Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Češi dobývají berlínskou gastroscénu. Českým pivem a karlovarským porcelánem

Manifesto Market v Berlíně
Se svolením Brookfield Properties
Petra Jansová

Dvaadvacet restaurací, z toho dvě české, tankové plzeňské pivo, kvalitní architektura, český nábytek a karlovarský porcelán už příští týden nabídne v centru Berlína svým prvním zákazníkům populární pražský gastronomický koncept Manifesto Market.

Reklama

Dosud největší projekt se značkou Manifesto Market obsadil budovu na Postupimském náměstí přímo v centru Berlína. Gastronomický koncept, v Praze poprvé zaplnil neudržovanou plochu na Florenci, v berlínské metropoli zaplní budovu, kterou před 25 lety navrhl přední architekt Richard Rogers (spolupracoval na ní například i s dalším uznávaným architektem Renzem Pianem -  pozn. red.)

Na to, jak bude vypadat berlínské Manifesto se můžete podívat do následující galerie.

Dvoupodlažní objekt, Manifesto v něm zaujme plochu přes čtyři tisíce metrů čtverečních, je završením několikaleté revitalizace oblasti okolo Postupimského náměstí. „Mým hlavním cílem je vytvořit místo, které si Berlíňané zamilují a vyberou si ho jako místo setkávání, kde se mohou snadno odvázat, smát se a prostě být sami sebou,” přibližuje Martin Barry, zakladatel a CEO Manifesta.

Zatímco vstupní podlaží nabídne hlavně kuchyni z jižní Evropy nebo jižní i severní Ameriky, a také méně obvyklé kuchyně, například syrskou, první podlaží naopak zaplní asijské kulinářské recepty.

Manifesto Andělský market pod střechou

Nejlepší gastro na světě. Pražské Manifesto získalo prestižní realitní ocenění v Cannes

Pražské Manifesto zaujalo porotu mezinárodní soutěže MAPIC a z Cannes si odváží prestižní ocenění nejlepšího nového gastro konceptu na světě.

Přečíst článek

Novinkou pro Berlín je rovněž 10 pivních pětisetlitrových tanků se značkou Pilsner Urquell. A česká stopa se prolíná celým projektem. Do tamního Manifesta expandovaly dvě z restaurací z toho pražského: Alebrijes a Dirty Dog. Porcelánové nádobí pro berlínský food hub je z porcelánky Benedict v Karlových Varech a stoly a židle tam jsou od firmy Javorina.

Je ještě zábavnější než před pandemií, chválí Prahu The New York Times

Je ještě zábavnější než před pandemií, chválí Prahu The New York Times

Po dvouletých proticovidových omezeních a rapidním úbytku turistů se Praha změnila. Otevřela se více místním, zejména mladým lidem. Řada památek se dočkala opravy a otevřely se nové galerie v čele s Kunsthalle. Díky novým projektům, které byly spuštěny v letech 2020 a 2021, je město ještě zábavnější než dříve, vysekl poklonu českému hlavnímu městu prestižní deník The New York Times. A jaké jsou jeho tipy na nejzajímavější místa?

Přečíst článek

Manifesto Anděl se dnes otevírá.

Nové Manifesto otevírá, nabízí průřez světovou gastronomií

Čtrnáct restaurací na jednom místě. Street food koncept Manifesto na Andělu nabízí ochutnávku brazilské, americké, středomořské i asijské kuchyně.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Manifesto Andělský market pod střechou

Nejlepší gastro na světě. Pražské Manifesto získalo prestižní realitní ocenění v Cannes

Přečíst článek
Manifesto Market Berlín otevře v druhé polovině letošního roku.

Manifesto míří do Německa. V Berlíně otevře dosud největší gastronomický hub

Přečíst článek
Takto se promění industriální areál českobudějovické spalovny.

Hlavně nebourat. Architekti přišli na to, jak využít budovu spalovny v Českých Budějovicích

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme