Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Krize v autoprůmyslu se zmírňuje. Čipů přibývá, ale výrobci ještě nemají vyhráno

Výroba automobilů
Audi
Štěpán Kult

Krize v autoprůmyslu, kterou způsobil dlouhodobý nedostatek čipů, zmírňuje. Firmy jako Mercedes Benz, Daimler Truck a BMW mají momentálně dostatek high-tech komponentů, které jim umožňují vyrábět na maximální kapacitu. Výrobci ale ještě nemají vyhráno, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Nedostatek polovodičů ochromuje automobilové společnosti už téměř dva roky. Zlomový moment ale přišel dříve, než výrobci očekávali, a je vítanou změnou pro automobilový průmysl, který nyní zároveň čelí zhoršující se globální ekonomice a inflaci. Výrobci si pochvalují zlepšené zásobování čipů, nicméně to nepovažují za definitivní vítězství, uvádí agentura Bloomberg

I když poptávka po automobilech rostla, výrobci museli omezit produkci. Důvodem byl globální nedostatek čipů, které jsou nezbytně důležité pro stále více počítačově založená vozidla. Důsledky byli tak zdrcující, že globální produkce automobilů stále nevykazovala zlepšení na úroveň před pandemií COVID-19.

Se zlepšujícími se dodávkami čipů výrobci snižují nevyřízené objednávky a své obavy směřují k rostoucí inflaci a zvyšujícím se úrokovým sazbám. Nová dostupnost čipů je paradoxně způsobena slábnoucí ekonomikou a inflací, která snížila potřebu zákazníků po elektronice, která rovněž využívá komponenty.

Prodej automobilů

Krize v autoprůmyslu: Prodej dále klesá kvůli snížené produkci a nedostatku dílů

Prodej nových osobních automobilů v Česku dál klesá. V prvních pěti měsících bylo v tuzemsku zaregistrováno 80 178 nových osobních aut, což je meziročně o 11,15 procenta méně. Proti předcovidovému roku 2019 je pokles čtvrtinový, informoval Svaz dovozců automobilů (SDA). Příčinou poklesu je zejména dlouhodobé snížení produkce většiny výrobců kvůli chybějícím dílům.

Přečíst článek

Šéf automobilky Tesla Elon Musk uvedl, že má z ekonomiky „super špatný pocit“. Tesla, která se zaměřuje na výrobu elektromobilů, zastavila nábor nových zaměstnanců a bude muset propustit deset procent těch stávajících, informovala agentura Reuters.

Rezervovaný optimismus 

Ne každý ale situaci vidí tak pesimisticky jako Musk. Nálada německých výrobců automobilů se zlepšuje, uvádí průzkum institutu Ifo. Ten ukázal rostoucí sebevědomí firem, které budou schopné zvýšit prodejní ceny, aby se vyrovnali s rostoucími cenami surovin.

„Situaci sledujeme týden, co týden. Globálně jsme zatím nenarazili na žádný problém s výrobou. Problémy se zásobováním se tu a tam objevují, ale nedá se to srovnávat s loňskou situací,“ říká šéf výroby a dodávek v Mercedes Benz Joerg Burzer.

Šéfka společnosti Daimer Truck Karin Radstromová uvedla, že společnosti se daří získávat čipy, kolik jich potřebuje, a je tak schopná plnit objednávky. „Není to perfektní, ale lepší než v minulém roce. Snažíme se neslavit moc brzy, stále situaci sledujeme,“ řekla.

Elon Musk

Musk má „super špatný pocit“ z budoucnosti. Tesla propustí až desetinu lidí

Elon Musk už neskrývá obavy z budoucího vývoje americké ekonomiky. Po sérii výhružných e-mailů zaměstnancům Tesly z tohoto týdne, aby přestali předstírat práci z domova a vrátili se do kanceláří, přichází další zpráva s přiznáním vizionáře, že má „super špatný pocit“ z budoucnosti. Vyhlásil náborový stop stav a připustil, že se Tesla bude muset rozloučit s až desetinou zaměstnanců, píše Reuters.

Přečíst článek

Automobilka BMW vyjadřuje podobně reservovaný optimismus. Prohlásila, že všechny její závody jsou v provozu a nezaznamenává žádné výpadky z důvodu nedostatku čipů. „V současné době je situace o něco stabilnější,“ řekl mluvčí společnosti David Hidinger. Dodal, že BMW denně monitoruje dodávky čipů a nevylučuje možnost dalších výpadků v následujících týdnech a měsících.

Volkswagen, který stejně jako ostatní automobilky odhadoval, že se situace začne zlepšovat ve druhé polovině roku 2022, má rovněž stále zásoby, ale také vidí nejistotu ohledně nadcházejících měsíců. „Viděli jsem lepší dodávky komponentů, než jsme před pěti, šesti týdny očekávali, takže jsme v USA a Evropě byli schopní zvýšit rychlost výstavby,“ uvedl Harry Wolters ze společnosti Paccar, která vyrábí těžká nákladní vozidla.

Elektromobil, ilustační foto

Prodeje elektromobilů ve světě prudce rostou, i díky štědrým dotacím

Prodej elektromobilů se loni ve světě zhruba zdvojnásobil a vystoupil na rekordních 6,6 milionu. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Zájmu o elektrická auta ale vedle nových modelů nahrává v mnoha zemích i státní podpora. IEA také upozorňuje na potřebu většího úsilí kvůli problémům v dodavatelských řetězcích a na nutnost zvýšení produkce surovin potřebných k výrobě elektromobilů.

Přečíst článek

Ne všechny automobilky si ale užívají stejnou úlevu. Společnost Volvo Trucks uvedla, že stále vidí omezenou dostupnost čipů a očekává dopad na výrobu ve druhém kvartálu. Podle výzkumu společnosti Susquahanna Financial Group navíc zůstaly stejné dodací lhůty čipů, které se používají v řadě oborů elektroniky, v květnu stejné, což ukazuje, že zpoždění přetrvávají.

V loňském roce řekl generální ředitel společnosti Mercedes, že automobilka se uchýlí k používání dražších polovodičů, aby se vyhnula nedostatečné kapacitě. Ředitel společnosti Ford Motor zase minulý měsíc uvedl, že společnost bude nakupovat čipy všude, kde to na otevřeném trhu bude možné.

Generální ředitel Kia Czech Arnošt Barna

Šéf Kia Barna: Česko je automobilovou velmocí, ale v oblasti podpory elektromobility má velké rezervy

Buď budete stále dohánět zpřísňující se limity, nebo to naopak pojmete jako příležitost. Tak se na obrovský tlak, pod který se kvůli ekologii dostal automobilový průmysl, dívá generální ředitel Kia Czech Arnošt Barna. Korejská automobilka si evidentně vybrala druhou cestu. Za 13 let tak už v Evropě nebudou prodávat jiné vozy než s elektrickým pohonem, o deset let později už má jít o uhlíkově neutrální firmu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Výroba automobilů.

Suchý únor pro autoprůmysl. Chybějící čipy ho na tržbách připraví o 10 miliard

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme