Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Newstream & Partner

Newstream & Partner

Contentová spolupráce s prvoligovými korporátními partnery. 

články autora

Ploché střechy umožní lepší hospodaření s dešťovou vodou

Letošní léto je důkazem, že změny klimatu jsou skutečností, nejen na papíře. Na jedné straně nás potrápily extrémní letní teploty a s nimi spojené sucho a požáry, na druhé straně jsme byli svědky silných přívalových dešťů, které způsobily mnoho škod, zejména ve městech a zastavěných oblastech.

Přečíst článek
Josef Šelepa - předseda představenstva holdingu TTC

Josef Šelepa z TTC: Opustit Rusko bylo jediné správné rozhodnutí. Chceme se podílet na obnově Ukrajiny

Technologická a realitní skupina TTC je rodinná firma, které se od devadesátých let podařilo rozrůst do několika zemí světa a dnes ji tvoří třicítka společností. Orientuje se zejména na inovace v energetice a na železnici, je jedním z největších nezávislých provozovatelů datových center ve střední Evropě, má výrazné plány v segmentu realit a v příštích letech chce v Praze vybudovat technologicko-inovační centrum, kde by se soustředily start-upy z různých oblastí. „Máme v hledáčku vývoj speciálního modulu, který se stane součástí miniaturního čipu. Tyto čipy by se daly instalovat do chytrých elektroměrů, které by pak slaďovaly a predikovaly reálnou potřebu, spotřebu a nabídku elektřiny. Nakládání s energií se tak významně zefektivní,“ představuje plány předseda představenstva holdingu TTC Josef Šelepa.

Přečíst článek

Umělá inteligence pomůže bankám ještě lépe poznat své klienty

Služby přesně na míru díky dokonalé znalosti potřeb klienta, banka provázející své zákazníky na každém kroku v online světě nebo velmi rychlé uvádění nových produktů – to a ještě mnohem víc dnes bankám umožňují technologie.

Přečíst článek

Budoucnost je ve sdílené energetice, říká šéf Woltairu Jan Hanuš

Podle společnosti Deloitte patří mezi nejrychleji rostoucí firmy v Evropě a mohl by se dokonce stát i dalším českým jednorožcem, tedy startupem s tržní hodnotou přesahující miliardu dolarů. Woltair v letošním roce vstoupil na dva zahraniční trhy, roste ale i v domovském Česku. A peníze od investorů se jen hrnou. „Každá země, která se zabývá adopcí zelené energie, řeší to samé. Je to především nedostatek kapacit na straně techniků. Woltair je pro investory extrémně zajímavý právě tím, že nabízí efektivní řešení,“ říká generální ředitel Jan Hanuš.

Přečíst článek
Štěpán Křeček, ekonom BHS

Inverzní výnosová křivka teď nahrává krátkodobým investicím, říká ekonom Štěpán Křeček

Vysoká inflace nás sice potrápila, současně ale přiměla řadu lidí více přemýšlet nad svými úsporami. Přirozeně tak vzrostl zájem o investice a přetrvává i v době, kdy se pomalu blýská na lepší časy. Očekávané zlepšení ekonomické situace nejenže zvýhodňuje krátkodobé produkty, ale také přispívá k růstu akciových trhů. „Od začátku roku výrazně narostly především velké technologické tituly ve Spojených státech, některé dokonce o více než 100 procent,“ upřesňuje Štěpán Křeček, hlavní ekonom BH Securities. 

Přečíst článek

Kromě ceny hraje roli i lokalita. Roste zájem o nájemní bydlení v širším centru Prahy

Zatímco v západních zemích patří nájemní bydlení mezi oblíbená řešení, Češi byli dlouhá léta zvyklí spíše vlastnit. V souvislosti s událostmi posledních let se ovšem řadě lidí sen o vlastním bydlení vzdaluje. Zejména mladší generace pak také preferuje vyšší flexibilitu, což často hovoří právě ve prospěch nájemních bytů. 

Přečíst článek
Helena Steinerová, která v GasNetu vede tým Recruitment & Development.

Je škoda, když firmy nevyužívají know-how svých zaměstnanců, říká HR manažerka společnosti GasNet

Plynárenská společnost GasNet se včas chopila příležitosti a začala se zajímat o dnes často zmiňovaná témata udržitelnosti nebo diverzity na pracovišti. V řadě oblastí se firmě daří naplňovat vytyčené cíle, což dokazují i hodnocení nezávislých ESG ratingů nebo letošní vítězství v soutěži Férový zaměstnavatel s dobrou atmosférou. „Diverzita podle nás není o počtu žen ve firmě. Je o pestré firemní kultuře, férovosti a také o tom, jak efektivně firma pracuje s potenciálem zaměstnanců,“ říká Helena Steinerová, která v GasNetu vede tým Recruitment & Development.

Přečíst článek
video

Německý Isolite přesune výrobu výfuků do průmyslového parku na Chomutovsku. Zaměstná až 300 lidí

Krátce po zahájení výstavby průmyslového parku v Klášterci nad Ohří přichází developer a spoluinvestor projektu Garbe Industrial Real Estate CEE a investor Progresus s oficiálním představením hlavního nájemce. Tím bude německý gigant z automobilového segmentu, společnost Isolite, která uzavřela nájemní smlouvu na období 10 let. Isolite si pronajme více než 13 tisíc metrů čtverečních průmyslové haly a nabídne v regionu téměř 300 nových kvalifikovaných pracovních míst.

Přečíst článek

Kreativní marketing vstupuje do nové éry. Slovo si bere umělá inteligence. V Publicis Groupe budou připraveni

Platforma skupiny Publicis Groupe, která se zaměřuje na digitální transformaci, rozšiřuje své kompetence v oblasti umělé inteligence. Do interních týmů, které pomáhají posílit automatizaci marketingových procesů pomocí integrovaných AI řešení, jmenovala klíčové strategické osoby.

Přečíst článek
Máte jen pár vteřin. Když nezaujmete, nevyděláte, říká manažerka přes offline reklamu

Máte jen pár vteřin. Když nezaujmete, nevyděláte, říká manažerka přes offline reklamu

Dana Běloušková, která je členkou finálové poroty soutěže Visa Czech Top Shop, působí dvacet let v agentuře POS Media, která se zabývá reklamou a marketingem na prodejnách. Za tu dobu se obor offline reklamy hodně změnil. O její profesní cestě, trendech v POS reklamě i o tom, jak vidí budoucnost tohoto marketingového odvětví si povídala s Tomášem Hájkem z portálu mistoprodeje.cz.

Přečíst článek
ESG, udržitelnost

Report Udržitelné Česko: Válka firmy o šanci dělat byznys lepší nepřipravila

Fenomén ESG přežívá i v krizové době, dokazuje report Udržitelné Česko 2022, který spolu s partnery vydává platforma Business Leaders Forum (BLF). Seznamte se s výběrem těch nejzajímavějších udržitelných projektů za loňský rok.

Přečíst článek

Lékaři: Diabetikům hrozí až třikrát větší riziko mrtvice. Moderní antidiabetika pomohou zachránit tisíce cukrovkářů

Diabetikům hrozí až třikrát větší riziko mrtvice oproti zdravému člověku. Ochrnutí končetin, povislý koutek, porucha řeči… I tak lze poznat cévní mozkovou příhodu. Pacienti s cukrovkou mají vyšší úmrtnost a těžší neurologické postižení. Fatálnímu konci se dá přitom předejít včasnou návštěvou lékaře.

Přečíst článek

Otec humanoidního robota a další inovátoři se sjedou do Prahy. World Data Congress proběhne už za týden

Mezinárodní konference zaměřená na data, World Data Congress, se uskuteční 7. března 2023 v prostorách Martinického paláce na Pražském hradě. Akci zaměřenou na aktuální témata, jako jsou AI, IT, kybernetická bezpečnost, robotizace, vzdělávání nebo legislativa, pořádá Startup Disrupt, provozovatel stejnojmenné globální platformy pro startupy a inovátory. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Advokátní kancelář PRK je mezi finalisty soutěže Chambers Europe Awards 2023

Advokátní kancelář PRK Partners, která byla opětovně vybrána mezi pětici nejlepší právních firem v České republice, se stala finalistkou soutěže Chambers Europe Awards 2023.

Přečíst článek

Czech & Slovak Sustainability Summit 2023: Byznys a věda jsou partnery v udržitelnosti

Konference Czech & Slovak Sustainability Summit 2023 chce ukázat, že v udržitelnosti není protivníků. Její první ročník proběhne 20. dubna 2023 v pražském kongresovém centru WPP Campus. Cílem akce je propojení byznysové a vědecké komunity zabývající se udržitelností. Newstream je mediálním partnerem konference.

Přečíst článek

News box

Pražská burza třetí týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 1,5 procenta na 1520,2 bodu. Nejvíce rostly akcie zbrojovky Colt, největší oslabení zaznamenaly akcie Komerční banky. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,5 procenta.
Spojené státy  odsuzují zákeřné kybernetické aktivity ruských zpravodajských služeb namířené proti České republice, Německu a dalším evropským zemím. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo americké ministerstvo zahraničí. Útoky na české a německé cíle, o kterých informovaly vlády těchto dvou zemí a spojily je s Ruskem, odsoudila také EU, NATO a Británie.

Dánsko uvolní pravidla umělého přerušení 👶 těhotenství. Nově budou moci dívky od 15 let podstoupit potrat bez souhlasu rodičů. Ženám rovněž bude umožněno interrupci podstoupit až do 18. týdne těhotenství. S odkazem na dánské vládní představitele o tom dnes informovala agentura AP. Dosud byla interrupce v Dánsku legální do 12. týdne těhotenství.

Hutní společnost Liberty Ostrava  nepředpokládá další spolupráci s firmou Tameh Czech. Restrukturalizační plán chce realizovat s jinými dodavateli energií, řekl mluvčí Liberty Ostrava Ivo Štěrba. Tameh Czech podle svého mluvčího Patrika Schobera s restrukturalizačním plánem nesouhlasí. 
Mnozí studenti, kteří v posledních týdnech protestují na amerických 🏫 univerzitách proti izraelské ofenzivě v Pásmu Gazy, tak činí s obličeji zahalenými šátky či rouškami. V rozhovorech uvádí, že si chtějí zachovat anonymitu, aby se vyhnuli potenciálnímu obtěžování na internetu či kariérním problémům, píše deník The New York Times (NYT).
Evropská komise (EK) varovala tři čínské automobilky, že neposkytly dostatečné informace pro její vyšetřování subvencí na výrobu elektromobilů v Číně. Informovala o tom agentura Reuters, která se odvolává na zdroje obeznámené se situací. Varování se týká společností BYD, SAIC a Geely.
Ekonom Pavel Tuleja (TOP 09) se vzdal nominace na ministra pro vědu a výzkum. Žádný člen vlády nesmí být zatížen pochybnostmi, uvedl v prohlášení. Čelil kritice za to, že své vědecké práce publikoval v takzvaných predátorských časopisech, někteří zástupci akademické obce navíc poukázali na podle nich nevalnou kvalitu jeho odborných prací v oboru ekonomie. 

Společnost Kovosvit MAS Machine Tools ⚙ ze Sezimova Ústí na Táborsku požádala soud o vyhlášení moratoria. Během něj by firma, která je od poloviny dubna v insolvenci, chtěla připravit reorganizační plán. Pokud soud moratorium uzná, bude platit tři měsíce. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Společnost přiznává závazky za více než miliardu korun.

Rusko předpokládá, že se do roku 2030 zbaví závislosti na dovozu lithia a některých dalších vzácných nerostů. Ruské zpravodajské agentuře TASS to řekl Jevgenij Petrov, šéf úřadu Rosnědra, který v Rusku vydává licence k těžbě. Lithium se používá například v jaderné energetice či v bateriích pro elektromobily. Číst více
Míra nezaměstnanosti v Evropské unii v březnu klesla 📉 na šest procent z 6,1 procenta v předchozím měsíci. Nejnižší byla v České republice a Polsku, kde činila shodně 2,9 procenta. Ve své zprávě to uvedl statistický úřad Eurostat. Ten používá odlišnou metodiku než Úřad práce ČR, podle něhož byla březnová nezaměstnanost v Česku vyšší.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme