Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bitcoin skokově posiluje. Pomohl tomu Musk, Dorsey i Amazon

bitcoin
Pixabay
 ČTK

Hodnota světově nejznámější kryptoměny bitcoinu se po delší době opět výrazněji zvedá. Přiblížila se hranici 40 tisíc dolarů.

Reklama

K výraznějšímu růstu přispěla řada faktorů, zejména pak příznivé komentáře na adresu kryptoměny od šéfa Tesly Elona Muska a šéfa Twitteru Jacka Dorseyho.

Začátkem minulého týdne bitcoin sestoupil pod hranici 30 tisíc dolarů, později však zamířil vzhůru. Poprvé od poloviny června hodnota bitcoinu překročila hranici 39 tisíc dolarů (850 tisíc korun). Krátce před 8:00 SELČ se bitcoin prodával za asi 38 537 dolarů, jeho cena si tak za posledních 24 hodin připisovala téměř 12 procent.

Musk totiž dříve uvedl, že Tesla s největší pravděpodobností znovu začne přijímat platby v bitcoinech. Dorsey pak prohlásil, že bitcoin bude významnou součástí budoucnosti Twitteru.

Bitcoin, ilustrační foto

Stanislav Šulc: Vsadit vše na bitcoin? Raději ještě počkejte

Masivní zdražování, rostoucí nedůvěra v systém, vzkazy vlivných influencerů i chování nejbohatších lidí planety. Zdá se, jako by digitální aktiva byla sázkou na jistotu.

Přečíst článek

Londýnský list City A.M. v neděli s odvoláním na nejmenovaný zdroj informoval, že internetový obchod Amazon plánuje do konce roku začít přijímat bitcoinové platby. Nasvědčuje tomu i to, že Amazon nedávno vyhlásil výběrové řízení na pozici odborníka přes kryptoměny.

Bitcoin, ilustrační foto

Nejbohatší Američané se dívají po kryptoměnách

Miliardáři a institucionální investoři se zajímají o investice do kryptoměn, nehledě na pokles trhu. Má to být ochrana před inflací i spekulace pro budoucnost.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Luxusní švýcarské hodinky Patek Philippe

Luxusní hodinky jsou nejlevnější za poslední dobu. Růst bitcoinu to brzy změní

Přečíst článek
Kryptoměna bitcoin

Lukáš Kovanda: Bitcoin za 100 tisíc dolarů začíná vypadat dosažitelně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme