to potvrdil serveru Info.cz. Důvodem podle něj není výsledek prezidentských voleb, konec v marketingovém týmu hnutí ANO byl naplánován už před nimi. Prchala nedávno ze svých řad vyloučilo sdružení reklamních profesionálů Art Directors Club Czech Republic (ADC). Babišovu kampaň před druhým kolem prezidentské volby totiž považovalo za neetickou.

Přečíst článek

Reklama

Související

Do důchodu později. Posunout věk odchodu bude nezbytné, shodli se zástupci opozice, koalice i Pavel

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme