Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Shakespeare přilákal 90 tisíc diváků

Bouře na letošních Letních shakespearovských slavnostech
zdroj: © AGENTURA SCHOK, foto: Pavel Hejný
Stanislav Šulc

I přes covidová opatření a rozmary počasí se Letním shakespearovským slavnostem podporovaným skupinou PPF podařilo dosáhnout návštěvnosti srovnatelné s předpandemickou érou.

Reklama

Letošní ročník Letních shakespearovských slavností je minulostí. Letošní premiérou byla magická komedie Bouře režijního dua SKUTR, které svými inscenacemi Sen noci svatojánské a Romeo a Julie zaujalo diváky již v minulých letech. A Skutři zabodovali i letos.

Imaginace, humor, poezie, muzikálnost a výkony Davida Prachaře, Elišky Křenkové, Zdeňka Piškuly, Marka Daniela, Josefa Poláška, Ondřeje Malého, Csongora Kassaie a dalších herců nadchly diváky i kritiky. Představení byla pravidelně vyprodána a Facebook a Instagram zaplavily návštěvnické vtípky o sledování Bouře v bouřlivém počasí.

Johnny Depp

Depp, Bartoška i elita českého byznysu uzavřeli Vary

V průběhu festivalu se uskutečnilo 456 filmových představení a bylo prodáno celkem 111 203 vstupenek. To je méně než v předpandemických ročnících, kdy se hladina prodaných vstupenek pohybovala kolem 140 tisíc.

Přečíst článek

Pandemie i počasí

Letošní ročník byl komplikovaný hned z několika důvodů. Kromě omezení spojených s životem v pandemické době ho provázela nepřízeň počasí. Chladnější teploty a častý déšť naštěstí diváky neodradily – pláštěnky byly v pohotovosti a ve výsledku byla zrušena jen čtyři představení. Dvě v Praze a po jednom v Brně a v Ostravě.

„Vliv počasí a hygienická opatření nicméně jednu zásadní změnu přeci jen přinesly. Přibylo diváků, kteří vyčkávají a nakupují vstupenky na poslední chvíli. Tento trend se objevil v loňském roce, a letos byl ještě výraznější,“ prpzrazuje umělecký ředitel Slavností Libor Gross.

Během léta navštívilo festival celkem 90 748 diváků, z toho 48 408 v Praze, 14 055 v Brně, 15 156 v Ostravě a 13 129 v Bratislavě.

Zátopek

Na Zátopka přijde letos nejvíc českých diváků. Na to, aby vydělal, je to pořád málo

Film Zátopek režiséra Davida Ondříčka má našlápnuto stát se nejnavštěvovanějším filmem letošního roku. Ani to ale nebude stačit, aby se zaplatil. Musí se prodat do zahraničí.

Přečíst článek

„Přes počáteční obavy z velmi pozvolného rozjezdu předprodeje jsme nadšeni, že byla návštěvnost velmi dobrá. V Praze je toto nadšení navíc ještě podtrženo, neboť kdo hraje v Praze divadlo, tak letos v létě hrál. Venku, uvnitř, všude. Zcela logický trend překreslil letní divadelní nabídku metropole, a proto jsme upřímně rádi, že jsme potvrdili pozici plenérového leadera,“ dodává Gross.

Jaký bude ročník 2022?

Pořadatelé věří, že radostný a normální. Že bude možné normálně nazkoušet novou inscenaci, že na ni diváci budou moci normálně zajít a že se vše usadí do klidu, pohody a radosti. Snad tomu přispěje i návrat na Purkrabství, kam se již všichni několik let upřímně těší. Na programu a jeho novinkách se pracuje, a jak je zvykem, pořadatelé zatím nic neprozrazují.

Napůl skartovaný obraz Banksyho

Banksyho poničené dílo jde znovu do aukce. A výrazně dražší

V roce 2018 se po úspěšném prodeji na aukci začalo "samo" ničit jedno dílo. Za tři roky jeho cena výrazně narostla.

Přečíst článek

Nord Stream 2

Ceny plynu letí vzhůru. Zdraží kvůli tomu vše. I potraviny

Evropě letos hrozí „plynový hladomor“ – ceny zemního plynu dramaticky rostou, do Evropy jej proudí málo, takže se nestačí doplňovat zásobníky. Zdraží kvůli tomu i potraviny.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Fantastická světelná show s akrobaty rozzářila jezírko na noční Letné. Festival poběží až do konce prázdnin

Přečíst článek
Vězení

Feminismus i Islámský stát. Vězněnou ruskou režisérku tamní úřady zařadily na seznam teroristů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme