Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bezos je nejbohatším člověkem světa. Pomohla mu dobrá forma akcií Amazonu

Zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos
ČTK
 ČTK

Zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos vystřídal šéfa automobilky Tesla Elona Muska na pozici nejbohatšího člověka světa, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Hodnota Bezosova majetku podle žebříčku v pondělí dosahovala zhruba 200 miliard dolarů (asi 4,7 bilionu korun), zatímco hodnota Muskova jmění činila kolem 198 miliard dolarů. Na třetí pozici byl zakladatel firmy na prodej luxusního zboží LVMH Bernard Arnault s majetkem zhruba za 197 miliard dolarů.

Za změnou v čele žebříčku stojí rozdílný vývoj akcií společností Amazon a Tesla. Zatímco cena akcií Amazonu se od konce roku 2022 více než zdvojnásobila a nachází se teď v blízkosti rekordu, cena akcií Tesly se z vrcholu, kde byla v roce 2021, propadla zhruba o polovinu.

V pondělí akcie Tesly oslabily o více než sedm procent po zprávě o únorovém poklesu odbytu aut z její čínské továrny. Podle údajů Čínské asociace osobních automobilů (CPCA) prodala Tesla v únoru 60 365 vozů vyrobených v Číně. To představuje meziroční pokles o 19 procent a nejnižší úroveň od prosince 2022, napsala agentura Reuters.

Americký miliardář Jeff Bezos

Bezos prodal akcie Amazonu za 200 miliard korun

Jeff Bezos dokončil prodej obřího balíku akcií firmy, která z něj udělala třetího nejbohatšího muže planety.

Přečíst článek

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, teď Meta

Elon pláče a Mark se směje. A slíbená rvačka ani nemusela být

Elon Musk už není nejbohatším mužem planety, ale ještě se zuby nehty drží druhé příčky. Jeff Bezos i Mark Zuckerberg jsou však nebezpečně blízko, jak se dočtete v dalším dílu seriálu Psychologie trhu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Americký miliardář Jeff Bezos

Bezos prodal akcie Amazonu za miliardy dolarů a opět pokukuje po postu nejbohatšího člověka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme