Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konzervativci jsou umlčováni, prohlásil rapper Kanye West a koupil sociální síť

Kanye West
ČTK/AP
 nst
nst

Americký rapper Kanye West se nedávno potýkal s vyhazovy ze sociálních sítí kvůli svým kontroverzním názorům. Nyní si kupuje síť Parler, kde se prý bude moci vyjadřovat svobodně.

Reklama

Tak trochu ve stopách Elona Muska se vydala jiná americká supercelebrita, Kanye West. Musk si kupuje Twitter, West Parler. Konzervativní sociální síť Parler uvedla, že West souhlasil s převzetím. 

„Ve světě, kde jsou konzervativní názory považovány za kontroverzní, se musíme ujistit, že máme právo se svobodně vyjadřovat,” řekl podle CNBC West, který nyní vystupuje pod přezdívkou Ye, v prohlášení zveřejněném sítí Parler.

Sociální sítě Twitter a Instagram nedávno uzavřely Westovi alias Yeovi jeho účty kvůli antisemitským poznámkám. V jednom příspěvku totiž citoval antisemitské konspirační teorie a nařkl jiného rappera, Sean Diddyho Combse, že je „ovládán Židy”.

Kanye West

Génius, nebo šílenec? Kanye West je hvězdou Netflixu a nabízí revoluční přehrávač hudby

Jen málo lidí pomohlo proměnit hudební branži jako Kanye West. Kdysi hitmaker pro slavnější kolegy se v polovině nultých let rozhodl sám vyjít s kůží na trh a od té doby vydal desítku alb, které zbořily hitparády, dostaly se mezi nejlepší nahrávky všech dob. A sám West se stal globální celebritou, prodal přes 160 milionů desek a vydělal miliardy dolarů. Překvapivě nikoli hudbou, ale teniskami.

Přečíst článek

Westův majetek se odhaduje na dvě miliardy dolarů. Velká část pochází z jeho značky tenisek Yeezy a partnerství se značkami Gap a Adidas. Gap však nedávno s Westem přerušil obchodní vztahy s Gapem a Adidas je prý také přehodnocuje.

Parler je jednou z několika pravicově orientovaných platforem, které se objevily během éry Donalda Trumpa, protože stoupenci bývalého prezidenta tvrdí, že Twitter a další aplikace s nimi nespravedlivě zachází. Vedle Parleru existuje také Gettr, který vede bývalý Trumpův poradce Jason Miller, a Trumpova vlastní aplikace Truth Social. Konzervativní video platforma Rumble vstoupila na veřejnost minulý měsíc.

Konzerva, kam se podíváš

Parler mimo jiné kvůli zapojení do kontroverzní výtržnosti na americkém Kapitolu v září založila novou mateřskou společnost s názvem Parlement Technologies. Převzetí Westem, který je přítelem Elona Muska, by mělo být dokončeno do konce roku. 

Musk od jara vyjednává o akvizici Twitteru. Miliardář chce z Twitteru udělat „digitální náměstí“, které podporuje svobodu projevu. Šéf Parlement Technologies George Farmer v pondělí dohodu komentoval a řekl, že „změní svět a změní způsob, jakým svět přemýšlí o svobodě slova“.

„Ye dělá průlomový krok do mediálního prostoru svobody projevu a už se nikdy nebude muset bát, že bude odstraněn ze sociálních sítí,” uvedl Farmer v prohlášení k akvizici sítě Kanye Westem. „Ye opět dokazuje, že je o krok napřed před mediálním narativem. Parlement bude poctěn, že mu pomůže dosáhnout jeho cílů.“ Farmer má silné konzervativní zázemí i v rodině - má za ženu americkou konzervativní aktivistku Candace Owensovou, známou Westovu zastánkyni na sociálních sítích. Je synem Michaela Farmera, britského konzervativního politika, který zasedá v horní komoře britského parlamentu.

Elon Musk

Stanislav Šulc: I mistr Musk se někdy utne. Koupě Twitteru je jeho největší prohra

Elon Musk s velkou pompou ohlásil, že sociální síť Twitter nakonec přeci jen koupí, a dokonce za původní cenu 44 miliard dolarů. A už i přišel s plánem, že síť přetvoří ve vysněnou „everything app“. Tedy aplikací pro všechny na všechno. Tak to možná nakonec i dopadne, ale pravda je, že se Musk jen snaží zastřít jednu z největších a nejdražších proher své dosavadní kariéry.

Přečíst článek

Donald Trump, bývalý prezident USA

Posílejte pravdu! Trump má novou sociální síť a na ní první uživatele

Následujte pravdu! Tak od dneška láká nové americké uživatele ke sledování nová aplikace mediální společnosti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Píše se v popisku aplikace na App Store.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Rapper Kaney West

Rapper Ye se jim dostal pod kůži, dnes toho litují. V Londýně jim tetování odstraní zdarma

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme