Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Placené účty zastaví umělou inteligenci, slibuje Musk. Kdo platit nechce, bude mít chudší kanál

Placené účty zastaví umělou inteligenci, slibuje Musk. Kdo platit nechce, bude mít chudší kanál
ČTK
 ČTK

Sociální síť Twitter učiní další změny u své placené funkce Twitter Blue. Od poloviny dubna budou doporučovány ostatním uživatelům pouze příspěvky ověřených předplatitelů. Neověření uživatelé také nebudou moci hlasovat v anketách. Na svém twitterovém profilu to oznámil šéf Twitteru Elon Musk. Jako důvod uvedl, že je to jediný způsob, jak řešit problémy s účty provozovanými umělou inteligencí.

Reklama

Uživatelé sítě v současnosti platí měsíčně sedm dolarů (154 korun), pokud chtějí mít ověřený účet označený modrou ikonou. Ověření také umožňuje přístup k dalším funkcím.

Elon Musk

Muskovo působení v Twitteru seřízlo hodnotu firmy o polovic

Elon Musk převzal Twitter loni na podzim, když za sociální síť po soudních tahanicích nakonec zaplatil 44 miliard dolarů a stáhl veškeré akcie z burzy. Od té chvíle se však hodnota Twitteru prudce propadá.

Přečíst článek

Musk už dříve uvedl, že placené ověřování výrazně zvyšuje náklady na používání robotických účtů a usnadňuje jejich identifikaci. Nyní oznámil, že nově ohlášené změny jsou jediným způsobem, jak řešit „převzetí moci pokročilými houfy botů s umělou inteligencí”. Jinak je to podle něj beznadějně prohraná bitva.

Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.

Části zdrojového kódu Twitteru unikly na internet, Musk se obrátil na soud

Části zdrojového kódu sociální sítě Twitter unikly na internet. Firma, kterou loni převzal šéf automobilky Tesla Elon Musk, se soudní cestou snaží získat informace o původci úniku. S odvoláním na soudní záznamy z minulého pátku o tom informovala agentura Reuters.

Přečíst článek

Rozhodnutí ale kritizují někteří uživatelé této sociální sítě. Bývalý zaměstnanec Twitteru, který se nepřál být jmenován, stanici BBC řekl, že ověření uživatelé využijí svých možností a své přítomnosti k ovlivňování čehokoliv, od dezinformací až po skutečné poškozování uživatelů.

Zpráva Hindenburgu zkrouhla majetek spoluzakladatele Twitteru Dorseyho o půl miliardy dolarů.

Zpráva Hindenburgu zkrouhla majetek spoluzakladatele Twitteru Dorseyho o půl miliardy dolarů

Americká investiční společnost Hindenburg Research opět dostála své pověsti „lovců miliardářských hlav”. Poté, co její zpráva o údajných podvodech indického magnáta Gautama Adaniho a jeho impéria způsobila propad jeho majetku o desítky miliard dolarů, čelí podobnému ataku i spoluzakladatel Twitteru a šéf a spolumajitel platební společnosti Block Jack Dorsey, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Na Twitteru existují dva algoritmy, s doporučenými tweety „Pro vás” a s tweety od účtů, které uživatel sleduje. Nová politika v podstatě znemožní uživatelům, kteří neplatí, být součástí jednoho z těchto proudů. To znamená, že neověření uživatelé budou mít menší možnost získat pro svůj tweet lajk nebo retweet, uvedla BBC.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Obal biografie Elona Muska z pera Waltera Isaacsona, vydaného v září 2023 nakladatelstvím Simon & Schuster

Biografie Elona Muska: Génius i démon, který zachraňuje svět – ale překáží mu v tom lidé

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme