Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vánoce na nejslavnější třídě světa. Prohlédněte si Pátou Avenue ve vánočním hávu

Vánoční Manhattan - Rockefeller Center
Irena M.T.
Věra Tůmová

Jedna z nejslavnějších ulic světa, Pátá Avenue na newyorském Manhattanu, se vždy už pár týdnů před Vánoci zahalí do mnoha barev a světel. Newyorčanům i návštěvníkům z celého světa se tu každoročně nabízí nezapomenutelná světelná show i pitoreskní výjevy ve výkladních skříních luxusních obchodních domů a módních značek. Přinášíme vám alespoň malou ochutnávku atmosféry ve fotogalerii z letošního vánočního New Yorku.

Reklama

Slavné Rockefeller Center na newyorském Manhattanu je už tradičním záběrem mnoha amerických vánočních filmů. Být proto o svátcích v New Yorku a nezajít si prohlédnout největší vánoční strom, který stojí právě zde, by byla velká škoda. Je plný světel a na jeho vrcholku září ohromná hvězda ze sklářské dílny Swarovski. Dalším místem, které tu nelze o Vánocích opomenout, je pak nepochybně jedna z nejslavnějších ulic světa – Pátá Avenue.

Prohlédněte si fotogalerii z vánočního New Yorku

Například luxusní obchodní dům Saks Fifth Avenue tu letos rozzářilo obří kolo v podobě světelného orloje. Každých pár minut se zde mění barvy i světelné efekty, které sledují s nadšením davy Newyorčanů i zahraničních návštěvníků, kteří sem přijeli zakusit vánoční atmosféru slavného města. Po Páté Avenue visí pestrobarevné svítící hvězdy a luxusní obchodní domy se předhánějí o to, který bude mít nejoriginálnější vánoční výzdobu ve výkladních skříních.

Letošním horkým favoritem na vítězství v pozoruhodné vánoční výzdobě jsou asi ty s miniaturními dobovými výjevy z New Yorku, které zdobí obchodní dům Saks Fifth Avenue. Můžete tam zahlédnout scenérii od Brooklynského mostu, policejní ředitelství i jednotlivé obchodní domy z Páté Avenue s těmi nejmenšími detaily včetně zmiňované světelné show s obřím kolem.

Úvodní plakát k výstavě "A line of beauty" k celoživotní tvorbě oděvního návrháře Karla Lagerfelda

Newyorské Metropolitní muzeum umění hostilo unikátní výstavu z tvorby Karla Lagerfelda

Zcela jedinečný průřez 65 lety tvorby slavného oděvního návrháře Karla Lagerfelda představila letos newyorská výstavní síň – Metropolitní muzeum umění. Fanoušci německo-francouzské ikony módního průmyslu měli ale na shlédnutí unikátní výstavy „Karl Lagerfeld: Linie krásy“ jen pár týdnů, a tak se na ni stály nekonečné fronty. Stálo to za to si je ale vystát. Ať už se vám totiž Lagerfeldovy módní kreace líbí či nikoliv, jeho téměř neohraničená fantazie, absurdní duality a kontrasty a zásadní vliv na módní průmysl i řadu generací žen, které jeho modely nosily, se mu upřít opravdu nedá. Přinášíme vám ve FOTOGALERII alespoň malou ochutnávku z této jedinečné výstavy. 

Přečíst článek

Asi nejslavnější pastrami sendviče na světě mají v NYC v Katz´s Delicatessen.
video

REPORTÁŽ: Newyorské delikatesy No.1. Nejslavnější americká jídelna čepuje i české pivo

New York je proslulý skvělým jídlem a pro řadu gurmánů je Mekkou, kam je nutné vyrazit alespoň jednou v životě. Neznamená to ale vůbec, že musíte chodit jen do nejluxusnějších restaurací. I jeho nejkoncentrovanější část Manhattan, má spoustu bister, kde se dobře najíte za přijatelné peníze. Jednou z nejproslulejších jídelen je tu už více jak 135 let Katz´s Delicatessen v Lower East Side. Pojďte se podívat, jak to tam vypadá a co si tam dát k jídlu. Rozhodně to stojí za to. Z těch nejstarších sendvičových jídelen už totiž zůstala po období covidové pandemie prý jen tato jediná. 

Přečíst článek

Arctic lodge

Londýnská představa vánočních trhů připomíná spíš pouť. A čepují i Staropramen

Svařák, pivo, whisky, gin&tonik a klobásy. Tak nějak si v Londýně představují středoevropské vánoční trhy. V tamním Hyde Parku tuto představu spojili s Matějskou poutí. A akce táhne davy návštěvníků z celého světa. Neodradil by je ani svařák za pět set.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Arctic lodge

Londýnská představa vánočních trhů připomíná spíš pouť. A čepují i Staropramen

Přečíst článek
Asi nejslavnější pastrami sendviče na světě mají v NYC v Katz´s Delicatessen.
video

REPORTÁŽ: Newyorské delikatesy No.1. Nejslavnější americká jídelna čepuje i české pivo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme