Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ztráta - informace o tématu

Česká pošta loni snížila ztrátu o jednu miliardu

Česká pošta dál snižuje ztrátu. Loni to bylo o miliardu

Česká pošta v loňském roce snížila ztrátu o jednu miliardu na 756 milionů korun. Provozní výnosy včetně příjmů z prodeje majetku vzrostly o 0,9 procenta na 19,037 miliardy korun. Provozní náklady bez odpisů klesly o 3,2 procenta na 19,114 miliardy korun.

Přečíst článek

Zavření poboček, škrty a vyhazovy prospěly České poště. Ta loni snížila ztrátu

Přečíst článek
Sklárna v Květné končí s produkcí ručního skla

Sklárna v Květné končí s produkcí ručního skla. Definitivně zavře, nebo přejde na automatizovanou výrobu

Sklárna v Květné, která je součástí obce Strání na Uherskohradišťsku, ukončí příští rok v lednu téměř po 230 letech výrobu ručního skla. Propustí 81 z 87 současných zaměstnanců. Důvodem je nárůst cen energií v minulých letech, kvůli kterému podnik orientovaný na vývoz ztrácí na trhu konkurenceschopnost, řekl ředitel sklárny Marek Mikláš.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Berkshire Hathaway znásobila ztrátu, zároveň však vykázala rekordní provozní zisk

Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta v letošním třetím čtvrtletí více než zečtyřnásobila svou čistou ztrátu na 12,77 miliardy dolarů (290,4 miliardy korun).

Přečíst článek
Hokejová reprezantace České republiky se připravuje na světový šampionát

Chystá se na hokejové MS, ale loni provozovatel pražské O2 areny výrazně prohloubil ztrátu

Společnost Bestsport, která patří do impéria PPF a vlastní  pražskou O2 arenu a O2 universum, skončila loni třetí rok po sobě ve ztrátě. Ta činila 252 milionů korun, tedy meziročně o 220 milionů korun víc. Naopak tržby z prodeje a služeb společnost meziročně téměř zpětinásobila na 1,55 miliardy korun. Přesáhly o 77 procent předpandemické hodnoty z roku 2019. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin.

Přečíst článek
Stopou Slánského Oriona 2022, výstava historických vozidel

Od traktoru po obrněný vůz. Pamatujete si všechny modely brněnského Zetoru?

Brněnskému Zetoru se v posledních měsících nedaří. Vloni upadl do ohromné ztráty přesahující 100 milionů korun. A to navzdory tomu, že česká pole brázdí doslova tisíce strojů z legendární fabriky. Pamatujete si všechny modely? Podívejte se na ně a zavzpomínejte, čím jste se vždycky tak trochu chtěli projet.

Přečíst článek
Čínský realitní gigant Country Garden varuje před vysokou ztrátou

Obavy o čínský realitní sektor sílí. Holding Country Garden varuje před obří pololetní ztrátou

Čínský realitní gigant Country Garden Holdings varuje před pololetní ztrátou až 7,6 miliardy dolarů (zhruba 168 miliard korun). Akcie firmy se propadly na rekordní minimum po zprávách, že firma připravuje restrukturalizaci dluhu. V zemi přitom sílí obavy o výhled nemovitostního sektoru za situace, kdy čínská vláda nepřichází s dostatečně ráznými kroky na jeho podporu, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Amazon zahladil loňské ztráty, přehoupl se do miliardových zisků

Amazon zahladil loňskou obří ztrátu, přehoupl se do miliardových zisků

Americký internetový prodejce Amazon ve druhém čtvrtletí letošního roku hospodařil se ziskem 6,7 miliardy dolarů (148,1 miliardy Kč) po ztrátě dvě miliardy dolarů ve stejném období předchozího roku. Tržby se zvýšily o 11 procent na 134,4 miliardy dolarů.

Přečíst článek
Evergrande

Čínský gigant Evergrande dál prohlubuje ztrátu, za poslední dva roky jde o 1,7 bilionu

Za dva roky ztráta 81 miliard dolarů, tedy zhruba 1,7 bilionu korun. Taková je bilance čínského realitního obra Evergrande, který ve své zprávě o hospodaření ukázal, jak se mu dařilo v letech 2021 a 2022. Dluhy Evergrande se odhadují na 300 miliard dolarů, zhruba 6,3 bilionu korun.

Přečíst článek
Pověřený zástupce generálního ředitele České pošty Miroslav Štěpán

Česká pošta snížila odhad letošní ztráty, Balíkovna se z ní vyčlení za dva roky, uvedl Miroslav Štěpán

Nová komerční státem vlastněná akciová společnost Balíkovna se vyčlení z České pošty k 1. lednu 2025. Balíkovna by měla ve vládou schváleném transformačním plánu od pošty převzít logistické a balíkové služby. Později by do Balíkovny mohl vstoupit strategický partner. Uvedl to pověřený generální ředitel Miroslav Štěpán. Pošta podle něj letos počítá se ztrátou okolo 1,5 miliardy korun proti původně odhadovaným 3,5 miliardy korun.

Přečíst článek
Budova České pošty v Jindřišské je na prodej

AKTUALIZOVÁNO: Podmínky prodeje pošty v Jindřišské se nelíbí Praze

Česká pošta může prodat budovu centrální pošty v Jindřišské. Má k tomu souhlas ministerstva vnitra. Součástí prodeje bude ale i podmínka nájemní smlouvy, aby v budově nadále působila pobočka České pošty. Jako první zprávu přinesly Seznam Zprávy. Prodej by poště, která se potácí v hluboké ztrátě, mohl podle dřívějších informací vynést miliardy.

Přečíst článek
Švýcarská vláda zaplatí největší švýcarské bance UBS až devět miliard franků (219 miliard korun), pokud nastanou problémy kvůli jejímu převzetí zkrachovalého domácího konkurenta Credit Suisse.

220 miliard jistoty. Švýcarská vláda pokryje případné ztráty UBS

Švýcarská vláda zaplatí největší švýcarské bance UBS až devět miliard franků (219 miliard korun), pokud nastanou problémy kvůli jejímu převzetí zkrachovalého domácího konkurenta Credit Suisse. Šéf UBS také naznačil, že banka převzetí svého někdejšího rivala dokončí v pondělí 12. června.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německá letecká společnost Lufthansa prodloužila  pozastavení svých letů do Teheránu a Bejrútu až konce tohoto měsíce, informovala dnes agentura AFP. Důvodem je napětí na Blízkém východě vyhrocené po sobotním útoku Íránu na Izrael. Ve středu oznámily největší kanadské aerolinky Air Canada, že do konce května prodlužují pozastavení letů do Tel Avivu, kam také až do října nebude létat britský EasyJet.
Výroba osobních aut v Česku v letošním prvním čtvrtletí meziročně 📈 vzrostla o 11,5 procenta na rekordních 394 443 vozů. Produkce elektrických vozidel naopak klesla o třetinu na 27 024 aut a jejich podíl na celkové tuzemské produkci automobilů se meziročně snížil z 11,7 procenta na 6,8 procenta.
Akciové indexy ukazují podle analýzy společnosti XTB největší strach za posledních šest měsíců. Index strachu VIX, který měří rozkolísanost na americkém akciovém indexu S&P 500, hlásí největší nervozitu od října 2023. Od začátku roku 📈 vzrostl o 36 procent na 18 bodů.
Českobudějovický 👨‍⚖️ krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Kovosvit MAS Machine Tools navíc nezaplatila dvěma stovkám zaměstnanců mzdy za březen. Vyplývá to z informací z insolvenčního rejstříku a odborářů.
Počet uživatelů Portálu občana, který slouží pro kontakt lidí se státní správou, by se mohl 📈 zvýšit ze současných 1,2 milionu na 1,6 až 1,7 milionu na konci letošního roku. K nárůstu by měla přispět jeho mobilní verze, kterou dnes Digitální a informační agentura (DIA) oficiálně spustila. 
Německé podniky hodlají v letošním roce 📉 snižovat investice. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnil mnichovský ekonomický institut Ifo. Index investičních očekávání v březnu podle průzkumu klesl na minus 0,1 bodu z listopadových 1,2 bodu. 
Indonéské ministerstvo dopravy dnes po několika silných erupcích 🌋 sopky Ruang uzavřelo mezinárodní letiště Manado, které je od vulkánu vzdálené asi 100 kilometrů. Stovky lidí také uposlechly příkaz úřadů a opouštějí ohroženou oblast na severní straně ostrova Sulawesi. Příkaz k evakuaci ve středu dostalo na 11 tisíc lidí.
Drůbežářský podnik Schrom Farms z holdingu Agrofert podal žalobu na 🏛️ ministerstvo zemědělství. Snaží se tak bránit tomu, že musel vrátit dotaci 1,6 milionu korun, kterou Česko nedostane proplacenou z fondů Evropské unie kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).  Číst více
Chorvatské parlamentní volby 🥇 vyhrála středopravá vládní strana Chorvatské demokratické společenství (HDZ) premiéra Andreje Plenkoviče, která získala 60 křesel ve 151členném parlamentu. Opoziční koalice neformálně vedená prezidentem Zoranem Milanovičem a jeho Sociálnědemokratickou stranou (SDP) bude mít 42 křesel. 
Americká ministryně financí Janet Yellenová dnes zdůraznila závazek administrativy prezidenta Joea Bidena poskytnout Ukrajině potřebnou pomoc a zároveň označila republikánské průtahy při jejím schvalování za  neomluvitelné. Yellenová se tak vyjádřila po setkání s ukrajinským premiérem Denisem Šmyhalem při konferenci o Ukrajině.
Reklama
Reklama
Doporučujeme