Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fed pomáhá bitcoinu. Kryptoměna roste a je nejdražší od konce roku 2021

Bitcoin za půl milionu dolarů? Je to méně šílené, než se zdá
iStock
 ČTK

Bitcoin dnes zdražuje o 5,17 procenta a poprvé od roku 2021 přesáhl psychologickou hranici 50 tisíc dolarů (1,17 milionu korun). Nejstarší a nejrozšířenější kryptoměně pomáhá očekávání, že americká centrální banka (Fed) letos sníží základní úrokovou sazbu.

Reklama

Ochotu investorů vkládat peníze do bitcoinu podpořil minulý měsíc i souhlas amerických regulačních orgánů s burzovně obchodovanými fondy (ETF), které mají sledovat jeho cenu.

Kolem 18:30 středoevropského času bitcoin podle specializovaného serveru CoinDesk za uplynulých 24 hodin přidával přes pět procent na 50 196 dolarů. Byl tak nejvýše od prosince roku 2021.

„50 tisíc dolarů je pro bitcoin významným milníkem poté, co spuštění spotových ETF minulý měsíc nejenže nevyvolalo pohyb nad tuto klíčovou psychologickou úroveň, ale vedlo k 20procentnímu výprodeji,“ citoval Reuters analytika Antoniho Trenčeva z kryptoměnové společnosti Nexo.

Obchodování, Iluistrační foto

Klíčový vliv na trhy bude mít efekt zvaný FOMO. Nahoru bude tlačit bitcoin i firmy působící v AI

Rok 2024 bude podle portfolio manažerů a ekonomů na trzích podobně složitý jako rok předchozí. Ten sice přinesl nakonec velké zisky, většinu z nich ale dodaly až rapidní nárůsty v posledním čtvrtletí. Navíc se zdaleka nedařilo všem. V letošním roce pak bude mít na trzíc hlavní slovo efekt známý pod zkratkou FOMO, Fear-of-Miss-Out, tedy strach z minuté příležitosti. Kde se tento efekt projeví nejvíc?

Přečíst článek

Nahoru dnes zamířila vedle bitcoinu i druhá nejrozšířenější kryptoměna ether. Ve stejnou dobu posilovala o více než čtyři procenta a přesáhla cenu 2600 dolarů.

Oživení trhu s kryptoměnami pomohlo i akciím kryptoměnové burzy Coinbase, které přidávají kolem pěti procent, a rostou i akcie dalších firem navázaných na kryptoměnové odvětví.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Luxusní švýcarské hodinky Patek Philippe

Luxusní hodinky jsou nejlevnější za poslední dobu. Růst bitcoinu to brzy změní

Přečíst článek
Bitcoin je rekordně drahý

Kovanda: Bitcoin je rekordně drahý. Už i tradicionalista Trump uznal jeho legitimitu

Přečíst článek
Kryptoměna bitcoin

Lukáš Kovanda: Bitcoin za 100 tisíc dolarů začíná vypadat dosažitelně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme