Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Manifesto míří do Německa. V Berlíně otevře dosud největší gastronomický hub

Manifesto Market Berlín otevře v druhé polovině letošního roku.
Se svolením Manifesto Market
Petra Jansová

Manifesto Market míří za hranice. Gastronomický koncept se ještě letos otevře v berlínské čtvrti Potsdamer Platz. Ve spolupráci s developerskou skupinou Brookfield Properties tentokrát oživí prostor o ploše více než čtyři tisíce metrů čtverečních. Půjde o dosud největší projekt nesoucí otisk Manifesta.

Reklama

Dvoupodlažní prostor pojme 25 restaurací, dva bary a více než 750 strávníků. Stejně jako v Praze bude výběr provozovatelů podřízen kvalitě. Nabídnout má průřez celosvětovou kuchyní. A stejně jako v Praze bude fungovat cashless. „Moderně uvažující lidé chtějí moderní vymoženosti a bezkontaktní způsoby placení k nim patří,” vysvětluje autor konceptu Martin Barry, newyorský architekt žijící v Praze. 

Manifesto do Berlína vstoupí také s vlastní značkou barů Soot. 

V současnosti prochází Potsdamer Platz zásadní renovací podle projektu Brookfield Properties, jejíž hlavní část - retail a veřejná prostranství - bude dokončena již v roce 2022.

„Pracujeme na ambiciózní proměně a atraktivním mixu, který bude lokalita nabízet. Jsme si jistí, že Manifesto bude velkým obohacením ekosystému aktivit okolo Potsdamer Platz,” komentuje Karl L. Wambach, který v Brookfield Properties zastává post Executive Vice President pro Evropu.

Projekt s několika fázemi bude završen v roce 2025. Potsdamer Platz se má změnit na prostor, který  bude mísit všechny funkce - bydlení a hotely, kanceláře a coworking, kulturu, zábavu a nakupování. Už teď ho obklopují prestižní kulturní instituce, jako je Berlínská filharmonie, Sony Centrum - pořadatelem Berlinale - i znovuotevřená galerie Neue Nationalgalerie.

Potsdamer Platz přitáhne přes 110 tisíc lidí denně, 30 tisíc jich zde pracuje. 

Manifesto vzniklo v roce 2018 v Praze a v roce 2022 zahájí ohlášenou expanzi do západní Evropy. V roce 2021 se společnosti povedlo zdvojnásobit příjem oproti době před pandemií.

šéfkuchař Přemek Forejt

Nikdy jsem se netajil láskou k fastfoodu, říká Forejt o spolupráci s McDonald´s

V oboru špičkové gastronomie se Přemek Forejt, šéfkuchař vyhlášené olomoucké restaurace Entrée a také známý porotce reality show MasterChef, pohybuje více než 15 let. Svoje zkušenosti nabyté z michelinských restaurací v zahraničí teď zúročí jako „kontrolor“ kvality ve fast foodovém řetězci McDonald´s. Spolupráci oznámila firma na svém webu.

Přečíst článek

fine dining

Trezor v paláci Špork ukrývá poklady na talíři. Jak obstojí dva koncepty v jednom podniku?

Jako restaurace v restauraci funguje koncept Trezor, který se ukrývá v pražském podniku Červený jelen. Rozlehlé a architektonicky nesmírně atraktivní prostory paláce Špork si o několik gastronomických poloh přímo řekly. I tohle je cesta a trend pro restaurace s podobným potenciálem: uspokojit pestrou klientelu - od posezení u piva po fine dining.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
U Rozvařilů servírují svíčkovou za 135 korun

Levnější než McDonald´s. Našli jsme svíčkovou se čtyřma za 135 korun v centru Prahy

Přečíst článek
Výhled z jídelny je přesně takový

Táckárna u Karlova mostu? Je to tak, obědové menu tam vyjde na méně než dvě stovky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme