Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Newstream & Partner

Newstream & Partner

Contentová spolupráce s prvoligovými korporátními partnery. 

články autora

Hanácký Grunt

Hanácký Grunt je nejlepší prodejnou v kategorii Česko platí kartou

Bezhotovostní platby jsou dnes téměř standardem ve velké části prodejen a ochota zákazníků platit hotově se postupem času zmenšuje. Zvláště pro drobné obchodníky a začínající podnikatele může být zprvu začlenění možnosti platit kartou složitější. To se snaží změnit program Česko platí kartou probíhající pod záštitou Ministerstva průmyslu ve spolupráci se soutěží Visa Czech Top Shop.

Přečíst článek
Nová prodejna Rock Point

Prodejna Rock Point vybojovala první místo v soutěži Visa Czech Top Shop

Tři patra plná outdooru v historické budově v centru Prahy zaujala inspektory natolik, že svým hodnocením udělali z nové prodejny Rock Point vítěze zářijového kola v retailové soutěži Visa Czech Top Shop. Obchod se nachází v historické budově v Havlíčkově ulici naproti Masarykovu nádraží. Interiér, ve kterém je znát snaha skloubit vystavení zboží s geniem loci památkově chráněného domu, vytváří zajímavý koncept.

Přečíst článek
ČEZ se stal signatářem projektu WEPs, který zlepšuje postavení žen ve společnosti

ČEZ se stal signatářem projektu WEPs, který zlepšuje postavení žen ve společnosti

Nezisková organizace Business & Professional Women CR (BPWCR) se zabývá postavením žen ve společnosti. Organizace se stala ambasadorkou projektu Women´s Empowerment Principles (WEPs) pro Českou republiku a klade si za cíl zejména vyjasňování tématu rovnosti. Čerstvým signatářem programu WEPs je od letošního podzimu energetická společnost ČEZ.

Přečíst článek
Martin Plevka, ředitel divize eCommerce & Public ve společnosti Software602

Revoluce jménem digitalizace. Opuštěním papírového archivu firmy ušetří

Zákon ukládá firmám povinnost archivovat dokumenty řadu let – některé až tři desítky. Díky možnosti využívat digitální archiv společnosti ušetří čas, místo i peníze.

Přečíst článek
Visa Coop Huspopeče

Coop v Hustopečích zabodoval. Moderní prodejna zvítězila v soutěži Visa Czech Top Shop

Nový koncept prodejny Coop v Hustopečích vyhrál v letním kole retailové soutěže Visa Czech Top Shop první místo. Inspektoři kladně hodnotili například moderní a vzdušný interiér. Ocenění si v září přímo v prodejně převzala Veronika Musilová, obchodní náměstkyně Jednota, spotřební družstvo v Mikulově.

Přečíst článek

Objednat si DDoS útok je otázka půl hodiny, bez adekvátní ochrany to dnes nejde

Chytrá zařízení využíváme denně. Do domů si instalujeme bezpečnostní kamery, na dálku ovládáme domácí spotřebiče a pomalu vyhlížíme auta, která se řídí sama. Doba se zrychluje, modernizuje a naše každodenní působení se stále více přesouvá do online světa. To s sebou přináší nejen řadu příležitostí, ale také rizik. „Každé chytré zařízení vytváří prostor pro útoky, protože se může dostat do hledáčku hackerů,“ upozorňuje Martin Bajer, ředitel pro strategii TTC MARCONI.

Přečíst článek
Šéf ABSL Jonathan Appleton

S umělou inteligencí rosteme rychleji, říká šéf ABSL Jonathan Appleton

Umělá inteligence, nejdiskutovanější fenomén posledního roku. I když se o ní nejčastěji hovoří v souvislosti se zánikem mnoha pracovních míst, v některých oborech funguje jako katalyzátor růstu. Například firmy z oboru podnikových, IT a zákaznických služeb, které tyto technologie nasadily, rostou co do počtu zaměstnanců dokonce dvojnásobným tempem, než kolik činí oborový průměr. Jak technické inovace mění efektivitu firem a charakter lidské práce? A jak pohání růst celého oboru a následně i české ekonomiky? Odpovídá šéf asociace ABSL Jonathan Appleton.

Přečíst článek
Radim Pařík, profesionální vyjednavač

Navarro, Pařík, Vohralíková. Experti na komunikaci představí své umění vyjednávat

Komunikační dovednosti ovlivňují každodenní život lidí, přesto jsou významně podceňovány, a to v soukromém i v byznysovém světě. Nad tím, jak zlepšit lidské životy zvládnutou komunikací a vzájemnou interakcí budou diskutovat špičky komunikace, diplomacie a vyjednávání na Pražském hradě ve čtvrtek 12. října. Konference s názvem „Klíč komunikace“ má podtitul „Tajemství naděje, které odemyká lepší výsledky, emoce i byznys“. Pořadateli netradičního C-level setkání jsou Asociace vyjednavačů, Expertní Board 21 a Agentura Bubnovi.

Přečíst článek
Druhý ročník Women´s Findependence Day

Změní AI svět investování? Na to odpoví druhý ročník Women´s Findependence Day

Jsme na prahu další technologické revoluce? Změní umělá inteligence (AI) svět investování? A je dobrý čas na nákup akcií firem spojených s AI? Na to odpoví již druhý ročník Women´s Findependence Day, který se koná již zítra.

Přečíst článek
Udržitelné podnikání začíná být samozřejmostí a povinností, podporují ho i pojišťovny

Udržitelné podnikání začíná být samozřejmostí a povinností, podporují ho i pojišťovny

Udržitelnost hraje čím dál větší roli v řadě oblastí. Přístup malých a středních podniků i velkých korporací přitom není žádnou výjimkou. Stupeň udržitelnosti začíná být důležitým faktorem nejen pro potenciální zákazníky nebo zaměstnance firem, ale také pro mnohé instituce. „Jako zodpovědný pojistitel hledáme cesty, jak vycházet vstříc klientům, kteří aktivně řeší rizika spojená s klimatickou změnou, mobilitou nebo třeba obnovitelnými zdroji,“ upřesňuje Jan Marek, mluvčí Generali České pojišťovny.

Přečíst článek
Jak využít zlaté horečky umělé inteligence a neohrozit cíle udržitelnosti?

Jak využít zlaté horečky umělé inteligence a neohrozit cíle udržitelnosti?

Umělá inteligence se v posledních letech stala jednou z nejrychleji rostoucích oblastí investic firem do nových technologií a inovací. Využijí ji prakticky všechny obory, od zdravotnictví, přes výrobu polovodičů a čipů a automobilový průmysl až po finanční služby. Nejnovější vlna široce dostupných nástrojů generativní umělé inteligence, k nimž patří i mediálně známý ChatGPT, pak způsobuje dramatický nárůst strojově generovaných dat, a je obecně hnací silou bezprecedentního růstu množství nestrukturovaných dat jako takových. Co to přinese za výhody a výzvy?

Přečíst článek
Autor mincí Michal Vitanovský

Legendární výtvarník Michal Vitanovský připravil minci Bedřicha Smetany. Vznikne jen 500 kusů

Rok 2024 se ponese ve znamení zakladatele české hudební tradice Bedřicha Smetany. Uplyne 200 let od jeho narození a uskuteční se další rok české hudby, který bude věnován především právě velikánovi z Litomyšle. Kromě celé řady akcí budou mít čeští investoři a sběratelé unikátní příležitost, jak toto výročí oslavit a zároveň filantropicky podpořit českou kulturu. Ve spolupráci společnosti BH Securities a výtvarníka Michala Vitanovského vzniká totiž dvojuncová zlatá investiční mince Bedřich Smetana. Emise je limitovaná na 500 kusů pro celý svět a část z výtěžku poputuje do Nadace České filharmonie.

Přečíst článek
Alensa

Optika Alensa zvítězila v soutěži Visa Czech Top

Propojení on-line a off-line prodejního kanálu vyneslo společnosti Alensa první místo v soutěži Visa Czech Top Shop za měsíc březen. Ocenění si firma převzala z rukou Kateřiny Pauzarové, zástupkyně titulárního partnera soutěže společnosti Visa, Marka Růžičky, generálního ředitele společnosti BankID a partnera soutěže.

Přečíst článek
Josef Šilhánek

Josef Šilhánek: V době stagnace pomalejší povolovací řízení developerům paradoxně pomohlo

S poklesem hypotečních sazeb přijde oživení realitního trhu a také růst cen bytů. „Realisticky ale čekáme nějaký jejich posun směrem dolů až v ročním horizontu. Jiná je situace u nákladů. Ty samozřejmě ovlivňují marže projektů, a tam čekáme, že snížení cen materiálů přijde dříve. To ostatně vidíme už dnes u námi realizovaných tendrů," říká v rozhovoru Josef Šilhánek, šéf DRFG Real Estate.

Přečíst článek
Vyrazte na cestu po Jižních Čechách: Český Krumlov a Třeboň jako skvělé startovací lokality

Vyrazte na cestu po Jižních Čechách: Český Krumlov a Třeboň jako skvělé startovací lokality

Jižní Čechy jsou velmi půvabné, pokud chcete do této lokality vyrazit, nabízí se zejména dvě města – Třeboň a Český Krumlov. Ta byste si neměli nechat ujít. Nabízí totiž nezapomenutelnou směsici kultury, krásné architektury a přírody.

Přečíst článek

News box

Americká zbrojovka Lockheed Martin v prvním čtvrtletí meziročně 📈 zvýšila tržby o téměř 14 procent na 17,2 miliardy dolarů (přes 400 miliard korun). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Lockheed Martin těží z geopolitického napětí, v jehož důsledku se zvyšují výdaje na zbrojení. Výsledky podniku jsou považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu, napsala agentura Reuters.
Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Letošní volby do Evropského parlamentu budou znamenat odklon od ctižádostivých klimatických cílů ➡️ směrem k tlaku na budoucnost průmyslu. Budoucnost Evropského parlamentu bude pravicovější než nyní, bude rozdrobenější a rozhádanější. Na dnešním briefingu v Praze na téma Jaké bude Česko v EU za 20 let to řekla analytička Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) Vendula Kazlauskas. 
Britská společnost JD Sports Fashion koupí za zhruba 1️⃣,1️⃣ miliardy dolarů (26,1 miliardy korun) amerického konkurenta, maloobchodního prodejce sportovního oblečení Hibbett. Největší britský maloobchodní prodejce sportovního oblečení se snaží expandovat na jihovýchod USA. S odvoláním na dnešní oznámení dvojice firem o tom informovala agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme