Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vyzkoušejte zdravotní benefity Nordic Walkingu

Vyzkoušejte zdravotní benefity Nordic Walkingu
perevalovalexey / Adobestock.com
Komerční spolupráce

Ukážeme vám, že Nordic Walking, tedy chůze v terénu se speciálními holemi může mít zdravotní benefity pro všechny věkové kategorie. Procvičíte při něm téměř celé tělo, což přináší mnoho zdravotních benefitů. Nordic Walking je vhodný pro široké spektrum lidí bez ohledu na věk či fyzickou kondici. Pokud hledáte zábavný a účinný způsob, jak zlepšit fyzičku a celkové zdraví, měli byste určitě dát Nordic Walkingu šanci.

Reklama

Posílíte svaly a zlepšíte si postavu

Jedním z hlavních benefitů Nordic Walkingu je určitě posílení různých svalových skupin. Díky aktivnímu zapojení paží, zad, hrudníku a nohou dochází k celkovému posílení těla. Chůze s holemi pomáhá vyrovnat nerovnováhy v kosterním svalstvu a zlepšuje také držení těla. Pravidelná chůze s Nordic Walking holemi tak může být účinným prostředkem k prevenci bolestí zad a kloubů.

Zaručeně spálíte kalorie a možná i zhubnete

Chůze s holemi je vynikajícím cvičením pro srdce a cévy. Díky zapojení horních končetin Nordic Walking zvyšuje srdeční frekvenci a posiluje kardiovaskulární systém. Tímto způsobem pomáhá snižovat riziko srdečních onemocnění a podporuje celkovou kardiovaskulární kondici. Navíc, díky intenzivnějšímu pohybu se při chůzi s holemi zvyšuje spalování kalorií a je tak skvělou aktivitou pro udržení a redukci váhy.

Nordic Walking šetří váš kloubní aparát

Pro mnoho lidí jsou běžné cvičební aktivity často spojené s bolestmi kloubů. Nordic walking je v tomto ohledu mnohem šetrnější alternativou. Speciální Nordic Walking hole absorbuji nárazy a snižují tlak na kolena i kyčle. To je obzvláště výhodné pro ty, kteří se potýkají s nadváhou, kloubními problémy nebo artritidou.

Procházka v přírodě pomůže odplavit stres

Nordic Walking má nejen fyzické, ale také psychické benefity. Procházka v přírodě a pohyb na čerstvém vzduchu přispívají k uvolnění endorfinů, tzv. hormonů štěstí. Ty vám zlepší náladu a sníží hladinu stresu. Nordic Walking má také sociální přesah. Můžete při upevnit rodinné vztahy, nebo si najít skupinku Nordic Walking nadšenců na sociálních sítích a přidat se k nim.

Můžete vyrazit v každém ročním období

Nordic Walking lze praktikovat téměř kdykoliv a kdekoliv, což z něj dělá univerzální cvičení pro každého. Zároveň ho můžete provozovat po celý rok. Satčí jen přizpůsobit oblečení aktuálnímu počasí. Pořiďte si čepici a rukavice pro Nordic Walking na Sportano. Další výhodu je to, že snadno přizpůsobíte intenzitu a délku svým aktuálním časovým možnostem. Nordic Walking je také skvělá průprava a trénink na běžecké lyžování.

Jak a kdy začít s Nordic Walkingem?

  • Pořiďte si kvalitní Nordic Walking hole a pohodlnou obuv do terénu. Nezapomeňte pohodlné oblečení a ochranu proti slunci nebo dalším vlivům počasí.
  • Připravte tělo na výkon: Před samotným cvičením nezapomeňte na krátké zahřátí a protažení svalů.
  • Nepřežeňte start: Začněte s krátkými trasami a postupně zvyšujte náročnost a prodlužujte vzdálenost. Sledujte své tělo a přizpůsobte cvičení svým individuálním potřebám.
  • Pilujte techniku: Naučte se správnou techniku Nordic Walkingu. Můžete si nechat poradit od zkušenějšího chodce, případně využít kurzy Nordic Walkingu.

Tak na co čekáte?

Nordic Walking je skvělou volbou pro každého, kdo hledá efektivní, ale přitom šetrný pohyb v přírodě. Posiluje tělo, podporuje kardiovaskulární systém a přináší celkový pocit pohody. Nechte se inspirovat touto jedinečnou formou pohybu a objevte zdravotní benefity Nordic Walkingu na vlastní kůži.

Půst, přerušovaný půst, dieta

Biohacking: Znáte pescetariánství? Je to strava dlouhověkosti

Pět jídel denně či vynechat snídani? Ne, zase je všechno jinak, dvě a půl jídla denně stačí, cituje dnešní díl seriálu Biohacking, který se věnuje dietám, nový způsob stravování pro dlouhověkost.

Přečíst článek

Chip Wilson s manželkou, Lululemon

Akcie Lululemon jsou „real deal“. Jejich zakladatel, výstřední miliardář Chip Wilson, taky

Posmíval se tlustým ženám, takže musel svou miliardovou firmu Lululemon opustit. Přesto ji stále sleduje - a kritizuje. Napsal o sobě a o firmě knihu, posílá peníze na výzkum zdraví i longevity a snaží se sám uzdravit. Lululemon i bez něj vzkvétá.

Přečíst článek

spermie

Biohacking: Pro zvýšení plodnosti lze zhubnout, více cvičit a jíst "bio"

Mít děti bylo po většinu existence lidstva něco automatického, nad čím nebylo třeba nijak přemýšlet. Existovaly samozřejmě „babské rady“, jak nabudit tu či onu funkci ženských či mužských rozmnožovacích orgánů, ale potřeba sofistikované podpory v této oblasti vznikla teprve až poměrně nedávno. Je to například kvůli komplexním strategiím antikoncepce od 60. let minulého století a  jejich dopadům na odsouvání mateřství na pozdější dobu. Dále vliv zhoršeného životního prostředí ve formě přítomnosti rozličných toxinů a syntetických chemických látek a silný vliv životního stylu jako zvýšeného stresu, snížení kvality stravy a celkově zdravotního stavu jedinců hraje významnou roli při kvalitě rozmnožovací funkce.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Špenátový salát

Biohacking: Dáváte si předsevzetí jíst na nový rok lépe? Zkuste nutritariánství

Přečíst článek
Kulturista

Biohacking: Kulturisté ho vyzkoušeli první. Glutamin ale potřebuje každý, hlavně pro zdravá střeva

Přečíst článek
Salát, zdravá strava

Biohacking: Člověk je zvíře závislé na salátech. Tedy, měl by být

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme