Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na bitcoin už nebudu plýtvat dechem, říká jeho věčný kritik a šéf JPMorgan Jamie Dimon

Na bitcoin už nebudu plýtvat dechem, říká jeho věčný kritik a šéf JPMorgan Jamie Dimon
Profimedia
 nst
nst

Bitcoin nic nepřináší. Je to přiživený podvod, zopakoval svůj názor na kryptoměnu její dlouhodobý kritik a generální ředitel banky JPMorgan Chase Jamie Dimon ve středu na okraj Světového ekonomického fóra v Davosu.

Reklama

Vlivný bankéř Jamie Dimon už v roce 2021, tedy v době, kdy byl bitcoin nejdražší ve své historii, tvrdil, že je bezcenný. „Přezdívám mu pet rock," uvedl Dimon. Loni v Davosu dokonce kryptoměnu přirovnal k přiživenému podvodu. A názor Dimon nemění ani poté, co minulý týden americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) z kryptoměny udělala legitimní investiční nástroj.

Některá z největších jmen v oblasti správy aktiv, včetně společnosti BlackRock, Franklin Templeton a WisdomTree, tak minulý týden uvedly na trh vlastní spotové bitcoinové ETF. A analytici společnosti Standard Chartered očekávají v roce 2024 příliv prostředků do fondů v rozmezí 50 až 100 miliard dolarů.

Na otázku CNBC, co říká na to, že šéf investiční společnosti BlackRock Larry Fink změnil svůj názor na bitcoin, Dimon odpověděl: „Je mi to jedno. Tak o tom, prosím, už přestaňte mluvit.“ 

„Lidé mají různé názory a tohle je naposledy, co jsem svůj názor na bitcoin vyslovil,“ řekl Dimon CNBC.

V USA směřují na trh fondy na spotový bitcoin, část analytiků to má za novou éru

Nová éra. Ve Spojených státech směřují na trh fondy na spotový bitcoin

Ve Spojených státech se od čtvrtka může obchodovat s prvními investičními fondy na spotový bitcoin, které americká Komise pro cenné papíry (SEC) po několika odkladech a otevřené neochotě nakonec ve středu schválila. Část analytiků považuje tento vývoj za novou éru dostupnosti regulovaných investičních produktů ke kontroverzním kryptoměnám, který může přispět k další kultivaci odvětví.

Přečíst článek

bitcoin (ilustrační foto)

Den D pro bitcoin. Z kryptoměny je legitimní investiční nástroj

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) ve středu udělila souhlas se spuštěním 11 spotových bitcoinových investičních fondů obchodovaných na burze (ETF). Informovala o tom agentura Reuters, která to označuje za zlomový okamžik pro odvětví kryptoměn.

Přečíst článek

Rozvojový svět není připravený na umělou inteligenci, tvrdí nová analýza Mezinárodního měnového fondu

Rozmach umělé inteligence je bezpochyby příležitost, ale někteří na něj dost mohou i doplatit. Kdo je v ohrožení? Zjednodušeně řečeno, záleží na tom, kde žijete. A také jak se k přechodu k umělé inteligenci světoví lídři postaví.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bitcoin atakuje hranici 60 tisíc dolarů

Bitcoin prorazil 60 tisíc dolarů. Co stojí za jeho zběsilým růstem a proč nespadne na nulu, jak mu proklamuje ECB

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme