Reklama

Z Mikulova se stane centrum luxusní dovolené. První z pětihvězdičkových projektů se začne stavět letos

Takto bude vypadat jeden z butikových hotelů v Mikulově.
Se svolením Volarik Capital
Petra Jansová

Oblíbená moravská vinařská destinace brzy rozšíří svoje ubytovací kapacity. Pětihvězdičkový hotel z pera předního britského architektonického studia by měl být dokončen v roce 2024.

Reklama

Stavba butikového hotelu začne ještě letos a právě v těchto dnech architekti z ateliéru Jestico + Whiles dokončili první návrhy interiérů. Ve všech místnostech, od recepce přes restauraci až po 34 pokojů se propisuje místní vinařská tradice.

„V naší práci je vidět otisk kraje a vína. Snažili jsme se maximálně využít lokálního bohatství, přírodních materiálů a přizvat naše kolegy z uměleckého břehu. Oslovili jsme řadu designérů, abychom společně vytvořili unikátní elementy, které podtrhují originalitu projektu,“ popisuje vedoucí týmu architektů Sean Clifton.

Bristký architekt a jeho tým má na svém kontě realizace desítek hotelů a hotelových resortů po celém světě. Mimo jiné i resort Zuri Zanzibar podnikatele Václava Dejčmara.

Jihomoravský vinařský region asociují jak svislé linie, jež se odkazují na tvar vinných hroznů, tak i barvy použitých materiálů.

„Mikulov je pro mě místo s jedinečným geniem loci. Chtěl jsem tu proto vytvořit stavbu, která bude oslavovat vinařskou tradici místního kraje v nadčasovém pojetí,“ říká Mike Volařík.

Ark-Shelter

Stylová dovolená v Nízkých Tatrách. Z lesního apartmánu je vidět i na sjezdovku

Architektonické studio Ark Shelter se věnuje modulární architektuře. Navrhuje dřevěné moduly tak, aby se dokázali přizpůsobit různým potřebám. Ve spolupráci s hotelem v Nízkých Tatrách architekti realizovali i výstavbu lesních apartmánů.

Přečíst článek

Investor, kterého s Mikulovem pojí už fungující čtyřhvězdičkový wellness hotel Volarik a zároveň rodinné vinařství jeho otce, má v plánu realizovat ještě další tři projekty: komplex apartmánových domů, rodinný resort a wellness komplex.

Peníze na ně chce získat i prostřednictvím investičního fondu.

Art villas Costa Rica, Formafatal, architektura

Stylová dovolená. Resort uprostřed kostarické džungle navrhli Češi

Nad pláží Hermosa, nedaleko kostarického městečka Uvita, se v prudkém svahu džungle ukrývá resort Art Villas. Komplex tří betonových vil a několika stromových domů navrhli čeští architekti pro českého investora.

Přečíst článek

Plovoucí ostrov na řece Hudson navrhlo architektonické studio Haetherwick.

Brněnský Atelier Štěpán boduje i mezi architektonickými špičkami

Projekt novojičínské vily, který navrhlo brněnské architektonické studio Marka Štěpána, se dostal do výběru lifestylového magazínu Hype and Hyper jako jedna z deseti nejpovedenějších realizací posledních měsíců.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Byt v domě Neugraf na Smíchově.

Byt kousek od rušného Anděla vypadá uvnitř spíš jako chata. Má dřevěné podlahy a hliněné zdi

Přečíst článek
Na fasádu paláce Savarin se vrátily zrestaurované sochy.

Aktuálně z nejstřeženějšího staveniště v Praze: Do Savarinu se vrátily barokní sochy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme