Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Manifesto míří do Německa. V Berlíně otevře dosud největší gastronomický hub

Manifesto Market Berlín otevře v druhé polovině letošního roku.
Se svolením Manifesto Market
Petra Nehasilová

Manifesto Market míří za hranice. Gastronomický koncept se ještě letos otevře v berlínské čtvrti Potsdamer Platz. Ve spolupráci s developerskou skupinou Brookfield Properties tentokrát oživí prostor o ploše více než čtyři tisíce metrů čtverečních. Půjde o dosud největší projekt nesoucí otisk Manifesta.

Reklama

Dvoupodlažní prostor pojme 25 restaurací, dva bary a více než 750 strávníků. Stejně jako v Praze bude výběr provozovatelů podřízen kvalitě. Nabídnout má průřez celosvětovou kuchyní. A stejně jako v Praze bude fungovat cashless. „Moderně uvažující lidé chtějí moderní vymoženosti a bezkontaktní způsoby placení k nim patří,” vysvětluje autor konceptu Martin Barry, newyorský architekt žijící v Praze. 

Manifesto do Berlína vstoupí také s vlastní značkou barů Soot. 

V současnosti prochází Potsdamer Platz zásadní renovací podle projektu Brookfield Properties, jejíž hlavní část - retail a veřejná prostranství - bude dokončena již v roce 2022.

Reklama

„Pracujeme na ambiciózní proměně a atraktivním mixu, který bude lokalita nabízet. Jsme si jistí, že Manifesto bude velkým obohacením ekosystému aktivit okolo Potsdamer Platz,” komentuje Karl L. Wambach, který v Brookfield Properties zastává post Executive Vice President pro Evropu.

Projekt s několika fázemi bude završen v roce 2025. Potsdamer Platz se má změnit na prostor, který  bude mísit všechny funkce - bydlení a hotely, kanceláře a coworking, kulturu, zábavu a nakupování. Už teď ho obklopují prestižní kulturní instituce, jako je Berlínská filharmonie, Sony Centrum - pořadatelem Berlinale - i znovuotevřená galerie Neue Nationalgalerie.

Potsdamer Platz přitáhne přes 110 tisíc lidí denně, 30 tisíc jich zde pracuje. 

Manifesto vzniklo v roce 2018 v Praze a v roce 2022 zahájí ohlášenou expanzi do západní Evropy. V roce 2021 se společnosti povedlo zdvojnásobit příjem oproti době před pandemií.

šéfkuchař Přemek Forejt

Nikdy jsem se netajil láskou k fastfoodu, říká Forejt o spolupráci s McDonald´s

V oboru špičkové gastronomie se Přemek Forejt, šéfkuchař vyhlášené olomoucké restaurace Entrée a také známý porotce reality show MasterChef, pohybuje více než 15 let. Svoje zkušenosti nabyté z michelinských restaurací v zahraničí teď zúročí jako „kontrolor“ kvality ve fast foodovém řetězci McDonald´s. Spolupráci oznámila firma na svém webu.

Přečíst článek

fine dining

Trezor v paláci Špork ukrývá poklady na talíři. Jak obstojí dva koncepty v jednom podniku?

Jako restaurace v restauraci funguje koncept Trezor, který se ukrývá v pražském podniku Červený jelen. Rozlehlé a architektonicky nesmírně atraktivní prostory paláce Špork si o několik gastronomických poloh přímo řekly. I tohle je cesta a trend pro restaurace s podobným potenciálem: uspokojit pestrou klientelu - od posezení u piva po fine dining.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Cizinci vystavili účet tuzemské gastronomii. Nejhorším pokrmem je chlebová polévka

Přečíst článek
Restaurace na Jurečku v Říčanech má příjemnou pivní zahrádku.

Nejkrásnější plovárnu najdete v Říčanech. Nejenom pražská smetánka ji miluje od první republiky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme