Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Stylová dovolená. Resort uprostřed kostarické džungle navrhli Češi

Art villas Costa Rica, Formafatal, architektura
BoysPlayNice
Petra Jansová

Nad pláží Hermosa, nedaleko kostarického městečka Uvita, se v prudkém svahu džungle ukrývá resort Art Villas. Komplex tří betonových vil a několika stromových domů navrhli čeští architekti pro českého investora.

Reklama

Výjimečný hotelový resort zasazený do kostarické džungle je splněným snem mladých investorů. Filip a Petra Žákovi si pozemek o ploše 2500 metrů čtverečních pořídili před několika lety po prodeji produkční a stavební firmy. Ve spolupráci s českými architekty zde vytvořili moderní letovisko.

Jako první vznikla betonová vila pro investora a jeho rodinu, která je zároveň určená ke krátkodobým pronájmům. Navrhlo ji studio Refual Works. Interiéru se ujala architekta Dagmar Štěpánová z Formafatal, která stojí i za návrhem druhého domu – jednopodlažní rezidence s kompletně prosklenými fasádami. Resort se navíc v minulém roce rozrostl o pět stromových domů, i ty navrhli architekti ze studia Archwerk pod vedením Martina Klody.

Vnitřní prostory navrhla Štěpánová, která se nechala inspirovat latinskouamerickou modernou – materiály jako jsou beton nebo ocel doplnila tropickým dřevem, ručně vyráběnými cementovými dlaždicemi z Nikaragui nebo nábytkem vyrobeným na míru. Místnosti ale zdobí české sklo od Bommy.

Denní pronájem stromového domu vyjde na v přepočtu čtyři tisíce korun, menší z vil na deset tisíc a největší objekt na 21 tisíc.

Filip Žák primárně cílil na cestovatele ze Spojených států. Skladbu ale proměnila pandemie a do resortu se naučili jezdit i Evropané, Češi mezi nimi nechybí. 

Foto: BoysPlayNice

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Byt v domě Neugraf na Smíchově.

Byt kousek od rušného Anděla vypadá uvnitř spíš jako chata. Má dřevěné podlahy a hliněné zdi

Přečíst článek
Na fasádu paláce Savarin se vrátily zrestaurované sochy.

Aktuálně z nejstřeženějšího staveniště v Praze: Do Savarinu se vrátily barokní sochy

Přečíst článek
V Revoluční ulici v Praze vznikne nový dům s pasáží

Praha získá novou dominantu. V Revoluční ulici vyroste levitující dům s pasáží

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme