Reklama

Trinity Bank hlásí rekordní zisk, podělí se o něj s akcionáři

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
SAB Finance
 nst
nst

Trinity Bank se daří. Loni zvýšila zisk před zdaněním meziročně o 167 procent na 200 milionů korun, je to nejvíc v její dosavadní historii.

Reklama

Trinity Bank překonává už tak ambiciózní cíle. Za loňský rok vykázala zisk před zdaněním v rekordní výši 200 milionů korun. To je meziročně o 167 procent více.

„V roce 2021 jsme navázali na dlouhodobou historii rostoucího trendu ziskovosti naší banky a překonali jsme naše ambiciózní plány.  Zároveň na základě výsledků prvních měsíců roku 2022 mohu konstatovat, že v úspěších v oblasti růstu ziskovosti, bilanční sumy a počtu klientů pokračujeme i v tomto roce,“ uvádí Radomír Lapčík, zakladatel a předseda dozorčí rady Trinity Bank, který je zároveň investorem internetového deníku newstream.cz. 

Bilanční suma banky ke konci roku dosáhla výše 37 miliard korun a meziročně vzrostla o více než 112 procent. 

Na valné hromadě 29. dubna 2022 navrhla banka vyplatit akcionářům dividendu ve výši 167 milionů korun, což odpovídá mimořádnému zhodnocení 10 procent z výše základního kapitálu. Akcionářská struktura banky zahrnuje téměř devět tisíc drobných českých akcionářů.

V roce 2022 plánuje banka zisk na úrovni 300 milionů korun, což vytváří solidní základ pro další výplaty dividend v budoucnu. Za důležité pilíře považuje financování nemovitostí a developerských projektů a dlouhodobé nadstandardní zhodnocování finančních prostředků klientů na spořicích a vkladových účtech. Banka též plánuje rozšířit počet klientů nad 70 tisíc. 

Trinity Bank (dříve Moravský peněžní ústav) je česká banka s 25letou historií. Zaměřuje se na privátní a korporátní bankovnictví. Soukromým osobám poskytuje zejména vkladové produkty, u podnikatelů a firem se specializuje na úvěrové produkty. 

Radomír Lapčík, miliardář a zakladatel společnosti SAB o.c.p. i SAB Finance

Lapčíkova SAB Finance zvýšila za kvartál zisk na dvojnásobek

Výsledkům firmy obchodující s devizami pomáhá vyšší poptávka po zajištění.

Přečíst článek

Trinity Bank, Radomír Lapčík

Trinity Bank zvyšuje úročení u nižších vkladů na 4,08 procenta ročně

Trinity Bank zvyšuje úročení vkladů u nižších částek do 400 tisíc korun na 4,08 procenta ročně. Vyšší částky úročí 3,68 procenty.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Největší podíl v Trinity Bank vlastní zlínský podnikatel Radomír Lapčík, který je zároveň investorem byznysového portálu newstream.cz.

Trinity Bank se daří. Akcionářům na dividendách vyplatí 378 milionů, rekordní zisk hlásí i v prvním čtvrtletí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme