Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fantastická světelná show s akrobaty rozzářila jezírko na noční Letné. Festival poběží až do konce prázdnin

Fantastická světelná show s akrobaty rozzářila jezírko na noční Letné. Festival poběží až do konce prázdnin
František Ortmann
Věra Tůmová

Obří bublina plující na hladině, ze které se vynořují a zanořují stříbřité snové postavy. Další se projíždějí na loďce, hrají si se světelnou obručí nebo s ohněm a létají na ohnivé kouli nad vodou. A o pár minut později se už vznáší fantastická síť zářících bytostí vysoko nad novým jezírkem na Letné. Tak aspoň ve zkratce vypadala dvě úvodní představení 20. ročníku festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná 2023. Ochutnávku z jedinečné česko-švédské novocirkusové show si prohlédněte v naší fotogalerii.

Reklama

Slavnostní zahájení 20. ročníku mezinárodního festivalu Letní Letná 2023 přineslo fascinující podívanou na nové vodní hladině na pražské Letné po oba první večery festivalu. Během několika desítek minut se tu představila divákům více jak padesátka umělců ve vodě, na souši i ve vzduchu, a to hned z několika souborů. Vystoupil zde proslulý švédský soubor AQUANAUTS, Cirkus Cirkör s českými akvabelami a akrobaty z neméně slavných souborů Cirk La Putyka, Losers Cirque Company a AirGym Art Company. Čeští a švédští umělci, akrobaté a plavci tak na úvod festivalu představili dílo, které vzdává hold novému cirkusu a ve kterém se snovým způsobem mísily čtyři živly: oheň, vzduch, voda a láska.

Prohlédněte si ochutnávku z jedinečné show zde:

První novocirkusovou show pod uměleckým vedením Pompe Hedengren a režií Jespera Nikolajeffa mohli diváci vidět mezi dvěma bouřkami už ve středu, druhou pak den poté, kdy už se počasí umoudřilo a během představení nespadla ani kapka. Další představení v takovéto velkolepé formě se už podle festivalového programu neplánují. 

Podívejte se na létající akrobaty na letenským jezírkem:

 

Zbrusu nová vodní plocha na pražské Letné se uvedla do povědomí veřejnosti tedy opravdu velkolepě. Festival Letní Letná 2023 potrvá až do konce letošních prázdnin, tedy do poslední prázdninové neděle 3. září.

Úvodní plakát k výstavě "A line of beauty" k celoživotní tvorbě oděvního návrháře Karla Lagerfelda

Newyorské Metropolitní muzeum umění hostilo unikátní výstavu z tvorby Karla Lagerfelda

Zcela jedinečný průřez 65 lety tvorby slavného oděvního návrháře Karla Lagerfelda představila letos newyorská výstavní síň – Metropolitní muzeum umění. Fanoušci německo-francouzské ikony módního průmyslu měli ale na shlédnutí unikátní výstavy „Karl Lagerfeld: Linie krásy“ jen pár týdnů, a tak se na ni stály nekonečné fronty. Stálo to za to si je ale vystát. Ať už se vám totiž Lagerfeldovy módní kreace líbí či nikoliv, jeho téměř neohraničená fantazie, absurdní duality a kontrasty a zásadní vliv na módní průmysl i řadu generací žen, které jeho modely nosily, se mu upřít opravdu nedá. Přinášíme vám ve FOTOGALERII alespoň malou ochutnávku z této jedinečné výstavy. 

Přečíst článek

Výstava Taxidermie s objekty Milana Housera

Obrazy s kůží a kostrou. Houser na Bořislavce osvobozuje malbu

Výstava Taxidermie brněnského umělce Milana Housera přináší nové a neotřelé přístupy k abstraktní malbě. Svými obřími barevnými objekty v prostoru Foyer KKCG na pražské Bořislavce bourá zavedené stereotypy a představuje fascinaci vybranými fyzikálními vlastnostmi materiálů i autorův zájem o vesmír a sci-fi. Výstava je přístupná do 11.června. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Vězení

Feminismus i Islámský stát. Vězněnou ruskou režisérku tamní úřady zařadily na seznam teroristů

Přečíst článek

Gastronomická událost roku se blíží. Co všechno budete moci ochutnat na MAKRO CZECH GASTRO FESTU 2

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme