Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Najděte majitele bitcoinového účtu vyděrače. Dostanete miliony, slibuje miliardář Lukačovič

Najděte majitele bitcoinového účtu vyděrače. Dostanete miliony, slibuje majitel Seznamu a miliardář Lukačovič
Seznam.cz
Dušan Kütner
duk

Jeden z nejbohatších Čechů, miliardář a majitel společnosti Seznam.cz Ivo Lukačovič opět čelí pokusu o vydírání. Neznámý anonym po něm požaduje 12,7 bitcoinu (asi 8,12 milionu korun) zaslaných na konkrétní bitcoinový účet, jinak hrozí potížemi Seznamu v jeho sídle na Andělu i v dopravě či nemocnicích stejně jako přede dvěma lety. Lukačovič to oznámil na Twitteru s tím, že nabízí za vypátrání totožnosti vyděrače tolik milionů korun, kolik dopadený zločinec dostane let vězení.

Reklama

„Nabízím několik milionů Kč jako odměnu za vypátrání a pravomocné odsouzení majitele #Bitcoin peněženky bc1q5emlck4402nlctp3ss7cewkc4nsrewwujh0jd7. Dostaneš tolik milionů korun, kolik on dostane let natvrdo. Pokud půjde sedět na pět let, ty dostaneš třeba pět milionu Korun. Ten zmrd PUJDE SEDET, o tom uz je rozhodnuto,“ napsal na Twitteru v sobotu dopoledne Lukačovič, který je podle odhadu časopisu Forbes dvanáctým nejbohatším Čechem s majetkem ve výši 30,3 miliard korun.

Anonymní vyděrač, který Lukačoviče oslovil mailem, se odvolal na dva roky starou a podobnou událost, kdy – zřejmě kvůli jeho výhrůžkám – policie musela vyklidit kanceláře Seznamu na pražském Andělu a dalších devět objektů po celé republice, které Seznam využívá. Evakuace se tehdy dotkla tří tisíců lidí.

Vysmál se policii a zkouší to znovu

A ze jste se snazili me najit. A pak byl klid. A uz tehdy jsem ukazal, co umim. A umim to poradne. Nechci ale zase pusobit skody. Proto se chci dohodnout jeste predtim, nez budu znovu pachat skody tvoji firmě.,“ napsal vyděrač.

hacker

Krádeže firemních dat i vydírání. Jak jim předejít, radí experti

Kyberprostor se může - dost možná nepozorovaně - proměnit v bitevní pole, na němž budete svádět bitvu o přežití vaší firmy. Nedejte se útočníkům lacino, chraňte svá data. Jak na to, radí experti ze společnosti ANECT.

Přečíst článek

Pozaduji 12,7 bitcoinu na bc1q5emlck4402nlctp3ss7cewkc4nsrewwujh0jd7 a nic se nestane. A slibuji, ze nejen seznamu, ale ani jinym cilum, ktere jsem tehdy obepsal a kde zavladla panika. Pokud nezaplatis, tak se to cele vrati - a v seznamu uz klid na praci nebude mit nikdo,“ dodal.

Lukačovič dostal tři dny na zaplacení

V jednom se ale vyděrač rozhodně mýlil. Komunikaci si Lukačovič nenechal pro sebe. „Pisu jen tobe, a nikdo jiny to nevidi, neuvidi a vedet nebude. Najit mne nenajdette, to uz asi vite. A tohle je jediny zpusob jak me rozumne zastavit, nez napacham skody vyrazne vetsi, nez kolik ted pozaduji. Je to proste obchod. Ty muzes byt chudsi o par milionu, a ja o ne bohatsi. Nebo bude Seznam v o neco vetsi ztrate, nez kolik ted chci penez, lidi ve stresu - a seznam nebude jediny, i jine veci budou hodne tratit. Nechci to tak, nechci komplikovat verejnou dopravu, nemocnice, ani nic jineho,“ píše dál v dopise.

Kanceláře Seznam.cz, ilustrační foto

Zakladatel Seznamu Lukačovič pošle Ukrajině 100 milionů korun. Na zbraně

Miliardáře podle vlastních slov zdrtily záběry masakru v Buče. Již dříve se Ivo Lukačovič angažoval v organizaci sbírky pro nejbohatší Čechy, která na humanitární pomoc vynesla stamiliony korun.

Přečíst článek

„Davam ti ted 3 dny na to zaplatit. Pak zacnu s dalsi velkou e-mailovou kampani. A pokud si myslis, ze je dobry napad jit s timto za policii - klidne. Ale jiste vis, ze tim nicmoc nezpusobis, nezastavis mne a o to agresivneji pak budu psat. Agresivne - ale porad anonymne,“ uzavřel vyděrač svůj vzkaz.

Lukačovič později na Twitteru dodal, že mail byl poslán přes internetovou službu Proton Mail se švýcarskou koncovkou. „Předáme to @PolicieCZ. Ta pozada CH policii. A nechame je pracovat,“ uvedl.

Pozn.: Textu mailu určeného Lukačovičovi je v původním znění i s gramatickými chybami.

Seznam.cz, logo

Lukačovičův Seznam loni vydělal 1,3 miliardy, meziročně o třetinu míň

Pan Seznam, Ivo Lukačovič, může být s loňskými výsledky tuzemské internetové jedničky spokojen. Přestože zisk společnosti spadl o víc než třetinu, tržby i v nelehké ekonomické době rostly. A Seznam personálně posílil.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

AKTUALIZOVÁNO: Zátah v ministerstvu průmyslu. Policie se zajímala o dotace z dob ministrů za ČSSD a ANO

AKTUALIZOVÁNO: Zátah v ministerstvu průmyslu. Policie se zajímala o dotace z dob ministrů za ČSSD a ANO

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme