Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bitcoin opět trhl rekord. Podíval se nad 73 tisíc dolarů

Bitcoin opět trhl rekord. Podíval se nad 73 tisíc dolarů
iStock
 ČTK

Bitcoin ve středu pokračuje v růstu na nová maxima, nejznámější kryptoměna brzy ráno překonala hranici 73 tisíc dolarů (1,7 milionu korun).

Reklama

K růstu nejznámější kryptoměny podle analytiků mimo jiné přispívá zájem o nově schválené bitcoinové fondy obchodované na burze (ETF). Svou roli ale hrají i vyhlídky, že centrální banky velkých zemí začnou brzy snižovat úrokové sazby.

Bitcoin se podle specializovaného serveru CoinDesk ráno dostal až nad 73 678 dolarů. Později začal klesat a kolem 15:00 SEČ se nacházel v blízkosti 72 220 dolarů. Za uplynulých 24 hodin tak vykazoval mírnou ztrátu.

Fondy ETF na spotový bitcoin byly v USA schváleny na začátku letošního roku, jejich spuštění tak otevřelo nové možnosti spekulace na vývoj ceny této kryptoměny. Ke konci dubna se navíc blíží takzvaný halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. V minulosti se cena bitcoinu po halvingu zvyšovala.

Bitcoin za půl milionu dolarů? Je to méně šílené, než se zdá

Vítězství vypadá jako bitcoin. I kdyby zase spadl

Nad 72 tisíc dolarů se poprvé podíval bitcoin. Už téměř odepisovaná kryptoměna, která v listopadu 2022 stála 15787,28 dolaru. Charakter bitcoinu pohádkově zesílil, dokázal se už několikrát odrazit ode dna.

Přečíst článek

Bitcoin po překonání rekordu 69 tisíc dolarů z listopadu 2021 podle ředitele obchodníka Bit.plus Martina Stránského i nadále vykazuje výrazný růst poptávky. A to i v České republice, kde objemy obchodů rostou dvouciferným tempem.

„Dalším milníkem bude halving v polovině dubna, nicméně je možné, že ještě do té doby překoná další psychologickou hranici 80 tisíc dolarů. K ceně 100 tisíc dolarů se pak přiblíží ještě v prvním pololetí,“ dodal Stránský.

Bitcoin je rekordně drahý

Kovanda: Bitcoin je rekordně drahý. Už i tradicionalista Trump uznal jeho legitimitu

Donald Trump nemá v úmyslu zakročit proti bitcoinu či kryptoměnám obecně, vrátí-li se do Bílého domu. Řekl to v rozhovor pro CNBC. A pochvaluje si, že si lidé za kryptoměny masově kupují „jeho“ nové tenisky.

Přečíst článek

Kryptoměna bitcoin

Lukáš Kovanda: Bitcoin za 100 tisíc dolarů začíná vypadat dosažitelně

Bitcoin za 100 tisíc dolarů nyní vypadá mnohem dosažitelněji konstatuje agentura Bloomberg s odvoláním na nejnovější dění na opčním trhu. Pohyby ceny kryptoměny ovlivňují patrně i vývoj akcií technologických firem typu Nvidie, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Reklama

Související

Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala opět pod hranici 19 tisíc dolarů

Bitcoin opět pod 19 tisíci dolary. Inflace a zvyšování sazeb dál drtí „nezávislou“ měnu

Přečíst článek
Bitcoin atakuje hranici 60 tisíc dolarů

Bitcoin prorazil 60 tisíc dolarů. Co stojí za jeho zběsilým růstem a proč nespadne na nulu, jak mu proklamuje ECB

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme