Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejlepší gastro na světě. Pražské Manifesto získalo prestižní realitní ocenění v Cannes

Manifesto Andělský market pod střechou
poskytnuto Manifesto Market
Petra Jansová

Pražské Manifesto zaujalo porotu mezinárodní soutěže MAPIC a z Cannes si odváží prestižní ocenění nejlepšího nového gastro konceptu na světě.

Reklama

Manifesto Market uspělo v kategorii Nejlepší nový koncept F&B, která vyzdvihuje nejinspirativnější gastro koncepty. Takové, které vykazují vysokou míru originality, jedinečnosti nebo stabilitu. Porota rovněž hodnotí, jak daný projekt pracuje s moderními technologiemi, designem a architekturou.

„Ocenění, které nás posunulo mezi klíčové hráče světové gastro scény je pro nás samozřejmě velkou ctí,“ uvedl Martin Barry, zakladatel a šéf Manifesto Marketu.

Společnost získala ocenění za svůj nejnovější pražský počin Manifesto Projekt. Ještě před koncem roku se gastronomický koncept otevře v berlínské čtvrti Potsdamer Platz. Ve spolupráci s developerskou skupinou Brookfield Properties tentokrát oživí prostor o ploše více než čtyři tisíce metrů čtverečních. Půjde o dosud největší projekt nesoucí otisk Manifesta.

Manifesto vzniklo v roce 2018 v Praze a v roce 2022 zahájí ohlášenou expanzi do západní Evropy. V roce 2021 se společnosti povedlo zdvojnásobit příjem oproti době před pandemií.

Veletrh komerčních nemovitostí, jehož součástí je i soutěž, probíhá každoročně v Cannes. Letoš šlo už o 27. ročník. Pravidelně se jej účastní developeři, investoři, realitní agentury, zástupci měst a celých regionů, maloobchodních řetězců, nádraží a letišť. Kromě pražského Manifesta si odnesla cenu i značka Lacoste nebo Westfield.

Dubaj, Palm Jumeirah

Vila v Dubaji za čtyři miliony korun? Dobrá cena. Jenže on je to měsíční nájem

V Dubaji padl nový rekord na trhu s nájemním bydlením. Vila situovaná na největším uměle vytvořeném souostroví na světě Palm Jumeirah, které má tvar palmy, se pronajala na půl roku za v přepočtu 25 milionů korun. Nedávno v emirátu padly také prodejní rekordy - nejdražší pozemek i nejdražší nemovitost.

Přečíst článek

Ondřej Chybík, architekt

Chuť stavět v Česku je, finance taky. Projekty ale dusí legislativa, říká architekt

Brněnské architektonické studio Chybík+Kristof vzniklo před 12 lety. Na svém kontě má řadu realizací a také prestižních ocenění. Například za projekt českého pavilonu na EXPO v Miláně získali bronzovou medaili za architekturu. A právě tuto realizaci, stejně jako návrh dřevěného sídla státního podniku Lesy České republiky (LČR), se kterým vyhráli mezinárodní soutěž, považuje jeden ze zakladatelů ateliéru, Ondřej Chybík, za přelomovou. Jeho padesátičlenný tým se nyní podílí například na návrhu ostravského mrakodrapu, soutěží i pražskou filharmonii na Vltavské. Chybík volá nejenom po změně legislativy, ale i po tom, aby česká společnost víc naslouchala názoru architektů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dušan Kunovský z Central Groupu na snímku z roku 2019

Kunovský přikoupil pozemky u bývalého brownfieldu Tesly Hloubětín. Postaví na nich další tisícovku bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme