Manifesto míří do Německa. V Berlíně otevře dosud největší gastronomický hub
Manifesto Market míří za hranice. Gastronomický koncept se ještě letos otevře v berlínské čtvrti Potsdamer Platz. Ve spolupráci s developerskou skupinou Brookfield Properties tentokrát oživí prostor o ploše více než čtyři tisíce metrů čtverečních. Půjde o dosud největší projekt nesoucí otisk Manifesta.
Dvoupodlažní prostor pojme 25 restaurací, dva bary a více než 750 strávníků. Stejně jako v Praze bude výběr provozovatelů podřízen kvalitě. Nabídnout má průřez celosvětovou kuchyní. A stejně jako v Praze bude fungovat cashless. „Moderně uvažující lidé chtějí moderní vymoženosti a bezkontaktní způsoby placení k nim patří,” vysvětluje autor konceptu Martin Barry, newyorský architekt žijící v Praze.
Manifesto do Berlína vstoupí také s vlastní značkou barů Soot.
V současnosti prochází Potsdamer Platz zásadní renovací podle projektu Brookfield Properties, jejíž hlavní část - retail a veřejná prostranství - bude dokončena již v roce 2022.
„Pracujeme na ambiciózní proměně a atraktivním mixu, který bude lokalita nabízet. Jsme si jistí, že Manifesto bude velkým obohacením ekosystému aktivit okolo Potsdamer Platz,” komentuje Karl L. Wambach, který v Brookfield Properties zastává post Executive Vice President pro Evropu.
Projekt s několika fázemi bude završen v roce 2025. Potsdamer Platz se má změnit na prostor, který bude mísit všechny funkce - bydlení a hotely, kanceláře a coworking, kulturu, zábavu a nakupování. Už teď ho obklopují prestižní kulturní instituce, jako je Berlínská filharmonie, Sony Centrum - pořadatelem Berlinale - i znovuotevřená galerie Neue Nationalgalerie.
Potsdamer Platz přitáhne přes 110 tisíc lidí denně, 30 tisíc jich zde pracuje.
Manifesto vzniklo v roce 2018 v Praze a v roce 2022 zahájí ohlášenou expanzi do západní Evropy. V roce 2021 se společnosti povedlo zdvojnásobit příjem oproti době před pandemií.
V oboru špičkové gastronomie se Přemek Forejt, šéfkuchař vyhlášené olomoucké restaurace Entrée a také známý porotce reality show MasterChef, pohybuje více než 15 let. Svoje zkušenosti nabyté z michelinských restaurací v zahraničí teď zúročí jako „kontrolor“ kvality ve fast foodovém řetězci McDonald´s. Spolupráci oznámila firma na svém webu.Nikdy jsem se netajil láskou k fastfoodu, říká Forejt o spolupráci s McDonald´s
Enjoy
Jako restaurace v restauraci funguje koncept Trezor, který se ukrývá v pražském podniku Červený jelen. Rozlehlé a architektonicky nesmírně atraktivní prostory paláce Špork si o několik gastronomických poloh přímo řekly. I tohle je cesta a trend pro restaurace s podobným potenciálem: uspokojit pestrou klientelu - od posezení u piva po fine dining. Trezor v paláci Špork ukrývá poklady na talíři. Jak obstojí dva koncepty v jednom podniku?
Enjoy
Magazín newstream CLUB
Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.
Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba.
Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.
Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.
Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí.
K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.