Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Boháči z NBA. Za rok si přijdou na desítky milionů dolarů, předčí i Messiho

Rozehrávač Bostonu Celtics Jaylen Brown podepsal s týmem rekordní smlouvu
ČTK/AP
Jiří Frydlewicz
fry

Desítky hráčů z nejslavnější basketbalové ligy světa severoamerické NBA si v následující sezóně přijdou na slušné jmění. Za sebou dle množství vydělaných peněz zanechají hvězdy z amerického fotbalu (NFL) i hráče z fotbalové MSL. Server Sportico doplňuje, že se v největší basketbalové lize světa uzavřela většina z nejlukrativnějších smluv pro sportovce v Severní Americe.

Reklama

Že se v NBA točí velké peníze dokláda i jeden z posledních podpisů smlouvy pro rozehrávače Bostonu Celtics Jaylena Browna. Šestadvacetiletý hráč si má v následujících pěti letech přijít na rekordních 304 milionů dolarů, tedy zhruba 6,7 miliardy korun. Podle serveru Sportico je nyní v USA celkem 32 z 50 nejlukrativnějších smluv podepsáno právě v NBA, přičemž dalších 76 hráčů v si má v následující sezóně vydělat alespoň 20 milionů dolarů

FOTOGALERIE: Na kolik si za rok přijde deset nejlépe vydělávajících sportovců USA?

Brown je teprve druhým sportovcem v historii týmových sportů v USA, který podepsal smlouvu v hodnotě nejméně 60 milionů dolarů ročně (zhruba 1,3 miliardy korun) po rozehrávači Damianu Lillardovi z Portlandu, který podepsal dvouleté prodloužení smlouvy loni a za rok si přijde na 60,9 milionů dolarů.

Messi pod vrcholem

V ročních kontraktech na prvních místech vévodí hráči NBA. Žebříček nejlépe placených sportovců se jiného sportu dotkne až v případě Lionela Messiho. Slavný fotbalista, který letos přestoupil do fotbalového týmu Inter Miami, si přijde na 55 milionů dolarů ročně, tedy asi 1,2 miliardy korun. Mohl si však vydělat i daleko více.

Saúdskoarabský klub Al-Hilal totiž nabízel slavnému Argentinci 400 milionů dolarů ročně. Podle portálu Sportico se díky aktuální smlouvě s Inter Miami celkové Messiho kariérní příjmy vyšplhají k částce 1,6 miliardy dolarů.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Americký Senát

Americké úřady mohou fungovat. Tamní Senát pro ně schválil obří finanční injekci

Přečíst článek
Americký dolar

Gangy ze Severní Makedonie okrádají důvěřivé Američany. V hlavní roli je Trump

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme