Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Akvizicí k růstu. Pojišťovně Uniqa zisk vystřelil na čtyřnásobek

UNIQA - centrála
UCZ / Creative Commons / CC BY-SA 4.0

Rakouské pojišťovací skupině Uniqa vzrostl za pololetí čistý zisk čtyřnásobně na 170,7 milionu eur (4,4 miliardy korun). Pomohly akvizice.

Reklama

Výsledky překonaly očekávání analytiků díky akvizici podniků francouzské společnosti AXA ve střední a východní Evropě, která zvýšila výnosy, uvádí firma, která patří k významným pojišťovnám v České republice.

Zisk před zdaněním stoupl na 215,7 milionu eur z loňských 55,4 milionu eur. Analytici očekávali čistý zisk 163 milionů eur a zisk před zdaněním 206 milionů eur. Předepsané pojistné vzrostlo o 17,1 procenta na 3,31 miliardy eur.

Kooperativa, VIG, ilustrační foto

Zisk rakouského majitele Kooperativy za pololetí vzrostl o čtvrtinu

Zisk před zdaněním rakouské pojišťovny Vienna Insurance Group (VIG) za šest měsíců letošního roku stoupl o 25 procent na 251,4 milionu eur (6,4 miliardy korun). Akcie pojišťovny, s nimiž se obchoduje i na pražské burze, v reakci na zprávu mírně oslabily, ztráty ale vzápětí smazaly.

Přečíst článek

Největší akvizice v historii firmy

Uniqa již v polovině července díky silnému výkonu v prvním pololetí zvýšila odhad zisku před zdaněním na celý letošní rok na 330 milionů až 350 milionů eur. Předtím čekala, že dosáhne přibližně stejného zisku jako v roce 2018, tedy zhruba 300 milionů eur. Nyní nový výhled potvrdila a dodala, že program snižování nákladů v Rakousku pokračuje podle plánu, stejně jako integrace bývalých podniků firmy AXA ve střední a východní Evropě, napsala agentura APA.

Uniqa loni na podzim dokončila převzetí aktivit francouzského konkurenta AXA v České republice, v Polsku a na Slovensku za zhruba miliardu eur. Šlo o největší akvizici v historii této firmy, která se díky ní stala pětkou na českém pojišťovacím trhu.

Kino, ilustrační foto

Kina se probírají z koronavirové letargie, jde to ztuha. Hitem může být Zátopek

Koronavirové restrikce vlády zasáhly kina nesmírně tvrdě. Byla zavřená téměř osm měsíců. Teď se snaží tento marasmus, který provozovatelům biografů, distributorům i filmovým tvůrcům přinesl obrovské finanční ztráty, překonat. Ale jde to ztuha.

Přečíst článek

ilustrační foto

Společnost Brookfield Asset Management převzala pojišťovnu American National Group

Zajišťovací divize kanadské společnosti Brookfield Asset Management se dohodla na převzetí americké pojišťovny American National Group, za kterou zaplatí zhruba 5,1 miliardy dolarů (110,2 miliardy korun).

Přečíst článek

>>>>>> Zajímají vás zprávy z firem? Čtěte naši rubriku. <<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme