Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

digitální měny - informace o tématu

Kryptoměna bitcoin

Lukáš Kovanda: Bitcoin za 100 tisíc dolarů začíná vypadat dosažitelně

Bitcoin za 100 tisíc dolarů nyní vypadá mnohem dosažitelněji konstatuje agentura Bloomberg s odvoláním na nejnovější dění na opčním trhu. Pohyby ceny kryptoměny ovlivňují patrně i vývoj akcií technologických firem typu Nvidie, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Bitcoin letos posílil o víc než 150 procent, příští rok bude na rekordních hodnotách

Přečíst článek
Singapur

Singapurské finanční experimenty. Země začne testovat digitální měnu centrální banky

Singapur plánuje v příštím roce v rámci pilotního programu vydat a používat velkoobchodní digitální měnu centrální banky (CBDC). Uvedl to podle zpravodajského serveru CNBC Ravi Menon, výkonný ředitel singapurského měnového úřadu (MAS), který zastává funkci centrální banky a finančního regulátora.

Přečíst článek
bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin šplhá vzhůru a je nejsilnější od loňského května. Cena přesáhla 37 tisíc dolarů

Cena kryptoměny bitcoin výrazně roste. Odpoledne krátce přesáhla hranici 37 750 dolarů (téměř 865 tisíc korun), což je nejvíce od loňského května. Podle analytiků mají zřejmě vliv informace, že americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) do příštího pátku posuzuje 12 žádostí o povolení spotových bitcoinových fondů obchodovaný na burze (ETF).

Přečíst článek
Bitcoin slaví patnáct let existence

Král kryptoměn. Bitcoin slaví patnáct let existence

Dnes je to přesně patnáct let, co Satoshi Nakamoto představil technologii blockchainu, na které následně spustil bitcoinovou síť. Ve své době se tak stalo stranou pozornosti široké veřejnosti. Z dnešního pohledu šlo ale o zrod celého odvětví kryptoměn, kterých od té doby vzniklo na 23 tisíc.

Přečíst článek
Nová hrozba: Místo hrnců pochybné investice. Šmejdi opět líčí na chudáky

Nová hrozba: Místo hrnců pochybné investice. Šmejdi opět líčí na chudáky

Jednou z nejrychleji rostoucích oblastí kriminality jsou falešné internetové investice. Novodobí digitální šmejdi připraví falešné internetové stránky, na nichž slibují mimořádný výnos zejména díky investicím do kryptoměn, po odeslání peněz ale „klientům“ většinou zbydou oči pro pláč.

Přečíst článek
Dominik Stroukal: Ignorovat bitcoin je jako nevyzkoušet v roce 2000 internet

Dominik Stroukal: Bitcoin se hodí i v čase války. Ukrajincům pomohl, když utíkali, a hřivny byly bezcenné

Tolik očekávaná ekonomická recese si zatím dává na čas, nakonec ale velmi pravděpodobně dorazí, myslí si ekonom Dominik Stroukal. „Příliš bych nespoléhal na to, že tentokrát se nám to podaří celé ustát bez recese. A odnesou to i kryptoměny,“ říká v rozhovoru pro Newstream velký propagátor bitcoinu. Proticyklický charakter bitcoinu podle něj vzal za své se vstupem institucionálních investorů. „Pokud se budou úrokové sazby držet vysoko po dlouhou dobu, bude to mít negativní dopad i na krypto,“ myslí si.

Přečíst článek
Libra (ilustrační foto)

Centrální banky pracují na nové formě hotovosti. Digitální euro či libra může mít dopad na inflaci

Už i Británie zvažuje, že vedle hotovosti zavede také digitální libru. ECB na projektu digitálního eura pracuje přes rok, jeho zavedení je plánováno nejdříve v roce 2026. Digitální měna by měla být novou formou hotovosti vydanou přímo centrální bankou, pod její přímou kontrolu. To by jí proto mělo pomoci lépe cílit inflaci.

Přečíst článek
web kryptoburzy FTX

Kryptoburza FTX zbankrotovala. Trh digitálních měn prožívá největší krach v historii

Kryptoměnová burza FTX, která je ve finančních potížích, vyhlásila ve Spojených státech bankrot a požádá o soudní ochranu před věřiteli. Firma to oznámila na Twitteru. Její generální ředitel Sam Bankman-Fried na svůj post rezignuje. Kyperská komise pro cenné papíry krátce nato oznámila, že firmě pozastavila licenci pro působení v Evropské unii, aby ochránila investory. Krach FTX by tak mohl být jedním z největších v odvětví kryptoměn.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin posiluje nad 22 tisíc dolarů. První vlaštovka ale jaro nedělá

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin se v pondělí poprvé za víc než měsíc dostala zpět nad hranici 22 tisíc dolarů (asi 531 200 korun). Děje se tak v souladu s vývojem na akciových trzích, které se vydaly vzhůru. Investoři ukazují, že jsou zase ochotni více riskovat. O konci kryptoměnové zimy ale ještě nemůže být řeč.

Přečíst článek
Hacker, ilustrační foto

Sankce bolí ruské oligarchy. Aby se jim vyhnuli, investují do bitcoinu. Kryptoměna zdražuje

Nejznámější kryptoměna bitcoin od začátku ruské invaze na Ukrajinu zpevnila asi o 13 procent. Přispívají k tomu Rusové i Ukrajinci, kteří své peníze vkládají do anonymních a decentralizovaných digitálních měn, píše Reuters.

Přečíst článek
Ethereum, ilustrační foto

Čtvrtá největší kryptokrádež v historii. Hackeři ukradli ether za 320 milionů dolarů

Kryptoměnová platforma Wormhole na Twitteru přiznala, že jí napadli hackeři. Zlodějům se podařilo odcizit 120 tisíc jednotek etheru v hodnotě 320 milionů dolarů (téměř sedm miliard korun). Firma ale následně na síti uživatele ujistila, že všechny jejich prostředky jsou již v bezpečí. Podle agentury Reuters šlo o čtvrtou největší kryptokrádež v historii digitálních měn.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký prezident Joe Biden dnes schválil nový balík vojenské pomoci pro Ruskem napadenou Ukrajinu v hodnotě 400 milionů dolarů (9️⃣,2️⃣ miliardy korun), informovala agentura Reuters. Podle serveru Politico zahrnuje zbraně a munici, které již jsou v amerických zásobách, na Ukrajinu se tedy dostanou výrazně rychleji.
Americký dolar dnes na devizových trzích 📈 posiluje po zprávě o květnovém vývoji spotřebitelské nálady ve Spojených státech. Je přitom na cestě k prvnímu týdennímu zisku po dvou týdnech poklesu po sobě. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 18:30 středoevropského letního času přidával asi 0,1 procenta na 105,32 bodu.
Německá 👮 policie dnes zasahovala proti demonstrantům, kteří se snažili proniknout do továrny amerického výrobce elektromobilů Tesla v obci Grünheide u Berlína. Podle organizátorů se do dnešních protestů zapojilo kolem 800 lidí, informovala agentura Reuters. 
Skupina Home Credit, která patří české investiční společnosti PPF, prodává své podnikání v Indii. Za 80 milionů eur (téměř 2️⃣ miliardy korun) je získá skupina investorů vedená společností TVS Holdings. 
Valné shromáždění OSN 👍 přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem organizace. Schválený návrh uvádí, že je k tomu připravená, a vyzývá Radu bezpečnosti OSN, aby návrh v tomto směru schválila. Minulý měsíc takový postup v Radě bezpečnosti vetovaly Spojené státy.
Federální odvolací soud ve Washingtonu dnes  potvrdil čtyřměsíční trest vězení pro Stevea Bannona, který bývalý poradce prezidenta Donalda Trumpa dostal v roce 2022 za neuposlechnutí obsílky od Kongresu. Bannon odmítl vypovídat před kongresmany, kteří vyšetřovali vpád Trumpových příznivců do Kapitolu po volbách v roce 2020.
Vývoz osobních automobilů z Číny v dubnu pokračoval v silném růstu a vyšplhal se na další rekord. Meziročně se zvýšil o 3️⃣8️⃣ procent a dosáhl 417 tisíc vozidel. S odvoláním na údaje Čínské asociace osobních automobilů (CPCA) o tom dnes informovala agentura Reuters.
Rakouští občané volby do Evropského parlamentu (EP)  nepovažují za hlasování druhého řádu. V těch nadcházejících, které se v této alpské republice uskuteční 9. května, se dá očekávat, že by účast mohla přesáhnout 60 procent. 
Ústecký krajský soud zamítl návrh na reorganizaci děčínské firmy České loděnice a prohlásil na společnost konkurz. Věřitelé přihlásili pohledávky za 7️⃣6️⃣ milionů korun, dnes odpoledne odvolali konkurzního správce a zvolili nového. Návrh na prohlášení úpadku podalo na začátku roku 23 zaměstnanců společnosti, která staví a opravuje nákladní lodě. Na mzdách dluží firma přes milion korun.
Porcelánka Thun 1794 z Nové Role na Karlovarsku definitivně  zavřela svůj závod v Klášterci nad Ohří. Důvodem byl velký pokles počtu zakázek v loňském roce a na začátku letošního. Společnost dosáhla vloni tržeb 394 milionů korun, je to ale o téměř 100 milionů korun méně než v předešlém roce. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme