Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bitcoin šplhá vzhůru a je nejsilnější od loňského května. Cena přesáhla 37 tisíc dolarů

bitcoin (ilustrační foto)
Profimedia
 ČTK

Cena kryptoměny bitcoin výrazně roste. Odpoledne krátce přesáhla hranici 37 750 dolarů (téměř 865 tisíc korun), což je nejvíce od loňského května. Podle analytiků mají zřejmě vliv informace, že americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) do příštího pátku posuzuje 12 žádostí o povolení spotových bitcoinových fondů obchodovaný na burze (ETF).

Reklama

Podle zdroje specializovaného serveru CoinDesk zahájila komise jednání se společností Grayscale o podrobnostech její žádosti o přeměnu produktu GBTC na spotový bitcoinový ETF.

Krátce před 15:30 středoevropského času si bitcoin podle CoinDesk za uplynulých 24 hodin připisoval přes šest procent a pohyboval se kolem 37 547 dolarů. Cena druhé největší kryptoměny ether ve stejnou dobu vykazovala růst o 2,7 procenta zhruba na 1941 dolarů.

Bitcoin, ilustrační obrázek

Stanislav Šulc: Bitcoin roste. Vyšplhá k milionu dolarů? A proč ne rovnou k miliardě?

Trh s kryptoměnami prožívá mimořádné vzedmutí. V pondělí totiž americký soud posvětil možnost otevřít první ETF navázaný na bitcoin, což ke kryptu otevře dveře největším investičním vehiklům v čele s gigantem BlackRock. Lze očekávat, že masivní příliv peněz do krypta vyžene ceny zejména bitcoinu a etheru do závratných výšin. A tak lze očekávat oblíbené závody v odhadech, kam až cena bitcoinu poroste. Má to však mnoho háčků.

Přečíst článek

Zájem o bitcoin vyvolává očekávání, že se ve Spojených státech blíží schválení bitcoinových ETF. Od začátku letošního roku si bitcoin připsal přes 120 procent, proti maximu téměř 69 tisíc dolarů z konce roku 2021 je ale stále citelně slabší.

Analytici agentury Bloomberg James Seyffart a Eric Balchunas uvádějí, že schválení všech žádostí do příštího pátku je pouze možnost. Mají ale za to, že budou s 90procentní pravděpodobností schváleny do 10. ledna.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme