Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Máte dron? A víte jak se o něj starat?

Drony (ilustrační foto)
Pixabay
 nst
nst

Chcete, aby vám dron dělal společnost dlouhou dobu? Pak o něj musíte také dostatečně pečovat. Pravidelná kontrola vnějšího stavu dronu, aktualizace, kalibrace a správné skladování vám mohou ušetřit spoustu peněz. 

Reklama

Vizuální kontrola dronu 

Po delším zvažování jste se stali hrdým majitelem dronu Autel EVO II Pro V2 nebo jiného bezpilotního letounu, a nemůžete se na něj vynadívat? Když vám to vydrží, tak máte z části vyhráno. Vizuální kontrola dronu je totiž jedním ze základních kamenů kvalitní předletové přípravy a se stejnou samozřejmostí by se měla provádět i po finálním přistání. Bez zbytečných odkladů tak zjistíte, jestli je dron v pořádku, nebo bude lepší zavolat do specializovaného servisu a škody napravit. 

CIA zlikvidovala nejhledanějšího teroristu světa Ajmána Zavahrího

CIA na Bidenův rozkaz zabila nejhledanějšího teroristu světa

Americký prezident Joe Biden potvrdil, že USA pomocí dronu o víkendu v Afghánistánu zabily lídra teroristické skupiny Al-Káida Ajmána Zavahrího. „Bylo dosaženo spravedlnosti a tento teroristický vůdce již není mezi námi,“ uvedl Biden v projevu z Bílého domu.

Přečíst článek

Pozornost věnujte především prasklinám nebo jinému viditelnému poškození. Dobré je také zkontrolovat baterie a ujistit se, že nejsou nafouklé. Kontrola dronu zabere jen pár minut, ale může zásadním způsobem ovlivnit bezpečnost letu. 

Nezapomínejte na aktualizaci a kalibraci 

Aktualizovat dron je sice důležité, ale nic se nemá přehánět. Obecně se doporučuje počkat alespoň dva až tři týdny po vydání nové aktualizace. Za tu dobu už vývojáři stačí vyladit případné problémy, a vy se tak vyhnete tomu, že nová aktualizace dronu natropí více škody než užitku. Opačným extrémem jsou pak drony s firmwarem (software pro ovládání dronu) starým několik let. Kromě samotného dronu nezapomeňte aktualizovat také aplikaci pro ovládání dronu, mobilní telefon, baterie a dálkový ovladač. 

Ruku v ruce s pravidelnou aktualizací dronu jde také kalibrace dronu. A opět zde platí, že méně je nikdy více. Kompas nemusíte nutně kalibrovat před každým letem. Kalibrace hraje zásadní roli především v případě, že s dronem cestujete. Obecně se doporučuje kalibrovat po každých 30 kilometrech cesty nebo každý nový den, kdy s dronem létáte. 

UFO - ilustrační foto

Američané evidují 400 případů UFO. O mimozemšťany prý ale nejde

Americká armáda se víc než návštěvníků z vesmíru obává o národní bezpečnost. Neidentifikované létající objekty (UFO) častěji spojuje se špionážními aktivitami zejména Číny a Ruska, prozradili zástupci armády před zástupci amerického Kongresu.

Přečíst článek

Čerstvě kalibrovaný a aktualizovaný dron vypusťte nejdříve na zkušební let. Včas tak odhalíte případné problémy a zabráníte pádu z velké výšky. Nevíte si s aktualizací a kalibrací dronu rady? Na internetu najdete celou řadu videí, které vám poskytnou jasný návod, jak postupovat. Pokud si na aktualizaci a kalibraci dronu ani tak netroufáte, můžete využít služeb profesionálního servisu dronů, kde se postarají o pravidelnou údržbu bezpilotního letounu. 

Správné uskladnění je základ 

Asi se shodneme na tom, že si dron zaslouží své čestné místo. Může jít o polici v knihovně, zásuvku v komodě nebo třeba větší krabici ve skříni. Základem je najít místo, které je suché a zároveň chladné. Dronům ovšem nesvědčí ani přímé sluneční světlo. Se slunečními paprsky můžete bojovat s pomocí vhodných žaluzií, záclon nebo závěsů. 

DJI dron

Nikdo nebude používat naše drony k boji, vzkázal čínský výrobce a stáhl se z Ruska

Čínská společnost DJI, která je největším výrobcem bezpilotních letadel na světě, přerušuje aktivity v Rusku a na Ukrajině. Firma je jedním z mála čínských podniků, který se tak rozhodl kvůli válce na Ukrajině, informoval web televize Al-Džazíra. Společnost v úterý na svém webu uvedla, že přehodnocuje požadavky na dodržování předpisů po sporech o svou roli ve válce na Ukrajině.

Přečíst článek

Případně můžete zakoupit speciální obal na dron. Kromě jednoduchých obalů už v nabídce najdete také prostornější, a především pevnější kufry nebo batohy. Některé obaly jsou dokonce voděodolné. V ideálním případě byste měli koupit obal, který je určen přímo pro vaši značku a typ dronu. Pokud jde o starší model, vycházejte jednoduše z rozměrů dronu. 

Jak bezpečně přepravovat dron 

Obal využijete nejen při běžném skladování, ale také k pohodlné přepravě bezpilotního letounu v okamžiku, kdy se s dronem vydáte mimo domov. Výběr vhodného obalu tedy pečlivě zvažte. Plánujete s dronem jezdit pouze autem po ČR a po zbytek času bude doma? V tomto případě vám udělá dostatečnou službu i jednoduchý obal, který ochrání dron před slunečním zářením, prachem a menšími nárazy. 

Jestliže už předem víte, že vám dron bude dělat společnost i na dovolených u moře nebo v horách, raději zvolte bytelnější obal. Samostatnou kapitolou je pak cestování letadlem. Kromě váhových a rozměrových limitů zavazadel vás čekají i další omezení. Mějte na paměti, že zatímco s dronem vás zpravidla pustí i do kabiny letadla, baterii musíte umístit samostatně do odbaveného zavazadla. Některé letecké společnosti dokonce vyžadují, aby byla baterie vložena do speciálního ohnivzdorného obalu. 

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

NASA oznámila po téměř třech letech konec mise vrtulníčku Ingenuity na Marsu

FOTOGALERIE: NASA po téměř třech letech ukončila misi vrtulníčku Ingenuity na Marsu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme