Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čína po dvoutýdenní covidové odstávce otevřela terminál přístavu Ning-po

Čínský export i import roste dvojciferným tempem.
Pixabay

V Číně se po dvou týdnech znovu otevřel kontejnerový terminál Mej-šan v přístavu Ning-po, který je druhým největším přístavem v Číně a třetím největším na světě.

Reklama

Přístav byl uzavřen od 11. srpna, kdy byl jeden ze zaměstnanců testován pozitivně na covid-19, a jeho uzavření ještě více narušilo už tak napjatou kontejnerovou lodní přepravu v Asii, napsala agentura Bloomberg.

Přístavní úředník na tiskové konferenci uvedl, že terminál dnes začne s obnovováním běžných operací. Terminál Mej-šan se na celkové kapacitě přístavu podílí zhruba čtvrtinou.

Čína, akciové indexy

Richard Bechník: Asijské akcie zaostávají navzdory dobrým výsledkům firem

Stále více se rozevírají nůžky mezi akciovými trhy USA a Evropy na jedné straně a asijskými na té druhé. Zatímco americké akciové indexy Dow Jones a S&P 500 uzavřely pondělní obchodování na nových rekordních maximech, asijské trhy za nimi stále více zaostávají,“ píše v komentáři Richard Bechník, investiční analytik Fincentrum & Swiss Life Select.  

Přečíst článek

Zvýšení vývozu do Evroupy a USA

Přeplnění a zpoždění na světových lodních trasách způsobené covidem-19 se letos zhoršilo, protože čínský vývoz kvůli rostoucí globální poptávce stoupl na nový rekord. Uzavření terminálu v přístavu Ning-po bylo již druhým uzavřením přístavu v Číně kvůli covidu-19 v letošním roce. Koncem května byl na měsíc uzavřen přístav Jen-tchien.

Poptávka po lodích a kontejnerech letos roste a firmy zvyšují vývoz do Evropy a USA. Dokonce i pouze omezené uzavření části přístavu se tak stává nákladné jak pro kupující, tak pro odesílatele. Přestože terminál Mej-šan byl uzavřen jen na několik týdnů, bude pravděpodobně nějakou dobu trvat, než se zmírní přetížení přístavu.

Přeprava kontejneru se zbožím ze Šanghaje do Los Angeles nyní stojí rekordních téměř 11 tisíc dolarů (přes 239 tisíc korun). Proti loňskému roku se cena zvýšila o více než 220 procent.

>>>>>> Více o daném tématu se dozvíte zde. <<<<<<

Charlie Watts, bubeník kapely The Rolling Stones, zemřel.

Lukáš Kovanda: Úmrtí bubeníka Wattse ohrožuje výdělečnost turné Stounů

Úmrtí Charlieho Wattse, bubeníka The Rolling Stones má i svoji ekonomickou dimenzi.

Přečíst článek

Čínská rodina

Konec socialistického experimentu. Čína povolí i třetí dítě

Socialistický experiment s omezením dětí dovedl nejlidnatější zemi světa do ekonomických i společenských problémů. Povede se nové úpravě zvrátit stárnutí populace a další problémy?

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme