Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sbohem, Spotify. Manželka prince Harryho Meghan končí s půlmiliardovým podcastem

Sbohem, Spotify. Manželka prince Harryho Meghan končí s půlmiliardovým podcastem
ČTK
Dušan Kütner

Nejrozšířenější hudební streamovací služba Spotify a mediální společnost britského prince Harryho a jeho manželky Meghan se dohodly na ukončení smlouvy na vysílání Meghanina podcastu Archetypy. Pořad se dočkal pouze jediné série, ale i ta stála Spotify 20 milionů dolarů (asi 440 milionů korun), uvedl deník The Guardian.

Reklama

Mnohamilionová dohoda, kterou se streamovacím gigantem Spotify uzavřela mediální skupina Archewell Audio prince Harryho a jeho manželky Meghan, vévodkyně ze Sussexu, po vzájemné dohodě končí, uvedly ve čtvrtek obě strany.

Pořad o stereotypech vůči ženám 

Od podpisu smlouvy v roce 2020 vytvořili manželé pouze jednu sérii pořadu Archetypes, v níž Meghan mluvila s celebritami, historiky a odborníky o historii stereotypů, které jsou namířeny proti ženám. Premiéru měl v srpnu 2022.

Autobiografie britského prince Harryho se okamžitě zařadila mezi bestsellery.

Náhradník je bestsellerem. Paměti prince Harryho trhají rekordy

Autobiografie britského prince Harryho nazvaná Spare (Náhradník) je pro čtenáře obrovským lákadlem a prodeje trhají rekordy. Nakladatelství Penguin Random House oznámilo, že jen během prvního dne se prodalo přes 1,4 milionu výtisků.

Přečíst článek

Show Markle's Archetypes obsadila první místa v žebříčcích podcastů na mnoha trzích. Obě strany ale ve společném prohlášení uvedly, že dohoda se chýlí ke konci, uvedl The Guardian.

„Spotify a Archewell Audio se vzájemně dohodly na rozchodu a jsme hrdí na sérii, kterou jsme společně natočili,“ stojí v prohlášení.

Portrét zesnulé královny Alžběty II. na bankovce

Éru královny Alžběty vystřídala doba Harryho a Meghan. Snad ne napořád

Velká Británie prožívá turbulentní období. Sérii přehmatů, špatných rozhodnutí i stín populismu. Během nastalého chaosu zemřela královna Alžběta, což mnozí interpretovali jako ústup staré éry. Někdejší slávy. Zesnulá královna tak je další z osobností roku 2022 byznysového portálu newstream.cz.

Přečíst článek

Server Variety citoval nejmenovaný zdroj, který uvedl, že Spotify očekávalo více obsahu od Archewell Audio, zatímco jiný nejmenovaný zdroj uvedl, že Harry a Meghan se chtějí odklonit od exkluzivní distribuce přes Spotify.

Není to poprvé, co Spotify přišel o exkluzivní podcast osobností z vyšších vrstev. Minulý rok skončila smlouva se Spotify také Barackovi a Michelle Obamovými, aby sami mohli exkluzivně distribuovat svůj podcast Higher Ground. Spotify uvedlo, že odmítlo obnovit dohodu; v té době bylo oznámeno, že bývalý prezidentský pár se neshodl se Spotify ohledně počtu jejích pořadů. Obamovi později místo toho uzavřeli první smlouvu s Amazonem a jeho platformou Audible, poznamenal deník.

Netflix uvede šestidílný dokument o vztahu Harryho a Maghan

Netflix pustil první tři díly intimního portrétu Harryho a Meghan

Britská královská rodina se připravuje na další bouřlivá odhalení, která slibuje šestidílná dokumentární série o princi Harrym a jeho manželce Meghan. První tři díly, které ve čtvrtek Netflix zpřístupnil, mohou být v tomto směru trochu zklamáním. Vyprávění královského páru se zatím soustředilo na médii ostře sledované začátky jejich romantického vztahu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme