Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Top Gear Jeremy Clarkson otevřel farmářskou hospodu. Před vchodem vznikají hodinové fronty

Jeremy Clarkson otevřel svou hospodu
Profimedia.cz
Michal Nosek
nos

Kraj Cotswolds v jihozápadní Anglii je proslulý svými restauracemi. Řada z nich má oceněná menu. Některé jsou stovky let staré, nebo se nacházejí na těch nejmalebnějších místech regionu. Ale jen jeden z podniků má před vchodem frontu více než 400 lidí.  

Farmářský pes, nejnovější projekt od Jeremyho Clarksona, známého protagonisty motoristy milovaného pořadu Top Gear, byl otevřen v pátek v anglickém Burfordu, 

Clarkson má obří fanouškovskou základnu. Poté, co se  mezinárodně proslavil jako moderátor pořadu BBC Top Gear, dosáhl 64letý chlapík nového zviditelnění  prostřednictvím seriálu Clarkson's Farm na Amazon UK Prime, který sleduje jeho pokusy provozovat ziskovou farmu v Cotswoldsu.  

Nová tvář drsného motoristy

Clarksonova televizní osobnost byla vždy bombastická, veřejnost propadla i pokorné verzi, kterou viděli ve farmářské show, kde se potýká s těžkou prací v zemědělství a obtížemi vyjít s penězi. 

VIP Eva Talks se Zdeňkem Pohlreichem
video

Kdyby zmizela třetina restaurací, tak se moc nestane, říká Zdeněk Pohlreich

Eva Čerešňáková, autorka, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Pozvání do studia přijal jeden z nejznámějších kuchařů a moderátorů pořadů o gastronomii Zdeněk Pohlreich.

Přečíst článek

"Udělal pro farmáře tolik, když ukázal, jak těžká je to práce," říká pro agenturu Bloomberg Chelsea Wills-Locková, finanční manažerka ze Somersetu, která jela tři hodiny, než se dostala do hospody. 

Páteční premiéra

Na otevření své restaurace Clarkson dorazil asi hodinu a půl před otevřením stylově. V bílém Jaguaru F-Type. V pravé poledne otevřel dveře a prohlásil hospodu za otevřenou. V doprovodu partnerky Lisy Hoganové, manažera farmy Kaleba Coopera pronesl improvizovaný projev o důležitosti podpory britských farmářů. 

Velká část potravin v nové hospodě pochází právě z farmy a vše je vyrobeno z čistě britských surovin. Není tu tedy žádná Coca-Cola, žádný pomerančový džus a žádná káva. Jedinou výjimkou, kterou Clarkson povoluje, je tonická voda, vzhledem k základní složce chininu nelze ve Spojeném království pěstovat, a Clarkson se domníval, že provozovat hospodu, která nemůže podávat gin s tonikem, je trapné.

Radek Klein, zakladatel společnosti Trdlokafe

Trdelník z Brna proráží ve světě. Chystáme expanzi i do Saúdské Arábie, říká zakladatel společnosti Trdlokafe

Přesně před deseti lety Radek Klein začínal s pojízdným stánkem s kávou a trdelníky. Postupem času jeho společnost Trdlokafe otevřela 230 prodejen a další stovka je franšízanty objednaná. Firma má své pobočky v Česku i dalších evropských zemích, dále také v USA a expanduje i v Dubaji a Kataru. 

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Restaurant Papilio

OBRAZEM: Gastronomický zážitek bez kompromisů. Papilio potvrdila pověst nejlepší restaurace v Česku

Přečíst článek
Nová restaurace na střeše Masaryčky

Na střeše zlaté Masaryčky je nová restaurace. Láká na těstoviny z chleba a luxusní šampaňské

Přečíst článek
Doporučujeme