Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zuckerbergova Meta musí kvůli britskému trhu prodat databázi Giphy

Meta Platforms, matka Facebooku
ČTK
 ČTK

Americká společnost Meta Platforms, která je mimo jiné majitelem sociální sítě Facebook, musí prodat firmu Giphy provozující stejnojmennou platformu pro animované obrázky. Oznámil to britský Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA), který tak potvrdil své dřívější rozhodnutí, proti němuž se Meta původně odvolala. Rozhodnutí je konečné.

Reklama

Meta uvedla, že ji rozhodnutí zklamalo, ale že ho přijímá. "Dnešní rozhodnutí přijímáme jako konečné slovo v této věci. Na prodeji Giphy budeme s CMA úzce spolupracovat," uvedl v prohlášení mluvčí společnosti Meta Platforms.

Podle CMA by dohoda výrazně omezila hospodářskou soutěž na dvou trzích. Omezila by výběr pro uživatele sociálních médií a snížila inovace v zobrazování reklamy. Jediný způsob, jak to lze řešit, je tedy prodej Giphy.

Facebook se přejmenuje. Bude z něj Meta. Změní i logo na symbol nekonečna.

A je to tady. Zuckerbergova Meta sníží náklady o deset procent, bude propouštět

Americká internetová společnost Meta hodlá v příštích měsících snížit náklady minimálně o deset procent, mimo jiné prostřednictvím redukce počtu zaměstnanců. S odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku o tom informoval ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek

Britský úřad původně rozhodl o prodeji loni v listopadu, Meta se však proti rozhodnutí odvolala. Odvolací soud letos v červenci rozhodnutí potvrdil v pěti ze šesti napadených důvodů, v jednom bodě dal firmě Meta za pravdu. CMA proto rozhodnutí přezkoumal, po analýze dalších důkazů však své původní rozhodnutí potvrdil.

Společnost Meta Platforms koupila firmu Giphy předloni v květnu. Služba Giphy provozuje knihovnu animovaných obrázků ve formátu GIF. Databáze animovaných obrázků a krátkých videí GIF si mezi uživateli získala značnou oblibu. Často je vkládají do textových zpráv na svých mobilních telefonech nebo posílají jen tak pro pobavení.

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Přechod k metaversu přišel Zuckerberga draho. Od ledna přišel o více než polovinu majetku

Vizionářské představy zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga o vytvoření alternativního metasvěta přišly dříve třetího nejbohatšího muže planety v reálném světě dost draho. Od ledna přišel o více než polovinu majetku, tedy o 71 miliard dolarů, a v žebříčku miliardářů agentury Bloomberg se propadl na 20. místo. Slabou útěchou mu může být, že ztráty sčítá i většina členů miliardářské Top 10.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme