Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hotel Mandarin Oriental Prague. Výhled na Hradčany za šedesát tisíc

Hotel Mandarin Oriental Prague. Výhled na Hradčany za šedesát tisíc
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Malostranský hotel Mandarin Oriental Prague nabízí unikátní prezidentské apartmá s výhledem na Pražský hrad. Cena začíná na zhruba 60 tisících korun za noc. 

Malostranský hotel Mandarin Oriental, který se od roku 2006 nachází v komplexu budov ze 14. století. Architektonický styl by se dal popsat jako částečně renesanční, částečně barokní a částečně moderní. Původně šlo o dominikánský klášter a stavba zahrnuje velkou část vnější zdi kostela sv. Máří Magdalény, jednoho z nejstarších kostelů v Praze, který byl na místě postaven kolem roku 1330. 

Apartmá

V pátém patře se za číslem pokoje 501 schovává prezidentské apartmá. To samotné má ještě další, šesté, patro. Půdorys je poněkud nestandardní. Na samotném pátém podlaží se nachází vstupní hala, kde čekají dárky na uvítanou – šampaňské, čerstvé ovoce a čokoláda s obrazem panorama Hradčan. Po pravé straně je ložnice s prostornou koupelnou s vanou, sprchou a dvěma oddělenými umyvadly (pro ni a pro něj). Rovně skrz vstupní halu se nachází schodiště, u kterého je pracovní stůl a malá kuchyňka.

Jeremy Clarkson otevřel svou hospodu

Top Gear Jeremy Clarkson otevřel farmářskou hospodu. Před vchodem vznikají hodinové fronty

Kraj Cotswolds v jihozápadní Anglii je proslulý svými restauracemi. Řada z nich má oceněná menu. Některé jsou stovky let staré, nebo se nacházejí na těch nejmalebnějších místech regionu. Ale jen jeden z podniků má před vchodem frontu více než 400 lidí.  

Přečíst článek

Po výšlapu do šestého patra se před hosty rozprostře prostorný a honosný obývací pokoj s jídelním stolem pro deset hostů. Třešinkou na dortu je pak prostorná terasa, kde nechybí ani lehátka na opalování. „Pièce de résistance“ je ale unikátní výhled na Pražský hrad. Dalo by se říci, že prezidentské apartmá je postaveno okolo jeho terasy a netradiční rozložení pokojů je daní za terasu s bezkonkurenčním výhledem na panorama Hradčan. 

Jídlo a pití

V hotelu v květnu otevřela nová restaurace. Jmenuje se Monastiq a nabízí tradiční česká jídla v moderním hávu. Často s až poetickými názvy. Legenda z jihu je prostě kulajda. A výborná. Za předkrmem s názvem „Na pomoc!“ se ukrývá bramborová placka s kachním pršutem, rebarborou a kozím sýrem. Netradiční kombinace, která funguje. A tak je to zde se vším, co jsem ochutnal. 

Král luxusu si v Paříži otevře bistro s pečenými kuřaty

Francouzský luxusní koncern LVMH expanduje do restauračního odvětví. Dokončil převzetí slavné pařížské restaurace Chez l'Ami Louis, která vznikla před 100 lety. S odkazem na sdělení firmy to napsala agentura Reuters.

Přečíst článek

Koho by napadlo ke steaku ke svíčkové bramborovými knedlíčky? Asi málokoho, ale opět to funguje. Maso je výborné a knedlíčky s morkem se stylově servírují na morkové kosti. Tento pokrm se ukrývá pod „Straka a jablko“. Candát s říčními raky se zase schovávají pod „Rybníky a mniši“ a je to asi nejkomplexnější místní pokrm. Ryba a račí směs jsou obaleny ve fáši z ryby. 
Z dezertů rozhodně stojí za ochutnání zemlbába. Kdo čeká nevzhledné kusy zbylé veky a jablek, bude velmi příjemně překvapen.

Verdikt

Neopakovatelný malostranský genius loci, nápaditá kuchyně a terasa prezidentského apartmá byly zlatým hřebem našeho pobytu. 

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Kevin Fleming

Šéf kuchyní v luxusním hotelu Fairmont: Používáme české hovězí, je nejlepší

Přečíst článek
Maroš Jambor

Kvalita pražské gastronomie se hodně proměnila. Strávníci jsou náročnější, říká šéf vyhlášené Zlaté Prahy

Přečíst článek
Doporučujeme