Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lapčíkova SAB Finance zvýšila za kvartál zisk na dvojnásobek

Radomír Lapčík, miliardář a zakladatel společnosti SAB o.c.p. i SAB Finance
SAB Finance
 ČTK

Výsledkům firmy obchodující s devizami pomáhá vyšší poptávka po zajištění.

Reklama

Společnost SAB Finance, která je jedním z největších zprostředkovatelů devizových obchodů v ČR, v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o 96 procent na 65,3 milionu korun. Informovala o tom firma a zároveň uvedla, že valná hromada společnosti schválila vyplatit na dividendách za druhé pololetí loňského roku již dříve avizovaných 120 milionů korun. Na jednu akcii tak připadá dividenda 46,50 koruny.

Za dobrými výsledky firmy jsou podle jejího zakladatele Radomíra Lapčíka vývoj kurzu koruny, vysoká poptávka po měnovém zajištění a osobní přístup firmy. "Jsme rádi, že naše produkty spotových měnových kurzů a měnových zajištění pomocí forwardů využívá ve svém podnikání čím dál více klientů," uvedl. Firma poskytuje služby zhruba 20 tisícům firemních klientů.

Trinity Bank, Radomír Lapčík

Trinity Bank zvyšuje úročení u nižších vkladů na 4,08 procenta ročně

Trinity Bank zvyšuje úročení vkladů u nižších částek do 400 tisíc korun na 4,08 procenta ročně. Vyšší částky úročí 3,68 procenty.

Přečíst článek

Akcie firmy se od 28. ledna 2021 obchodují na pražské burze. Investorům nabízí akcie s až dvakrát ročně vyplácenou dividendou v plánované výši pět procent ročně z tržní ceny akcie při přijetí k obchodování. Výplata dividendy za druhé pololetí loni podle firmy znamená výnos 8,78 procenta na jednu akcii. Za loňské první pololetí firma vyplatila na dividendách 68 milionů korun. Za celý loňský rok pak SAB Finance vykázala zisk před zdaněním 200 milionů korun, tedy meziročně o 39 procent více.

SAB Finance získala devizovou licenci od České národní banky v roce 2004. Společnost SAB Finance má majetkovou účast v Trinity bank nebo v maltské bance FCM Bank. Do skupiny patří i fintechová platforma ProStream pro on-line platby a směny deviz, která byla založena jako dceřiná společnost pro evropskou expanzi v roce 2021 v Česku a s pobočkou v Polsku.

česká koruna, bankovky, růst, mzdy

Kam kráčíš, koruno? Přední ekonomové budou řešit budoucnost české měny

Euro za míň než 24 korun? I to je možné! O vývoji kurzu koruny budou již tuto středu diskutovat ekonomové na Investiční snídani pořádané společností EMUN. Vystoupí mimo jiné přední odborník na měny Petr Krčil z Art of Finance nebo bývalý viceguvernér České národní banky Mojmír Hampl. Byznysový server newstream.cz je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Radomír Lapčík

SAB Finance v rekordním čase realizovala úpis nových akcií, vyplatí svým akcionářům dividendu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme